Disney CEO bestempeld als 'schurk' na controversiële opmerkingen over Scarlett Johansson-rechtszaak

Disney CEO bestempeld als 'schurk' na controversiële opmerkingen over Scarlett Johansson-rechtszaak
Disney CEO bestempeld als 'schurk' na controversiële opmerkingen over Scarlett Johansson-rechtszaak
Anonim

Disney CEO Bob Chapek heeft zich uitgesproken om zijn visie te delen voor het miljoenenbedrijf. Tegen de achtergrond van de lopende rechtszaak tussen Disney en Scarlett Johansson waren fans echter niet blij met de gemaakte opmerkingen.

Chapek gebruikte zijn tijd op de 30e jaarlijkse Communacopia-conferentie van Goldman Sachs om zich uit te spreken over de aard van Disney's contracten met hun acteurs. Volgens Deadline werd Chapek gevraagd naar "de compensatie van Hollywood-talent in het kielzog van al lang bestaande distributiemodellen die omver werden geworpen." Hij reageerde hierop door indirect de Scarlett Johansson-rechtszaak aan te pakken en Disney te verdedigen.

Chapek antwoordde: Disney heeft een lange geschiedenis van het hebben van zeer symbiotische en coöperatieve deals met het talent en dat zullen we blijven doen. Zeker, de wereld verandert en de toekomstige talentdeals zullen het feit moeten weerspiegelen dat de wereld aan het veranderen is.”

Chapek ging vervolgens verder door te benadrukken hoe films die vóór de pandemie waren gemaakt, waren uitgebracht op het hoogtepunt van COVID. Hij verklaarde dat als gevolg van de pandemie het "consumentengedrag" was veranderd. Hij voegde er vervolgens aan toe dat Disney daarom een deal had die onder een bepaalde reeks voorwaarden was bedacht en die in feite resulteert in een film die onder een heel andere reeks voorwaarden wordt uitgebracht.

Chapek rondde zijn toespraak af door te benadrukken hoe, ondanks dit, de acteurs van Disney hun hoogste prioriteit bleven. Hij verklaarde: Uiteindelijk geloven we dat ons talent ons belangrijkste bezit is, en we zullen dat blijven geloven, en zoals we altijd hebben gedaan, zullen we hen eerlijk compenseren volgens de voorwaarden van het contract waarmee ze met ons zijn ingestemd.”

Na de conferentie gingen zowel fans als kijkers naar Twitter om hun minachting te uiten over de opmerkingen van Chapek. Velen noemden hem een 'schurk' en geloofden dat Chapeks gebruik van het woord 'asset' met betrekking tot talent een afspiegeling was van een bedrijfsmentaliteit.

Een Twitter-gebruiker schreef bijvoorbeeld: 'Talent' is niet het belangrijkste bezit van Disney. Het talent behoort toe aan de persoon die ermee begaafd is. Dat is een jargongebruik van het woord dat ik absoluut verafschuw. En het talent behoort in geen van beide definities toe aan Disney.”

Terwijl een ander zei: Talent is zo belangrijk voor Disney dat ze niet twee keer hebben nagedacht voordat ze ScarJo belasteren (natuurlijk nadat ze haar financieel voor de gek hadden gehouden). Dit moet Belle en het Beest zijn (de horrorversie). Misschien sturen ze dit verhaal ook naar hun streamingdienst.”

Een andere fan riep Chapek op omdat hij loog over het feit dat hij Disney's 'talent' zo hoog in het vaandel had staan. Ze beweerden dat de opmerking alleen bedoeld was voor Disney's acteurs, omdat veel andere takken van Disney's "talent" waren genegeerd en verwaarloosd.

Ze zeiden: Zeker. Vertel dat aan het talent dat in ELKE AFDELING in de Parken werkt.”

Aanbevolen: