Wat is er gebeurd tussen Howard Stern en Joe Rogan?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Howard Stern en Joe Rogan?
Wat is er gebeurd tussen Howard Stern en Joe Rogan?
Anonim

Howard Stern kreeg veel pers toen hij Joe Rogan uitriep voor het maken van opmerkingen die de vlammen van anti-vaxxers in Amerika aanwakkerden. Ondanks dat Howard zich vooral concentreerde op hoe "idioot" het is voor een deel van de samenleving om de wetenschap achter de effectiviteit van het COVID-19-vaccin te ontkennen, zorgde hij er ook voor dat Joe uithaalde omdat hij suggereerde dat een zeer controversieel medicijn een goede vervanging voor een vaccin. Gezien Joe's ongelooflijke invloed op zijn enorme publiek, is het logisch waarom Howard en zovelen boos op hem waren. Maar de waarheid is dat Howards relatie met de buitengewoon succesvolle podcast-host verder teruggaat en veel gecompliceerder is.

Met de eerder genoemde tirade terzijde, is het opmerkelijk hoe stil de twee mediamagnaten de afgelopen jaren over elkaar zijn geweest. Iedereen die een stukje van hun geschiedenis samen begrijpt, zou weten dat ze erg op elkaars radar stonden voordat Joe net zo succesvol werd als de legendarische Howard Stern. Dus, wat gebeurde er precies tussen Howard en Joe?

Howard en Joe Rogan's geschiedenis en hoe hun paden zijn veranderd

Hoewel de media sommige van Joe's Ivermetcin-opmerkingen ongetwijfeld buiten proportie hebben geblazen, is het gemakkelijk in te zien waarom iemand als Howard woedend was over zijn standpunt. Joe tart immers actief medisch en wetenschappelijk advies en heeft de laatste tijd nogal controversiële vlammen aangewakkerd. Hoewel Howard nooit iemand is geweest voor complottheorieën (in tegenstelling tot Joe), bouwde hij zijn hele carrière op controversieel zijn. Dit is onmiskenbaar het ding dat de komische geesten van Howard en Joe in de eerste plaats samenbracht.

In de afgelopen twintig jaar heeft Howard een enorme transformatie doorgemaakt. Toen hij overstapte naar de volledig ongecensureerde satellietradio, had hij geen zin meer om controversieel te zijn voor kijkcijfers. Dankzij zijn relatie met zijn vrouw Beth en therapie is Howard ook als persoon gegroeid. Zijn show is veel tammer dan vroeger, waardoor hij zich kan concentreren op uitstekende interviews met beroemdheden. Hoewel, Howard is niet bang om hilarische capriolen van het personeel of volledige tirades zoals zijn recente tegen Joe te schuwen. Maar eind jaren negentig en begin jaren 2000 was Joe overal in de Howard Stern-show te zien. Hij dankt Howard zelfs voor het feit dat hij zijn stand-up speciale nationale aandacht heeft gegeven. Bovendien dankt Joe Howard voor het openen van de deur voor zijn podcast.

De epische carrière van Howard heeft ongetwijfeld invloed gehad op podcastingreuzen als Joe, een medium dat Howard, enigszins ironisch genoeg, verafschuwt. Dit komt vooral omdat hij denkt dat het ongelooflijk moeilijk is om de kost te verdienen als podcaster, tenzij je iemand bent met een ingebouwde fanbase, zoals Joe Rogan. Zelfs met slakken tegen zijn medium heeft Joe Howard geprezen in zijn show.

"Wat je ook wilt zeggen over Howard Stern, die motherf opende de deur voor ons allemaal. Voor ons allemaal. Voor mij, 100%," zei Joe tegen een andere radiopresentator op zijn podcast.

Natuurlijk legde Joe in hetzelfde gesprek verder uit dat zijn show heel anders is dan hij ooit was. "Mensen bekritiseren [Howard] omdat [zijn show anders is], maar kijk, hij is een ander persoon. Hij zou die oude show niet moeten doen. Hij zou moeten doen wat hij wil. Dat is wie hij nu is."

Toch is het vreemd dat iemand die zo vaak in The Howard Stern Show te zien was, al meer dan tien jaar niet is teruggekeerd. Natuurlijk, Joe heeft zijn eigen show, maar er lijkt enige afstand tussen hen te zijn.

Howard en Joe hadden een behoorlijk privé-ruzie

Sommige van Joe's meest fervente supporters lijken te denken dat Joe het niet leuk vindt hoe 'politiek correct' Howard is geworden en daarom niet meer in de show verschijnt. Maar in 2012 legde Howard uit dat de twee echt ruzie hadden. In die tijd werkten zowel Howard als Joe voor NBC (America's Got Talent en Fear Factor met respect) en de zelfverklaarde King Of All Media maakte een opmerking tegen hen dat Joe niet zo aardig was tegen vrouwen. Hoewel Howard slechts gedeeltelijk serieus was, beweert hij dat ze in een bar waren en getuige waren van Joe die enigszins gemeen was tegen vrouwen en ze zelfs denigrerende namen noemde. Joe heeft de beweringen categorisch weerlegd, maar nam ze heel hard op en weigerde schijnbaar terug te keren naar The Howard Stern Show.

Door de jaren heen heeft Joe vooral gezwegen over de man die aantoonbaar zijn grootste concurrent blijft. Maar een paar keer heeft hij hem gekleineerd. Dit houdt onder meer in dat Howard's ex-collega, Artie Lange, meerdere keren in de show aanwezig is en een uitgelekte Howard Stern-bijeenkomst op The Joe Rogan Experience ontleedt.

Toch lijken de twee enig respect te hebben voor wat de ander creatief doet. Maar gezien Howard en Joe's tegenstrijdige standpunt over vaccins, en alle pers daaromheen, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat de twee dingen zullen oplossen of ooit te gast zullen zijn in elkaars shows. En dat is jammer, want de twee zouden gemakkelijk een fascinerend gesprek kunnen voeren, of het nu een debat wordt of niet.

Aanbevolen: