Welk Taylor Swift-album is het meest succesvol?

Inhoudsopgave:

Welk Taylor Swift-album is het meest succesvol?
Welk Taylor Swift-album is het meest succesvol?
Anonim

Taylor Swift domineert al bijna 16 jaar de krantenkoppen en hitlijsten, waardoor ze een van de beroemdste artiesten van de huidige generatie is.

Viervijftig nummers op haar naam, met uitzondering van de nummers die ze mede heeft geschreven, de countryzangeres, die toen een popster werd, zit al jaren in de muziekindustrie en fans zijn gewoon geobsedeerd door haar alsof het nog steeds de eerste keer is dat ze van haar horen.

Taylor staat niet alleen bekend om haar transparante liedjes, maar ook om het aantal beroemdheden waarmee ze is uitgegaan. Niets slechts aan, want dankzij haar exen hebben haar albums het ongelooflijk goed gedaan en doen ze het nog steeds erg goed.

'1989' Verslaat 'Fearless'

'Fearless' was Swift's tweede studioalbum en het album dat haar meenam naar de Hollywood-wereld. Haar roem schoot zo hoog op dat ze op 20-jarige leeftijd een Grammy opleverde. Ze werd toen de jongste artiest die zo'n prijs won, maar jaren later pakte Billie Eilish de titel.

Het album 'Fearless' heeft wereldwijd in totaal 10 miljoen exemplaren verkocht en heeft zes jaar lang zijn heerschappij gehouden. Het bevat onder andere de hits 'Love Story' en 'You Belong With Me', die ook wekenlang bovenaan de hitlijsten stonden.

Taylor Swift Bad Blood
Taylor Swift Bad Blood

Dingen veranderden in 2014 toen de zangeres na twee jaar een comeback maakte en haar allereerste popalbum getiteld 1989 uitbracht. Het album werd later verreweg haar meest gestreamde album, met in totaal bijna 2,7 miljard streams op Spotify en 9,5 miljard streams op YouTube met haar topsingles 'Shake It Off', 'Blank Space' en 'Bad Blood'.

Het moet zijn geweest dat dit album resoneerde met haar fans, maar de nummers waren ook erg aanstekelijk en de muziekvideo's waren perfect. Vooral 'Bad Blood', waarin verschillende beroemde en machtige vrouwen te zien waren in de acteer-, zang- en modellenindustrie.

Heeft een Harry Styles Reference albums verkocht?

Als er iets is met Taylor Swift dat iedereen weet, is dat ze veel van haar ervaringen met jongens deelt via haar liedjes. Ze vindt het niet leuk om te zeggen welk nummer over wie gaat, maar de fans die vanaf het begin van haar carrière met de zangeres vastzaten, kunnen heel goed raden.

Harry en Taylor begonnen elkaar in 2012 te zien, net toen de bekendheid van de zanger groeide terwijl de ander lid was van de meest populaire boyband van die tijd.

Ze maakten de zaken publiekelijk officieel toen ze samen werden gefotografeerd in Central Park, en hoewel ze elkaars hand niet vasthielden, was het duidelijk dat de twee samen waren.

Harry Styles heeft een Grammy-nominatie
Harry Styles heeft een Grammy-nominatie

Wat begon als platonische liefde, veranderde binnen enkele maanden in een schattige relatie. Hoewel hun romance niet zo lang duurde als de Haylor-verladers hadden gehoopt, was het voor beiden een intense relatie.

Zo intens dat een paar jaar later Taylor Swift uitbracht wat haar grootste drop ooit werd. Haar album, waarvan de titel haar geboortejaar is, bevatte nummers die indirect (of direct) over een ex-vriendje gingen, en er werd met de vinger gewezen naar de popster 'Watermelon Sugar'.

Jaren later voelde Harry zich meer op zijn gemak bij het beantwoorden van vragen over zijn exen en hij vertelde eindelijk of hij dacht dat zijn ex-vriendin, die nu de grootste popster ter wereld is, liedjes schrijft over hun relatie: " Ik bedoel, ik weet niet of ze over mij gaan of niet…" Harry vertelde Rolling Stone, "maar het probleem is, ze is zo goed, ze zijn overal bloederig."

Taylor's opnieuw opgenomen albums zijn hits

Ze heeft een zeer succesvolle carrière gehad, maar Taylor moest onlangs door een van de meest delicate fasen van haar muziekcarrière gaan. Het was het verlies van het recht om haar liedjes uit te voeren wanneer ze maar wilde.

Alles begon toen Scooter Braun, die ook de leiding heeft over populaire artiesten als Justin Bieber en Ariana Grande. Hij kocht Swift's label, wat betekende dat hij de albums van de zanger praktisch van het begin tot het einde bezat. Daarna werden haar albums voor de tweede keer verkocht aan een private equity firma genaamd Shamrock Holdings.

Taylor-Swift-Scooter-Braun
Taylor-Swift-Scooter-Braun

Na de voortdurende strijd tussen de twee tekende Taylor in 2018 bij Republic Records in een deal die betekende dat ze de rechten op haar muziek kon behouden. Ze was nu in staat om haar albums opnieuw op te nemen en heeft ze geleidelijk uitgebracht.

Tot nu toe heeft ze twee van haar meest populaire albums opnieuw opgenomen, onder de naam 'Taylor's Version' samen met de oorspronkelijke titel. Te beginnen met 'Fearless', dat (opnieuw) werd uitgebracht op 9 april 2021. Ze is nu op weg om al haar nummers terug te winnen, en gezien de intense populariteit van haar nieuwe oude albums, zou elk van hen Taylor's kunnen worden. best verkochte tot nu toe.

Aanbevolen: