Is een James Franco-comeback mogelijk?

Inhoudsopgave:

Is een James Franco-comeback mogelijk?
Is een James Franco-comeback mogelijk?
Anonim

Begin 2018 kwamen vijf vrouwen met claims tegen James Franco. Dat jaar had de acteur net de Golden Globe gewonnen voor Beste Acteur in een Komedie of Musical na zijn optreden in The Disaster Artist. Het "was als een klap in mijn gezicht", zei een van de aanklagers en Franco's voormalige acteerstudent, Sarah Tither-Kaplan. Vier jaar later lijkt het erop dat de Spider-Man-ster "afgelast" is en nu een comeback maakt.

James Franco heeft toegegeven te slapen met zijn acteerstudenten

Na een tijdje stil te zijn geweest, sprak Franco zich in december 2021 eindelijk uit over de beschuldigingen. "Er waren mensen die boos op me waren en ik moest luisteren", zei hij over zijn onderbreking tijdens een interview met The Jess Cagle-show."Ik heb gewoon veel werk gedaan en ik denk dat ik er vrij zeker van ben om te zeggen, vier jaar? Er waren een aantal problemen waarmee ik te maken kreeg die ook verband hielden met verslaving. En dus heb ik echt mijn herstelachtergrond om dit een beetje te onderzoeken en te veranderen wie ik was." De 127 Hours-ster had ook de neiging om de grenzen van toestemming te vervagen toen hij sliep met zijn acteerstudenten.

"Ik denk dat ik destijds dacht of het met wederzijds goedvinden is, oké," legde Franco uit. "Natuurlijk wist ik, weet je, praten met andere mensen, andere leraren of wat dan ook, zoals, ja, het is waarschijnlijk niet cool. In die tijd was ik niet helder in mijn hoofd… dus ik denk dat het er gewoon op neerkomt, mijn Het criterium was: als dit met wederzijdse toestemming is, vind ik het cool, we zijn allemaal volwassenen."

De acteur was ook openhartig over zijn alcohol- en seksverslaving en gaf toe dat hij daardoor "veel mensen teleurstelde". Hij zei dat hij destijds "iedereen" had bedrogen. Zijn sponsor zei toen dat zijn ontrouw en oneerlijkheid het allemaal nog erger konden maken. Ze maakten zich echter geen zorgen over "wat er ook gebeurt tussen twee instemmende volwassenen" toen hij single was. De acteur bekende dat hij het gebruikte als "een excuus om gewoon overal met elkaar in zee te gaan."

James Franco regelde zijn rechtszaak wegens seksueel wangedrag voor $ 2,2 miljoen

In februari 2021 lieten de aanklagers hun vorderingen tegen Franco vallen. Vier maanden later bereikten beide partijen een akkoord waarbij de acteur een schikking van $2.235.000 moest betalen. erkennen dat eisers belangrijke kwesties aan de orde hebben gesteld en alle partijen zijn ervan overtuigd dat het nu een kritiek moment is om zich te concentreren op het aanpakken van de mishandeling van vrouwen in Hollywood. Allen zijn het erover eens dat ervoor moet worden gezorgd dat niemand in de entertainmentindustrie - ongeacht ras, religie, handicap, etniciteit, achtergrond, geslacht of seksuele geaardheid - wordt geconfronteerd met discriminatie, intimidatie of vooroordelen van welke aard dan ook."

Franco ontkende aanvankelijk de beschuldigingen. Destijds zei zijn advocaat: "James zal niet alleen zichzelf volledig verdedigen, maar zal ook schadevergoeding eisen van de eisers en hun advocaten voor het indienen van deze grove publiciteitszaak." Eisers, Tither-Kaplan en Toni Gaal vertegenwoordigden 100 voormalige studenten van Studio 4, de in New York en Los Angeles gevestigde acteerschool van de acteur. evenals "[omzeilt] Californië's 'pay for play'-regelgeving."

De klacht betrof ook een klas genaamd Sex Scenes. Volgens de vermeende slachtoffers moesten de studenten auditie doen en 750 dollar extra betalen voor de genoemde lessen. Tither-Kaplan dacht dat het een professionele acteerles was. Maar later ontdekte ze dat de klas de studenten eigenlijk vroeg om "naakt te gaan en seksscènes te doen en niet te klagen en te pushen". Franco verdedigde later de klas en vertelde The Jess Cagle Show dat het een "eigentijdse romantiek" -klas had moeten worden genoemd.

James Franco werkt momenteel aan een nieuwe film

Onlangs meldde Deadline dat Franco de titelrol speelt in de aankomende actiethriller, Mace. Geregisseerd door Jon Amiel, bedenker van The Singing Detective, zal The Interview-ster een "veteraan officier, corrupt en gevaarlijk losgeslagen" spelen. Het is gepland om later deze mei 2022 in Cannes te lanceren. "We zijn verheugd om terug te keren naar Cannes met deze zeer originele en unieke film", aldus Kirk D'Amico, CEO van Myriad Pictures. "Het is een ruig verhaal dat zich afspeelt in een moderne politieafdeling waar niets is wat het lijkt. We denken dat dit materiaal in de handen van zo'n ervaren regisseur als Jon Amiel buitengewone resultaten zal opleveren."

Het is een nieuw hoofdstuk voor Franco die al is gedropt door zijn oude medewerker, Seth Rogen. "Wat ik kan zeggen is dat ik misbruik en intimidatie veracht en ik zou nooit de acties van iemand die het doet verbergen of verbergen, of iemand bewust in een situatie brengen waarin ze in de buurt van zo iemand waren", vertelde de laatste in mei aan The Sunday Times. 2021. Hij zwoer ook nooit met zijn voormalige beste vriend samen te werken. Dus het kan even duren voordat Franco weer in de reguliere komedies doorbreekt. Maar later dat jaar maakte hij duidelijk dat hij geen wrok koesterde jegens Rogen.

"Ik wil alleen maar zeggen, ik hou absoluut van Seth Rogen. Ik hou van Seth Rogen," vertelde hij Cagle. "Ik heb 20 jaar met hem gewerkt en we hebben niet één gevecht gehad. Gedurende 20 jaar, niet één gevecht. Hij was mijn absolute beste vriend, medewerker. We hebben net geleerd … Wat hij zei is waar. We werken niet samen op dit moment en we hebben geen plannen om samen te werken. Natuurlijk was het kwetsend in de context, maar ik begrijp het, weet je, hij moest voor mij antwoorden omdat ik zweeg. Hij moest voor mij antwoorden en Ik wil dat niet. En daarom, weet je, een van de belangrijkste redenen waarom ik vandaag met je wilde praten, is dat ik gewoon, ik wil niet dat Seth of mijn broer [Dave Franco] of wie dan ook moet antwoord niet meer voor mij."

Aanbevolen: