Welk lid van de Suicide Squad is het meest gestorven in de strips?

Inhoudsopgave:

Welk lid van de Suicide Squad is het meest gestorven in de strips?
Welk lid van de Suicide Squad is het meest gestorven in de strips?
Anonim

In DC Comics bestaat de Suicide Squad al tientallen jaren en neemt verschillende vormen aan in verschillende verhaallijnen. Er zijn tientallen beroemde antihelden en schurken van Batman, The Flash, Superman, enz. verbonden aan het team. Ze lijken echter allemaal voorbestemd voor de dood, zoals hun teamnaam treffend suggereert.

Met James Gunn's The Suicide Squad (met in de hoofdrol Margot Robbie en Idris Elba) die onlangs een aantal spraakmakende slachtoffers in theaters en op streaming claimden, dachten we dat we het web van het DC-universum zouden onderzoeken en erachter zouden komen welke leden van de Squad het slechtst waren in het vermijden van de dood door de jaren heen in DC-strips.

10 Bloodsport - Doden: 2

In het originele DC-universum is Bloodsport de superschurk die letterlijk met vuurwapens tevoorschijn komt. Hij gebruikt zijn hightech wapens om Superman op te sporen als huurling die is ingehuurd door Lex Luthor. Het ingewikkelde verhaal van Bloodsport is verdeeld over drie personages die de naam aannemen. Met z'n drieën wordt hij twee keer gedood, een keer terwijl hij probeert te ontsnappen uit de gevangenis en een andere wanneer hij wordt vermoord door de Arische Broederschap.

9 Wezel - Doden: 2

De originele Weasel, John Monroe, is de dierlijke schurk die het opneemt tegen Firestorm. Naast dat hij uiteindelijk lid was van de Suicide Squad, was hij ook lid van de Secret Society of Super-Villains. Hij sloot zich ook aan bij de Menagerie, een verzameling dier-menselijke hybride schurken onder leiding van Cheetah. In zijn DC-verhaallijnen sterft Weasel twee keer. In de eerste schiet kolonel Steve Trevor Weasel neer en Killer Snow bevriest hem in een blok ijs voordat hij zijn energie opzuigt om haar eigen energie aan te vullen. En in de tweede wordt hij gedood door Grotesque met een bliksemschicht.

8 King Shark - Doden: 2

In het hoofduniversum van DC is King Shark de hybride mens-haai-zoon van Chondrakha, de God van alle haaien, en een menselijke vrouw. Tijdens zijn carrière als seriemoordenaar op Hawaï wordt hij ontdekt door Superboy. Voor een korte tijd werkt King Shark samen met Aquaman in de verhaallijn van Sword of Atlantis. Hij wordt uiteindelijk lid van de Secret Six, de Secret Society of Super-Villians en de Suicide Squad. Hij wordt gedood met de rest van de Suicide Squad wanneer Mitch Shelley regenereert en opnieuw door de Amazones.

7 Marauder - Sterfgevallen: 2

Marauder is een van de veteranen van het DC-universum. Marauder, oorspronkelijk geïntroduceerd in de jaren 1950, is een ruimtepiraat met een patroon naar de Vikingen. Marauder richt zijn slechte daden op Superman, die hij de schuld geeft van het onderbreken van zijn criminele activiteiten in de melkweg. Het personage wordt gedood wanneer het Marauder I-pak wordt opgeblazen en vervolgens opnieuw door Captain Boomerang nadat hij heeft geprobeerd de Suicide Squad in te halen door Amanda Waller te doden.

6 Black Spider - Sterfgevallen: 3

Een moordenaar en gezworen vijand van Batman, Black Spider is een raadsel. De naam wordt door verschillende mensen aangenomen, die uiteindelijk lid werden van de Injustice League, de Secret Society of Super-Villains en op een gegeven moment de Suicide Squad. De dood van Black Spider begint met Johnny "Matinee" LaMonica, die de persona op zich neemt nadat de eerste Black Spider is verdwenen en dood wordt verondersteld. De derde Black Spider wordt uiteindelijk verslagen door Manhunter in de Battle for the Cowl.

5 Koning Faraday - Sterfgevallen: 3

Koning Faraday, een ex-soldaat en contraspionageagent, is een ongewoon personage omdat hij zowel voor de regering als voor de schurken heeft gevochten. Tussen het Central Bureau of Intelligence, Checkmate en de Suicide Squad heeft King Faraday een illuster cv, vooral sinds hij voor het eerst werd geïntroduceerd in 1950. Zijn eerste dood is brutaal. Tijdens een vlucht met Captain Boomerang knapt zijn nek als ze uit het neerstortende vliegtuig moeten springen. Hij sterft opnieuw tijdens het gevecht met The Centre en offert zich op voor zijn vriend. Eindelijk, in de verhaallijn van Smallville, zitten hij en zijn pseudo-dochter vast in een silo en komen ze op tragische wijze om.

4 Peacemaker - Doden: 3.5

Peacemaker werd voor het eerst geïntroduceerd in 1966 en is de superheld/soldaat wiens toewijding en streven naar vrede zo intens is dat hij ervoor gaat moorden. Tijdens de progressie van het personage komt zijn gewelddadige streak steeds meer naar voren omdat hij bereid is zijn oorspronkelijke niet-dodelijke moraal op te offeren om zijn doel te bereiken. Hij verschijnt zelfs in de film The Suicide Squad uit 2021.

3 Harley Quinn - Sterfgevallen: 4

Afbeelding
Afbeelding

Harley Quinn is de onofficiële koningin van de Suicide Squad. In de Earth-14-tijdlijn is Harley Quinn een soldaat in de Justice League of Assassins. Net als de rest van het team wordt ze gedood door de profetie. We zien haar weer in Earth-44, waar er aanwijzingen zijn dat Harley Quinn is vermoord door het Alfred Protocol, maar dat is niet bevestigd.

Harley verschijnt weer in Batman: Damned. In deze verhaallijn probeert Batman haar razernij te stoppen, maar ze drugs hem. Hij vecht tegen de drug en eindigt haar te wurgen. Eindelijk, in Future's End, vinden we een Venom-aangedreven, versterkte Harley Quinn. Ze wordt gerekruteerd voor de Suicide Squad door Amanda Waller, maar wordt uiteindelijk opgeblazen nadat ze explosieven op haar rug heeft vastgebonden.

2 Bane - Sterfgevallen: 4

Afbeelding
Afbeelding

Bane was zowel een vechter als een 'tactisch genie' en kreeg commerciële bekendheid door zijn rol in de Batman-filmfranchise. Maar een minder bekende associatie die Bane heeft, is de Suicide Squad. Gedurende de bijna 20 jaar dat Bane in het DC-universum bestaat, is Bane vier verschillende keren gestorven, waardoor hij op onze lijst is beland.

In de Earth-44-tijdlijn is Bane een van de schurken die door het Alfred-protocol zijn vermoord. In DCeased wordt Bane besmet met Anti-Life Virus en onthoofd door zijn eigen teamgenoot. Hoe gruwelijk de overleden dood ook was, het is nog niet voorbij. Bane wordt snel neergeschoten en gedood door Batman in de Flashpoint-tijdlijn. En in Dark Multiverse: Knightfall wordt Bane voor de ogen van zijn eigen zoon doodgestoken met een zwaard.

1 Killer Croc - Doden: 8

Killer Croc wordt boos
Killer Croc wordt boos

En de winnaar van het Suicide Squad-lid met de meeste doden in de DC-strips is Killer Croc. De krokodil-humanoïde, voor het eerst geïntroduceerd in 1983, lijkt niet vaak aan de dood te ontsnappen tijdens zijn strijd tegen Batman. Een reden zou kunnen zijn dat Killer Croc, hoewel hij volledig brutaal is in zijn kracht en wreedheid, niet bekend staat om zijn intelligentie. Desondanks bracht hij tijd door als lid van de Secret Society of Super-Villains en de Suicide Squad.

Hoewel hij nog steeds in de strips verschijnt en in de film Suicide Squad uit 2016 verscheen, v alt niet te ontkennen dat Killer Croc een spreekwoordelijke boksbal blijft voor het DC-universum.

Aanbevolen: