Welke voormalige 'Glee'-castleden zijn nu het meest succesvol?

Inhoudsopgave:

Welke voormalige 'Glee'-castleden zijn nu het meest succesvol?
Welke voormalige 'Glee'-castleden zijn nu het meest succesvol?
Anonim

Toen Glee debuteerde in 2009, waren maar heel weinig van de castleden bekende namen. Jane Lynch was de meest gevestigde van het stel en speelde in populaire films als Best In Show, The Forty-Year-Old Virgin en Role Models. Verschillende hoofdrolspelers, waaronder Matthew Morrison, Lea Michele en Jenna Ushkowitz, hadden ervaring op Broadway, maar niet veel ervaring op televisie. In feite waren de cast, behalve Lynch, allemaal relatieve nieuwkomers, maar Glee schoot ze naar het sterrendom.

Het laatste seizoen van Glee eindigde in 2015. Hoewel veel van de hoofdrolspelers moeite hadden met het plaatsen van rollen na Glee, heeft een handvol van hen de afgelopen jaren echt succes geboekt. Dit zijn de zeven voormalige hoofdrolspelers van Glee die het meeste succes hebben gehad sinds de show uit de lucht ging.

7 Melissa Benoist

Melissa Benoist voegde zich bij de cast van Glee in het vierde seizoen als Marley Rose, en ze werd geüpgraded naar de hoofdcast voor seizoen vijf. Ze werd echter volledig uit de show geschreven in seizoen zes (en was een van de weinige hoofdrolspelers die niet in de seriefinale verscheen) omdat ze de hoofdrol kreeg in het CBS-tv-drama Supergirl. Ze verscheen ook in films als Whiplash en The Longest Ride. Ze maakte haar Broadway-debuut in 2018, in de hoofdrol van Beautiful: The Carole King Musical.

6 Harry Shum Jr

Harry Shum Jr. speelde Mike Chang in Glee, een verlegen voetballer die een geweldige danser blijkt te zijn. Shum had nauwelijks lijnen in het eerste seizoen van de show, maar tegen seizoen drie kreeg hij een upgrade naar de reguliere status van de serie. Het jaar daarop verliet hij de hoofdcast en maakte alleen gastoptredens in de laatste drie seizoenen van de show. Van 2016 tot 2019 speelde Shum de hoofdrol van Magnus Bane in de zeer populaire fantasy-televisieserie Shadowhunters. In 2018 won hij de People's Choice Award voor mannelijke tv-ster van 2018 voor zijn werk aan die show. Hij heeft ook in verschillende films geacteerd sinds hij Glee verliet, waaronder de hit Crazy Rich Asians.

5 Jane Lynch

Jane Lynch was al een gevestigde acteur toen ze haar rol in Glee op zich nam, en ze is consequent blijven werken sinds de Fox-musicalkomedie eindigde. Ze is sinds 2013 gastheer van de spelshow Hollywood Game Night en heeft gastoptredens gedaan in allerlei tv-komedies. Ze speelt ook een hoofdrol in de veelgeprezen originele Amazon Prime-serie The Marvelous Mrs. Maisel. Lynch heeft de afgelopen jaren talloze Emmy-awards gewonnen, waaronder Outstanding Guest Actress in een Comedy Series en Outstanding Host for a Reality of Reality-Competition Program.

4 Chris Colfer

Chris Colfer speelde Kurt Hummel in alle zes seizoenen van Glee. Het personage van Kurt stond niet eens in het originele script van Glee, maar dankzij de uitvoering van Colfer werd Kurt uiteindelijk een van de centrale personages van de show. Colfer heeft de afgelopen jaren echter grotendeels afstand gedaan van acteren. In plaats daarvan concentreerde hij zich op zijn ontluikende carrière als schrijver. Hij is de auteur van de New York Times-bestsellerreeks The Land of Stories voor jongvolwassenen. Hij heeft ook een film en een prentenboek geschreven, en hij heeft nog verschillende schrijfprojecten in de maak.

3 Jenna Ushkowitz

Jenna Ushkowitz speelde Tina Cohen-Chang in Glee, een getalenteerde zangeres die zich altijd in de schaduw van iemand anders bevindt. In 2018 bereikte ze echter iets dat al haar voormalige Glee-co-sterren zeker jaloers maakte: ze won een Tony Award. De Tony Awards zijn de meest prestigieuze prijzen voor Broadway-theater, en Ushkowitz won de hare voor het produceren van de musical Once On This Island (waarin haar voormalige Glee-co-ster Alex Newell een van de hoofdrollen speelde). Ushkowitz verscheen ook als acteur in 2016 in de Broadway-musical Serveerster.

2 Lea Michele

Lea Michele speelde Rachel Berry, de zanger van de Glee Club en de hoofdpersoon van Glee. Ze is de laatste tijd het onderwerp geweest van nogal wat controverse, omdat verschillende van haar voormalige castleden zich hebben uitgesproken over haar gedrag op de set. Desalniettemin is ze een van de meest succesvolle Glee-castleden sinds de show uit de lucht ging. Ze speelde hoofdrollen in twee kortstondige televisieshows, Scream Queens en The Mayor. Ze heeft ook verschillende albums uitgebracht, een bestseller geschreven en concerttournees gemaakt.

1 Darren Criss

Darren Criss is vrijwel zeker de grootste ster uit Glee. Hij verscheen voor het eerst als Blaine Anderson in seizoen twee, en werd opgewaardeerd naar de hoofdcast in seizoen drie. Hij bleef een hoofdcastlid voor de rest van de show. In 2015 nam hij de hoofdrol op zich in Hedwig and the Angry Inch op Broadway. In 2018 speelde hij in The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, waarvoor hij zijn eerste Emmy Award won. In 2020 speelde hij in de Netflix-serie Hollywood en de Quibi-serie Roy alties, die hij ook maakte. Het is duidelijk dat Darren Criss een grote Hollywood-ster is geworden.

Aanbevolen: