8 keer de improvisatie van een acteur maakte het script beter

Inhoudsopgave:

8 keer de improvisatie van een acteur maakte het script beter
8 keer de improvisatie van een acteur maakte het script beter
Anonim

De meeste acteurs beschouwen de scripts die ze krijgen als een strikte set regels die moeten worden gevolgd door de scènes van hun personage. Ze volgen het script tot op de letter en maken van zichzelf het medium van de scenarioschrijver om hun kunst uit te drukken. Sommige acteurs zien het script van hun personages echter niet op deze manier.

Sommige acteurs zien het script als een losse set richtlijnen die ze moeten volgen, zodat ze hun personages interessant kunnen maken. Ze brengen hun eigen flair en persoonlijkheid in hun karakter, zelfs als dat betekent dat ze van het script moeten afwijken. Hier zijn enkele van de meest iconische en gedenkwaardige improvisaties aller tijden.

9 Roy Schieder in Jaws (1975)

De beroemde regel "Je hebt een grotere boot nodig" was eigenlijk geïmproviseerd door Scheider. Deze lijn is gemakkelijk een van de meest iconische lijnen in de filmgeschiedenis. De regel is eigenlijk ontstaan uit een inside joke die de cast achter de schermen had. Deze regel werd een slogan voor elke keer dat er iets mis zou gaan op de set.

8 Bill Murray in Ghostbusters (1984)

Interessant genoeg improviseerde deze legendarische acteur de meeste van zijn regels gedurende de hele film. Deze constante improvisatie leidde tot de iconische reactie op het feit dat hij slijmerig werd: "I feel so funky." Degenen op de set zeiden dat Murray in principe mocht zeggen wat hij wilde, zolang hij maar de essentie van de scène duidelijk maakte. Dit is een vaardigheid die de meeste acteurs niet hebben.

7 Tom Hanks in Forrest Gump (1994)

In deze film gebruikte Tom Hanks enkele van zijn eigen improvisaties om zijn personage tot leven te brengen. Hij voegde regels toe als "Mijn naam is Forrest Gump. Mensen noemen me Forrest Gump" en de regisseur vond het zo grappig dat hij ze in de eigenlijke film hield. Er waren verschillende momenten van komische noot die door Hanks zelf werden toegevoegd, en ze maakten de film absoluut geweldig.

6 Robin Williams in Good Will Hunting (1997)

Robin Williams staat sinds het begin van zijn carrière bekend om zijn humor. Er waren veel films waarin zijn geïmproviseerde lijnen te zien waren. In deze film verzon hij eigenlijk een hele toespraak over de vrouw van zijn personage die zo grappig was, dat zijn costars nauwelijks in hun personage konden blijven. Een hoogtepunt van deze toespraak is: "Ze liet een scheet in haar slaap. Op een nacht was het zo luid dat de hond wakker werd."

5

4 Matthew McConaughey in Dazed and Confused (1993)

De improvisatie van deze acteur in deze film heeft zijn carrière bepaald. Omdat het zijn eerste keer voor een camera was, stond hij te popelen om te beginnen. Toen de regisseur "actie" zei, reageerde McConaughey met een van zijn meest iconische regels aller tijden: "Oké, oké, oké!"

3 Robert Downey Jr. in Iron Man (2008)

Iron Man is een van Robert Downey Jr.'s meest memorabele en iconische rollen. In de eerste film van de serie improviseerde hij een lijn die het traject van Marvel Studios daadwerkelijk veranderde. Aan het einde van de film zegt hij "I am Iron Man", waarmee hij zijn identiteit aan het publiek blootlegt. Het geïmproviseerde einde van de twist inspireerde de producers.

2 Harrison Ford in Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

Harrison Ford staat bekend om zijn rol als Han Solo in de Star Wars-serie. Wanneer prinses Leia, gespeeld door Carrie Fisher, Han Solo vertelt dat ze van hem houdt, improviseerde Ford zijn reactie om beter bij zijn karakter te passen. Hij reageert met "Ik weet het" in plaats van het gescripte antwoord. Zijn snelle denken maakte zijn karakter dynamisch en maakte licht van de situaties die zich in de film afspeelden.

1 Jim Carrey in How the Grinch Stole Christmas (2000)

Jim Carrey's methode van acteren maakte hem legendarisch in Hollywood. Zijn stijl leidde ook tot veel mogelijkheden voor improvisatie. In deze film was het geen regel, maar een actie die Carrey gebruikte om zijn eigen pit aan de film te geven. Als hij zich aankleedt voor het feest met de Who's, trekt hij een tafelkleed onder een hoop rommel op een tafel vandaan. Het originele script had gepland dat de items zouden vallen, maar Carrey trok per ongeluk het tafelkleed eruit zonder dat er iets viel. Vervolgens brak hij het script om de items handmatig van de tafel op de grond te duwen, en het werd een van de meest iconische scènes uit zijn carrière.

Aanbevolen: