8 keer karakterherschikkingen maakten de film beter

Inhoudsopgave:

8 keer karakterherschikkingen maakten de film beter
8 keer karakterherschikkingen maakten de film beter
Anonim

De acteur of actrice die wordt gekozen voor een rol, kan een hele film of tv-show maken of breken. Als de verkeerde persoon wordt gecast, kunnen er consequenties zijn. Het personage kan saai, plat of te vreemd zijn om te begrijpen. Er gebeuren echter fouten en soms kan een herschikking alles oplossen. Veel films en tv-programma's kiezen om verschillende redenen voor herschikkingen. Of het nu is dat ze de verkeerde persoon casten, iemand niet in staat was om terug te keren naar de film of fans de acteur niet mochten, herschikkingen kunnen een riskante zaak zijn. Hier zijn enkele films en tv-programma's die erin zijn geslaagd cruciale rollen te herschikken.

8 Jennifer Parker- Terug naar de toekomst

back-to-the-future-2-movie-cover
back-to-the-future-2-movie-cover

Claudia Wells was de originele actrice voor de rol van Marty McFly's vriendin in de eerste Back to the Future-film. Ondanks dat het personage oorspronkelijk tot leven kwam, werd de rol van Jennifer Parker herschikt voor de sequels. Elizabeth Shue werd gecast om deze rol te vervullen. Haar ervaringen in films als Adventures in Babysitting bereidden haar perfect voor op deze rol en ze bracht Jennifer Parker een unieke realiteit.

7 Victoria- Twilight

bryce-dallas-howard-replaced-rachelle-lafevre
bryce-dallas-howard-replaced-rachelle-lafevre

De rol van Victoria werd aanvankelijk gespeeld door Rachelle Lafevre, maar ze werd vervangen door Bryce Dallas Howard in Eclipse uit de Twilight-serie. Fans en kijkers waren geschokt dat van hen werd verwacht dat ze de twee verschillende actrices als dezelfde persoon beschouwen. Howard bracht echter duisternis naar Victoria, wat haar angstaanjagender maakte dan voorheen. De rol werd goed gespeeld door Bryce Dallas Howard, en het heeft de film zeker verbeterd.

6 James Rhodes- Iron Man 2

james-rhodes-war-machine-iron-man
james-rhodes-war-machine-iron-man

Superheld-acteurs worden de hele tijd vervangen, vooral wanneer er een soort reboot is. Dit geval is echter anders. Terrence Howard was de originele castingkeuze voor de rol van James Rhodes, of War Machine, in de Iron Man-serie. Hij werd vervangen door Don Cheadle in de tweede film, en de serie was er des te beter voor. Cheadle had een air van wijsheid voor hem die de andere personages in de films genivelleerd. Het was ongetwijfeld een verbetering.

5 Tante Viv- De verse prins van Bel-Air

originele-cast-of-fresh-prins-of-bel-air
originele-cast-of-fresh-prins-of-bel-air

In een ander geval van abrupte herschikking was Janet Hubert-Whitten de originele castingkeuze voor de rol van tante Viv in deze iconische tv-show. Echter, na seizoen drie, werd ze vervangen door Daphne Maxwell-Reid. Veel castleden klaagden over Hubert-Whitten en uiteindelijk konden ze veel beter opschieten met Maxwell-Reid. De ontspanning die de cast voelde toen tante Viv werd herschikt, werd op het scherm gecommuniceerd en het maakte de show beter.

4 Perkamentus- Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Ralph Fiennes en Perkamentus op set van Harry Potter
Ralph Fiennes en Perkamentus op set van Harry Potter

Dit is misschien wel een van de meest iconische rollen aller tijden. Richard Harris speelde deze rol oorspronkelijk tot zijn tragische overlijden in 2002. Er was geen andere keuze dan te herschikken. Micheal Gambon nam de rol met waardigheid op zich en hij bracht er ook zijn eigen smaak aan. De serie zou een ramp zijn geweest als ze het personage van Perkamentus hadden verlaten, dus Gambon heeft echt de dag gered.

3 The Hulk- The Avengers

Mark_Ruffalo_in_2017_by_Gage_Skidmore
Mark_Ruffalo_in_2017_by_Gage_Skidmore

In het Marvel Universum werd de originele Hulk gespeeld door Edward Norton in de Hulk-filmserie. Echter, aangezien de Hulk werd opgenomen in de Avengers, werd de rol herschikt om te worden gespeeld door Mark Ruffalo. Dit heeft dit personage, niet alleen als superheld, maar ook als de man Bruce Banner, meer memorabel gemaakt. Het heeft ook geholpen om in te spelen op de multiversum-ideeën die de Marvel-franchise tot stand brengt.

2 Emperor Palpatine- Star Wars

Keizer Palpatine
Keizer Palpatine

In een andere zeer iconische rol werd deze kwaadaardige keizer oorspronkelijk gespeeld door zowel Marjorie Eaton als Clive Revill. Deze rol werd herschikt om een zeer herkenbaar personage in de popcultuur te creëren. Ian McDiarmid speelde keizer Palpatine door de rest van de serie en zal daarom herinnerd worden. Zijn weergave van de rol was zo goed, dat hij zelfs een opstanding verdiende in The Rise of Skywalker. Hij heeft een stempel gedrukt op de serie en op Hollywood vanwege deze succesvolle herschikking.

1 Grindelwald- Fantastic Beasts

John Depp en Mads Mikkelsen als Grindelwald
John Depp en Mads Mikkelsen als Grindelwald

In recenter nieuws, in de nieuwe editie van de Fantastic Beasts-serie, Fantastic Beasts: Secrets of Dumbledore, werd de iconische rol van Gellert Grindelwald herschikt. Oorspronkelijk gespeeld door Johnny Depp, wordt de rol nu vertolkt door Mads Mickelson. Terwijl beide acteurs legendarische uitvoeringen gaven in deze rol, zorgt Mads Mickelson voor angstaanjagende menselijkheid voor de kwaadaardige tovenaar die Johnny Depp niet heeft bereikt. Dit maakt het personage des te enger als we anticiperen op de volgende film.

Aanbevolen: