Joe Rogan versus Howard Stern: wie heeft meer luisteraars?

Inhoudsopgave:

Joe Rogan versus Howard Stern: wie heeft meer luisteraars?
Joe Rogan versus Howard Stern: wie heeft meer luisteraars?
Anonim

Het was slechts een kwestie van tijd voordat mensen Joe Rogan tegen Howard Stern begonnen wereld van podcasts en radio, er zijn geen twee grotere namen. Zeker, controversiële politieke persoonlijkheden zoals Ben Shapiro hebben een enorm publiek getrokken, maar als het op entertainment aankomt, komt het echt neer op Joe en Howard. In termen van erfenis en zeker vermogen heeft Howard het voordeel. Hij heeft ongeveer 40 jaar zijn iconische Howard Stern Show (of een versie ervan) gehost. En de man heeft uithoudingsvermogen als geen ander figuur in het bedrijf. Maar momenteel lijkt het erop dat Joe Rogan de te kloppen man is.

Hou van hem of haat hem, het v alt niet te ontkennen welke invloed Joe op een hele generatie heeft gehad. Hij is er ook in geslaagd om slim te profiteren van een YouTube-publiek, hoewel hij onlangs een enorme deal met Spotify heeft gesloten. Maar als het erop aankomt, wie is er dan winstgevender? Wie is het meest invloedrijk? En wie heeft het grootste publiek?

Bijgewerkt op 7 april 2022: Hoewel het erg moeilijk is om het exacte aantal luisteraars te bepalen, is het publiek van Stern de afgelopen maanden waarschijnlijk afgenomen; volgens Statista piekten abonnees op Sirius XM-radio eind 2019 op ongeveer 35 miljoen, en dat aantal is sindsdien gedaald tot ongeveer 34 miljoen. Dat is geen grote daling, maar het is belangrijk om te bedenken dat het aantal abonnees van Sirius XM van 2011 tot 2019 elk jaar is gestegen, dus het is opmerkelijk dat hun abonneebestand niet langer groeit.

Ondertussen heeft de podcast van Joe Rogan voor controverse gezorgd op Spotify, aangezien verschillende artiesten de service hebben gevraagd hun muziek uit de service te verwijderen vanwege Rogan. Deze muzikanten willen geen platform steunen dat Joe Rogan beta alt om verkeerde informatie naar de massa te spuien. Rogan werd gedwongen zijn excuses aan Spotify aan te bieden. Wat onduidelijk blijft, is hoe al deze controverse Rogan's luisteraars heeft beïnvloed. Het ziet er zeker niet goed uit voor Rogan, maar zoals ze zeggen, vaak bestaat er niet zoiets als slechte publiciteit.

De onsterfelijke invloed van Howard Stern

Howard Stern is niet relevant… Tenminste, dit beweren sommige van zijn ex-fans die Joe-Rogan-fanaten zijn geworden. Een deel van deze groep zijn tenslotte de fans die Howard's show hebben verlaten vanwege het feit dat de gastheer een persoonlijke en creatieve transformatie heeft ondergaan sinds zijn shock-jock-dagen. Het is duidelijk dat Howard nog steeds dol is op zijn grove humor, controversiële tirades, en niet meer dan een faux-pas is, vooral in het tijdperk van de annuleringscultuur. Maar hij is zeker niet de ronduit beledigende entertainer die zijn imperium heeft opgebouwd.

Natuurlijk was Howard slim om creatief te evolueren. Zelfs Joe zei dat op zijn podcast. Dit komt omdat toen Howard naar de ongecensureerde wereld van satellietradio verhuisde, waar er geen reden was om de bedrijfspakken en adverteerders te laten beven. Schokkend zijn zonder consequenties heeft geen zin.

In plaats daarvan besloot Howard te behouden wat werkte, voornamelijk ongepaste en hilarische capriolen van het personeel, en voegde hij toe, wat is neergedaald als, enkele van de beste interviews met beroemdheden in de entertainmentgeschiedenis. De man weet gewoon hoe hij informatie uit mensen moet krijgen… En als Howards ex-fans voorbij hun eigen minachting konden kijken, zouden ze merken dat Howard bijna elke week in het nieuws is… Waarom? Omdat elke beroemdheid die naar zijn show gaat, op de voorpagina van elke publicatie wordt geplakt vanwege een onthulling die Howard eruit heeft gehaald.

Natuurlijk is Howard ook relevant vanwege zijn vocale politieke standpunten… precies dezelfde standpunten die hem recentelijk (onbedoeld) met Joe hebben doen botsen. Zoals elke lezer waarschijnlijk weet, zijn de twee het sterk oneens over de waarde van vaccins. En Howard lijkt de wetenschap aan zijn kant te hebben, ondanks zijn overdreven simplificatie of zijn ronduit brute opmerkingen over degenen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren. Ironisch genoeg is hetzelfde zuur dat hij onlangs uitspuugde op de niet-gevaccineerde, dezelfde energie waarvan veel mensen beweren dat hij verloren is.

Hoeveel luisteraars heeft Howard Stern?

Vanwege zijn vermogen om te veranderen en trouw te blijven aan zijn meest toegewijde fans, evenals zijn vermogen om de deur te openen voor nieuwe fans, blijft Howards publiek in de miljoenen. Volgens statistic.com had Sirius-satellietradio 600.000 abonnees voordat Howard in 2006 overstapte naar het formaat. Abonnees piekten eind 2019 op ongeveer 35 miljoen, en nu heeft SiriusXM Pandora ongeveer 34 miljoen abonnees. Daar horen natuurlijk ook mensen bij die naar overvloedige muziekzenders, politiek en sport luisteren… Maar zonder Howard die een gok op hen waagde en zijn publiek overhaalde, zou het bedrijf gewoon niet zijn doorgegaan.

Het was gemakkelijk om de kijkcijfers van Howard te zien toen hij op de terrestrische radio was… op zijn hoogtepunt had hij maar liefst 20 miljoen mensen die dagelijks naar hem luisterden. Nu zeggen experts dat hij op zijn minst een paar miljoen heeft die naar elk van zijn shows luistert, met nog een paar miljoen die in en uit komen. SiriusXM ziet duidelijk de waarde en relevantie in hem, aangezien ze in 2019 meer dan $ 90 miljoen per jaar voor zijn show verdienden. Na zijn verlenging van 5 jaar in 2020 steeg dat aantal tot ver boven de $ 100 miljoen, volgens Page Six.

Dus de uiteindelijke schatting… ongeveer 10 miljoen luisteraars.

Joe Rogan's publiek is enorm, maar misschien niet zo groot als het lijkt

In slechts een fractie van de tijd heeft Joe een publiek opgebouwd dat wedijvert met dat van Howard. Hoewel, volgens Austonia, dat aantal lijkt af te vlakken in tegenstelling tot dat van Howard op een vergelijkbaar punt in zijn carrière. Net als Howard's nieuwe 2020-deal, ontving Joe's podcast maar liefst $ 100 miljoen deal van Spotify. Het bedrijf zag duidelijk Joe's miljoenen views op zijn YouTube-video's en wist dat hij een geldmaker was. Zoals het er nu uitziet, is The Joe Rogan Experience nummer één op Spotify, en theoretisch hebben alle 345 miljoen gebruikers van het bedrijf er toegang toe… Maar gezien de enorme concurrentie om aandacht op Spotify, zijn Joe's kijkcijfers lang niet zo.

Hoewel elke publicatie zegt dat Joe meer dan 200 miljoen maandelijkse downloads heeft gehad, hoeft dat niet per se te correleren met 200 miljoen individuen. En, volgens The Verge, is Joe's vermogen om zijn gasten uit de vergetelheid te tillen tot schande afgenomen door zijn toetreding tot Spotify. Dankzij de toename van Twitter-volgers en Google-trends letten veel minder mensen op Joe's gasten nu hij op Spotify zit. En het aantal zoekopdrachten naar Joe zelf is de afgelopen anderhalf jaar afgenomen, behalve wanneer hij in het nieuws komt door over zijn vaccins te praten. Kortom, deze controverse houdt hem relevant voor mensen buiten zijn uiterst toegewijde fanbase.

Dus, wat is het uiteindelijke resultaat? Verslaat Howard Stern Joe Rogan echt voor luisteraars?

Nee. Niet meer.

Maar Howard verliest niet veel… sorry, haters…

Volgens The Washington Post beweren experts dat vanaf begin 2021 11 miljoen mensen actief naar Joe hebben geluisterd en goed zijn voor de overgrote meerderheid van zijn 200 miljoen maandelijkse downloads.

Hoewel zowel Howard Stern als Joe Rogan hun publiek hebben verkleind vanwege de platforms die ze hebben gekozen om op te zijn, evenals hun stijlen, is er een kans voor beiden om de komende jaren te groeien.

Aanbevolen: