Maya Hawke zet de aandacht op een nieuwe manier (met haar nieuwe muziek)

Inhoudsopgave:

Maya Hawke zet de aandacht op een nieuwe manier (met haar nieuwe muziek)
Maya Hawke zet de aandacht op een nieuwe manier (met haar nieuwe muziek)
Anonim

Maya Hawke heeft haar weg naar de schijnwerpers gevonden na de hoofdrol als Robin Buckley in seizoen drie van de populaire Netflix-show, Stranger Things. Ze stond vroeger zeker bekend als het kind van twee filmsterren, Uma Thurman en Ethan Hawke, maar ze heeft nu een naam en carrière voor zichzelf gemaakt.

Naast acteren heeft ze onlangs ook een nieuwe muziekvideo uitgebracht, waar mensen en critici veel over praten. Lees verder om erachter te komen waarom de video zo'n opschudding veroorzaakte.

Hoe Maya Hawke zo snel beroemd is geworden

Maya Hawke is het kind van wereldberoemde supersterren, maar ze heeft ook een prachtige carrière. Ze is actrice, model en singer/songwriter. Ze speelde in films, waaronder drie nieuwe die allemaal naar verwachting binnenkort uitkomen en is ook op televisie geweest. Ze speelde in de tv-miniserie van Little Women en speelde de hoofdpersoon Jo March.

Haar muziekcarrière begon in 2019 toen ze voor het eerst een single uitbracht, en ze is doorgegaan met het maken van muziek en speelde zelfs in verschillende muziekvideo's. Haar debuutstudioalbum, Blush, werd uitgebracht in 2020 en haar tweede studioalbum, Moss, verschijnt in september 2022.

Ze heeft een prijs gewonnen voor haar rol als Robin in Stranger Things en werd al snel een geliefd personage in de show. Ze is een openlijk queer personage in de Netflix-show waar fans super enthousiast over waren. Van al haar acteer- en muziekprestaties is op dit moment het enige waar mensen het over hebben haar nieuwste muziekvideo.

Maya's nieuwe muziekvideo wordt veel besproken

Hawke's videoclip voor een single van Moss getiteld Thérèse. De videoclip werd geregisseerd door Brady Corbet en Hawke speelt gedurende de hele video de hoofdrol. De video is twee dagen opgenomen in Upstate, New York. In de video is Hawke topless en dwa alt hij door het bos in het donker.

Dat alleen al trok de aandacht van de media op de video. Maar meer nog, er gebeuren ook schokkende dingen in de video.

In de video van vijf minuten leidt Hawke een groep mensen door het bos na een orgie die net heeft plaatsgevonden, waardoor de video opnieuw de meeste aandacht kreeg. Het was een nieuw en baanbrekend concept voor een video, maar de betekenis erachter was een nog belangrijkere boodschap.

In een interview over de muziekvideo maakte Hawke duidelijk dat de video een weerspiegeling is van wat er momenteel in de politiek gaande is. Bij de première van de video was een brief met bronnen voor Planned Parenthood en The Trevor Project bijgevoegd om het bewustzijn te vergroten.

Ze reageerde op de video door te zeggen: "We worden allemaal de hele tijd gebombardeerd met negatieve en gemanipuleerde beelden van lichamen, of we dat nu willen of niet."Dus terwijl het publiek in paniek raakt over de "expliciteit" van de video, belichaamt het eigenlijk een veel diepere betekenis en boodschap.

Hawke heeft eerder commentaar geleverd op alles wat er ook politiek gebeurt, dus het is logisch dat ze haar overtuigingen en berichten in haar kunst laat zien. Haar vader, Ethan Hawke, had ook een opmerking over de video.

Een van de presentatoren van The View vroeg hem hoe hij het vond dat zijn dochter naakt was in haar nieuwste videoclip. Waarop hij antwoordde: "Ze is een volwassen vrouw. Ze kan doen wat ze wil. Ze kan haar de waarheid vertellen. Ze kan haar lied zingen."

Het is duidelijk dat Hawke de steun heeft van haar ouders en haar fans, ondanks de negatieve opmerkingen die ze heeft ontvangen voor de video.

Wat doet Maya Hawke naast vreemdere dingen?

Hawke heeft veel prachtige aankomende projecten, waaronder natuurlijk het starten van Strangers Things seizoen vijf, dat het laatste seizoen zal zijn, en de voorbereiding van haar nieuwe album dat in september uitkomt. Ze zal ook de hoofdrol spelen in een film die is geschreven en geregisseerd door Wes Anderson.

Ze zal ook schitteren in een nieuwe Netflix-film die is gebaseerd op een thriller uit de jaren 50, geschreven door Patricia Highsmith. De film wordt een remake van Strangers On A Train. Hawke speelt naast Riverdale-ster Camila Mendes. Fans zijn enthousiast om dit te zien en beide actrices zijn ook enthousiast. Mendes zei dat ze "zo opgewonden was, het doet pijn."

Fans van Maya Hawke kunnen veel nieuwe rollen en muziek van de ster verwachten. Ze hebben zeker veel om naar uit te kijken.

Aanbevolen: