Waar hebben kijkers Pablo Schreiber gezien voor 'Halo'?

Inhoudsopgave:

Waar hebben kijkers Pablo Schreiber gezien voor 'Halo'?
Waar hebben kijkers Pablo Schreiber gezien voor 'Halo'?
Anonim

Paramount+ is doorgegaan met de uitrol van nieuwe shows, waaronder Halo, die is gebaseerd op een populair videospel met dezelfde naam. De nieuwe serie brengt het publiek in een wereld waar buitenaardse wezens op het punt staan het menselijk bestaan te elimineren, tenzij een paar dappere mensen met succes een standpunt innemen. De kern van het verhaal is een mysterieus commando genaamd Master Chief.

De acteur achter het personage is niemand minder dan Pablo Schreiber. En als fans misschien denken dat hij er bekend uitziet, komt dat omdat deze inwoner van British Columbia er al is. Hij heeft zelfs een beetje van alles gedaan, waaronder een Oscar-genomineerde film en een Netflix-hit. Om nog maar te zwijgen, Schreiber is ook een Emmy-genomineerde.

Pablo Schreiber vond al vroeg succes in film

Al vroeg in zijn carrière boekte Schreiber de ene filmrol na de andere. De acteur maakte zijn debuut op het grote scherm in de romantische komedie Bubble Boy uit 2001, met als kop een jongere Jake Gyllenhaal. Schreiber werkte vervolgens aan veelgeprezen films zoals The Manchurian Candidate, Lords of Dogtown en Vicky Christina Barcelona in de jaren die volgden.

Ondertussen werd Schreiber, toen hij ouder werd, gecast in Michael Bay's Oscar-genomineerde film 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi. In de film portretteerde de acteur de echte CIA-beveiligingsaannemer Kris "Tanto" Paronto.

Schreiber bracht wat tijd door met zijn echte tegenhanger om zich voor te bereiden op de rol. "We ontwikkelden een relatie en werden vrienden", onthulde de echte Tanto later.

Uiteindelijk bereikte Pablo Schreiber ook Broadway

Aan het begin van zijn carrière streefde Schreiber zoveel mogelijk naar theater. Door de jaren heen trad hij op in verschillende Broadway- en Off-Broadway-producties. Dit omvat de productie van het Lincoln Center Theatre van Ontwaakt en zingt!, waarmee de acteur zijn eerste Tony-nominatie verdiende.

Ontwaak en zing! markeerde Schreiber's Broadway-debuut en hij kon zijn geluk niet geloven. "De show die ik daarvoor deed was Mr. Marmalade Off Broadway, en het was erg klein, en ik wil niet onbetekenend maar anders zeggen", merkte de acteur op.

“En dan om in 'Awake and Sing!' gebracht te worden met deze droomcast van mensen - niet de beroemdste mensen ter wereld, maar absoluut fantastisch, dus de hele ervaring was gewoon zo'n droom."

In de loop der jaren werd Pablo Schreiber een echte tv-ster

Schreiber geniet misschien van optreden op het podium, maar hij bleef met evenveel passie projecten op het scherm nastreven. Sterker nog, hij waagde zich steeds meer op televisie en zette zijn tanden in een aantal vlezige rollen die niet noodzakelijkerwijs een heel seizoen blijven hangen. Dit was het geval toen de acteur serieverkrachter William Lewis speelde in Law & Order: Special Victims Unit.

Om zijn optreden effectief te laten zijn, profiteerde Schreiber van de verstandhouding tussen Olivia Benson van William en Mariska Hargitay.

"Ik denk dat dat het zo'n gedenkwaardige saga maakte, is het feit dat er een chemie was tussen deze twee mensen die onvermijdelijk tot elkaar werden aangetrokken", vertelde de acteur aan Gold Derby. "En hoewel wat er tussen hen gebeurde afschuwelijk, beangstigend en verschrikkelijk was, was er onder dit alles een heel vreemde, meeslepende chemie."

Gedurende zijn hele carrière speelde Schreiber verschillende opmerkelijke tv-personages. Zo portretteerde hij drugsdealer Demetri Ravitch in Weeds, NYPD-agent Virgil in Ironside en kabouter Mad Sweeney in American Gods.

Jaren later zorgde Schreiber voor veel tv-buzz nadat hij de rol van gevangenisbewaker George "Pornstache" Mendez in Netflix's Orange is the New Black had gekregen. Tijdens de show maakte Pornstache op beroemde wijze misbruik van vrouwelijke gevangenen wanneer hij maar kon.

Interessant genoeg wist Schreiber niet veel over Pornstache toen hij zich aanmeldde. Het enige dat hij hoefde te doen, waren een paar scènes in de pilot.

"Er was nog niet echt een personage", herinnert de acteur zich. "Ik had geen idee wat er in petto was." Uiteindelijk tipte een vriend in de schrijverskamer de acteur. Het verhaal van Pornstache stond op het punt interessant te worden.

"Maar ik wist niet wat het zou inhouden of worden", merkte Schreiber op. "Ik denk dat ik in drie of vier afleveringen iets begon te voelen, alleen al door de reacties op de set en hoeveel de crew genoot van het personage."

Tijdens de hele show hebben fans van Orange is the New Black uiteindelijk een uitgesproken mening gevormd over het karakter van Schreiber. Voor de acteur is het allemaal goed.

“Ze zijn waanzinnig in liefde-slash-haat. Dat is precies zoals ik het zou hebben, 'legde hij uit. "Wat een grote vrijheid om de gave te krijgen om nul filter en geen remmingen te hebben." Schreiber ontving ook een Emmy-nominatie voor zijn optreden in de serie.

Aanbevolen: