My Chemical Romance verrast fans met eerste nieuwe muziek in 8 jaar

Inhoudsopgave:

My Chemical Romance verrast fans met eerste nieuwe muziek in 8 jaar
My Chemical Romance verrast fans met eerste nieuwe muziek in 8 jaar
Anonim

My Chemical Romance -misschien een van de meest geliefde en gewaardeerde bands uit het vervlogen emo-tijdperk - is net op een grote manier teruggekeerd. Killjoys kan zich verheugen in de wetenschap dat Gerard Way en de rest van de jongens weer bij elkaar zijn, en dat ze zojuist hun eerste nummer in acht jaar hebben uitgebracht. De band liet het nummer vallen net toen ze zich opmaakten om de weg op te gaan tijdens hun langverwachte comeback-tour.

The Kings Of Emo zijn terug met een nieuw nummer

Het epische zes minuten durende nummer, The Foundations of Decay, is het eerste nummer dat de koningen van emo hebben uitgebracht sinds Fake Your Death uit 2014, dat verscheen op hun postume album met de grootste hits, May Death Never Stop You.

Het nummer is geproduceerd door Doug McKean, die eerder met de band werkte aan hun carrièrebepalende klassieker The Black Parade uit 2006, evenals door frontman Gerard en gitarist Ray Toro. Bekijk het hieronder.

Billboard beschreef het nummer als een "volledige headbanger met alle anthemische kracht van MCR's geliefde 2006-nummer Welcome to the Black Parade", en voegde eraan toe dat het nummer "schommelt tussen op elektrische gitaar gestempelde woede-feesten en sudderende momenten van verhalen vertellen."

De band zal eindelijk hun comeback-tour beginnen na jaren van vertragingen

De rockers verrasten fans met het hypnotiserende nummer, slechts enkele dagen voordat ze op 16 mei aan hun langverwachte comeback-tournee in het Verenigd Koninkrijk beginnen.

De tour werd voor het eerst aangekondigd in januari 2020 en stond gepland voor juni. Helaas kwam de wereld tot stilstand toen de wereldwijde pandemie zich verspreidde. De band heeft de data verplaatst naar de zomer van 2021, alleen om de data weer terug te schuiven naarmate de pandemie voortduurde. Gelukkig konden die emo-fans die nog steeds met hun pony wiegen hun ogen verbergen terwijl ze huilden.

“We zijn diep bedroefd, maar die emoties zijn slechts een fractie van de diepte van het gevoel dat we allemaal hebben ervaren bij het kijken naar het lijden en het verlies van het afgelopen jaar. We willen er gewoon zo zeker mogelijk van zijn dat iedereen veilig is. Restituties zullen worden aangeboden aan iedereen die ze wil. Het spijt ons als dit tegenv alt, en we kunnen ECHT niet wachten om je in 2022 te zien.”

Nadat de band uit elkaar ging, ging Gerard verder met het verkennen van een solocarrière en bracht hij veel tijd door in de stripindustrie. Terwijl zijn solocarrière haperde, vond hij succes met The Umbrella Academy, dat de basis zou worden van een Netflix-serie met dezelfde naam.

Aanbevolen: