Kate McKinnon's 'Ms. Frizzle' wordt door fans online als beledigend bestempeld

Inhoudsopgave:

Kate McKinnon's 'Ms. Frizzle' wordt door fans online als beledigend bestempeld
Kate McKinnon's 'Ms. Frizzle' wordt door fans online als beledigend bestempeld
Anonim

Veiligheidsgordels, iedereen! Het is een paar jaar geleden dat 'The Magic School Bus' zijn Netflix-reboot kreeg, maar kinderen uit de jaren 90 hebben zojuist iets belangrijks opgemerkt.

SNL-ster Kate McKinnon speelt mevrouw Fiona Felicity Frizzle, het kleine zusje aan wie mevrouw (echt) Frizzle de fakkel doorgeeft aan het begin van de nieuwe serie. In plaats van dat de oude mevrouw Frizzle haar klas meeneemt op wilde avonturen in 'The Magic School Bus Rides Again', doet Kate's personage dat wel.

Nieuwe mevrouw Frizzle ziet er zo anders uit dan de oude mevrouw Frizzle dat ze net zo controversieel is geworden als Lola Bunny. Dit is waarom haar personageontwerp fans zo hard raakt.

Ze zeggen dat mevrouw Frizzle 'witgekalkt' is

'Magic School Bus' origineel en reboot Ms. Frizzles zij aan zij
'Magic School Bus' origineel en reboot Ms. Frizzles zij aan zij

Nadat een Tweet waarin het herontwerp van mevrouw Frizzle 'homofoob' werd genoemd dit weekend viraal ging, twitterden meer dan 30.000 mensen hun eigen mening over waarom Kate's karakter hen zo ongemakkelijk maakte.

Behalve dat de nieuwe lerares wat een persoon noemde "uitgeput van karakter, allemaal gladgestreken, slecht", miste Kate's mevrouw Frizzle enkele belangrijke Frizzle-kenmerken, waaronder een prominente bult op haar neus, donkere ogen, en dat handelsmerk 'kroeshaar'.

Voor degenen die deze kenmerken associëren met de joodse cultuur (en met de originele stemactrice van mevrouw Frizzle, het joodse icoon Lily Tomlin), leken deze keuzes aanstootgevend.

"Dit seizoen is niet koosjer", schreef een Twitter-gebruiker, terwijl een ander schreef: "Ik dacht precies hetzelfde… zoals wat er met die prachtige neus gebeurde?"

Dit is waarom dat ertoe doet

Lily Tomlin op geel lachend
Lily Tomlin op geel lachend

Mej. Frizzle's oude uiterlijk is belangrijk omdat fans zeggen dat het de inclusieve en diverse sfeer van de show weerspiegelt. In een programma dat bedoeld is om kinderen over wetenschap en de wijdere wereld te leren, is diversiteit in de karaktereigenschappen gewoon logisch.

Dit is vooral het geval wanneer tekenfilms (en bredere media) een lange geschiedenis hebben van het racialiseren van schurken en het opzetten van kinderen om bleke, eurocentrische kenmerken te zien als de standaard van de goede man.

Hier zijn meningen uit de eerste hand van mensen die dol waren op de oude look van de Frizz:

Disney heeft onlangs de raciale vooroordelen in hun inhoud erkend, een waarschuwing toegevoegd aan het begin van klassieke tekenfilms en een 'Stories Matter'-initiatief gelanceerd dat ingaat op hoe tekenfilms een serieuze impact hebben op de manier waarop kinderen perspectieven op de wereld ontwikkelen. Dat initiatief geeft toe dat "verhalenvertellers" "de macht en de verantwoordelijkheid" hebben om meer zorgvuldige afbeeldingen van mensen op te nemen, door hun karakterontwerp met meer raciale en culturele gevoeligheid dan ooit tevoren te benaderen.

Aangezien Netflix zo'n belofte niet heeft gedaan, komt het herontwerp van mevrouw Frizzle op zijn best over als een gemiste kans, en in het slechtste geval als onzorgvuldige culturele verwijdering.

Fans houden ook niet van kinderen

Keisha 'Magic School Bus' en reboot Keisha lachend cartoonmeisje en leraar
Keisha 'Magic School Bus' en reboot Keisha lachend cartoonmeisje en leraar

Hoewel de 'Magic School Bus Rides Again' voor het eerst werd uitgezonden in 2017 en niet meer actief wordt uitgezonden, worden mensen nu ook boos over hoe sommige andere personages eruitzien.

Bekijk hoe de twee zwarte leerlingen van mevrouw Frizzle opnieuw werden getekend.

"De huid, de neuzen, het haar….wat gaat er mis????," luidt een van de meer dan 6.000 tweets met antwoorden. "Zien jullie wat ze constant doen met personages met een donkere huidskleur?!" Niet. Cool.

Prins Harry verheldert geruchten over de rol van prins Phillip in het racisme tegen Archie

Aanbevolen: