Will Smith's tienjarige Oscar-verbod bestempeld als 'racistisch' en 'oneerlijk

Inhoudsopgave:

Will Smith's tienjarige Oscar-verbod bestempeld als 'racistisch' en 'oneerlijk
Will Smith's tienjarige Oscar-verbod bestempeld als 'racistisch' en 'oneerlijk
Anonim

Will Smith's 10-jarige verbod op de Academy Awards-ceremonie is zwaar bekritiseerd op sociale media.

De 53-jarige sloeg komiek Chris Rock nadat hij een grap had gemaakt over het kale hoofd van zijn vrouw Jada tijdens de presentatie van "Beste Documentaire" bij de Oscars eerder deze maand.

Will Smith 'accepteerde' de beslissing van de Academie

Smith, 53, zei vrijdag dat hij zijn straf van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft geaccepteerd. Volgens The New York Times bevestigden twee bronnen uit de industrie echter dat Smith nog steeds in aanmerking zou komen voor een Oscar, maar gewoon niet in staat zou zijn om de ceremonie bij te wonen.

Ondertussen wezen veel fans erop hoe regisseur Roman Polanski een Oscar en een staande ovatie kreeg nadat hij justitie had ontweken voor het verkrachten van een minderjarig meisje.

Velen riepen de Academie uit voor het niet verbieden van 'bekende criminelen'

Dr Shola Mos-Shogbamimu twitterde: "10 jaar is hard en riekt naar criminalisering van hem wanneer blanke mannelijke Oscarwinnaars die slecht en slechter hebben gedaan niet worden verbannen. Racisme en dubbele normen hier stinken. De ideologie van blankheid is een ziekte."

Journalist en omroep Piers Morgan twitterde: "Will Smith verbannen door de Hollywood Academy. 12 dagen nadat hij Chris Rock sloeg. Het kostte dezelfde Academy 40 jaar om Roman Polanski te verbieden nadat hij was veroordeeld voor het verkrachten van een kind."

Een derde tweet luidde: "Het is verbazingwekkend dat Will Smith 10 jaar van de Oscars wordt uitgesloten. Ze bleven prijzen uitreiken aan bekende seksuele misbruikers en pedofielen, maar een klap is echt waar ze mensen gaan verbieden."

Maar sommigen vonden de straf redelijk gezien de omstandigheden.

"Will Smith zou moeten worden aangeklaagd voor mishandeling - dat was wat het was voor miljoenen kijkers. Het is zo jammer, want Will is zo'n getalenteerde acteur. Ik denk zelfs dat hij oprecht spijt heeft. Toch moet in rekening worden gebracht - andere personen zouden dat zijn ", schreef een commentator online.

Na eindelijk de Oscar voor Beste Acteur te hebben gewonnen, is het moeilijk te geloven dat slechts een week later Will Smith het gevoel had dat hij geen andere keus had dan ontslag te nemen bij de Academy of Motion Picture Arts & Sciences.

In de nasleep van zijn aanval op Chris Rock op het podium, in een verklaring die Variety vrijdag voor het eerst had verkregen, noemde Smith zijn acties 'schokkend, pijnlijk en onvergeeflijk'. Hij voegde eraan toe dat hij eventuele aanvullende gevolgen van de Raad van Bestuur van de Academie zou accepteren.

"De lijst van degenen die ik heb gekwetst is lang en omvat Chris, zijn familie, veel van mijn dierbare vrienden en geliefden, alle aanwezigen en een wereldwijd publiek thuis," zei Smith.

"Ik heb het vertrouwen van de Academie geschonden. Ik heb andere genomineerden en winnaars de kans ontnomen om hun buitengewone werk te vieren en gevierd te worden. Ik ben er kapot van."

Aanbevolen: