Een blik op het leven van wijlen Chadwick Boseman vóór 'Black Panther

Inhoudsopgave:

Een blik op het leven van wijlen Chadwick Boseman vóór 'Black Panther
Een blik op het leven van wijlen Chadwick Boseman vóór 'Black Panther
Anonim

Het is nog niet zo lang geleden dat Chadwick Boseman de wereld verliet en een baanbrekende erfenis achterliet die 'vaak wordt geïmiteerd, maar nooit wordt gedupliceerd'. De integriteit die de Black Panther-acteur met het personage op het scherm bracht, maar ook buiten het scherm met tientallen liefdadigheidsacties die hij zijn hele leven steunde, getuigt van het feit dat hij meer was dan alleen een superheld op het scherm.

Er zijn nog veel verhalen te vertellen over de overleden acteur voordat hij lid werd van de Marvel Cinematic Universe-familie. De acteur uit South Carolina begon zijn carrière als toneelschrijver voordat hij overstapte naar het grote scherm, had een carrièreveranderende rol in een biopic als de eerste Afro-Amerikaan die in de moderne MLB speelde, en meer. Hier is een blik op het leven van wijlen Chadwick Boseman voordat hij Black Panther werd.

6 Chadwick Boseman trapte zijn carrière af als toneelregisseur

Veel grote namen in Hollywood, zoals Natalie Portman, Hugh Jackman en Morgan Freeman, begonnen hun carrière als toneelspelers of regisseurs, en de naam van Chadwick Boseman is een van hen. Kort na zijn afstuderen aan Howard University met een Bachelor of Fine Arts in regie, ontwikkelde de jonge Chadwick een interesse in toneelschrijven nadat hij had geleerd van mensen als Samuel Beckett en Harold Pinter. Hij brak in 2002 door als toneelacteur toen hij een AUDELCO won voor zijn vertolking in Ron Milners Urban Transitions, en de rest is geschiedenis. Als fervent Shakespeare-fan speelde hij ook de rol van Romeo in Romeo and Juliet en Malcolm in Macbeth.

5 Chadwick Boseman stapte in 2003 over op tv

Een jaar later begon Chadwick zijn reis op grote schermen als figurant in NBC's langlopende misdaaddrama Third Watch. Hij was ook een prominent lid van de soapserie All My Children voordat hij de show explosief verliet nadat hij zich had verzet tegen de racistische stereotypen in het script voor producenten. Zijn rol als Reggie werd vervolgens herschikt, die landde op zijn toekomstige Black Panther co-ster Michael B. Jordan.

Het duurde echter tot 2010 voordat Chadwick een echte kracht werd in de acteerindustrie. Zijn briljante vertolking van een nuchtere, toegewijde moslimmarinier in Persons Unknown katapulteerde zijn carrière naar een heel nieuw niveau. Hoewel de serie vreselijk flopte in de ogen van de critici, was het een essentiële opstap die de overleden acteur nodig had om zijn carrière voort te stuwen naar waar het nu is.

4 Chadwick Boseman speelde Jackie Robinson in '42'

In 2013 speelde Chadwick basketballegende Jackie Robinson, de eerste zwarte atleet die meedeed aan het hoogste niveau van Amerikaans honkbal, in zijn biopic-drama 42. Het is niet alleen een honkbalverhaal, maar ook een prachtig verteld, hartverscheurend verhaal, geschreven door L. A. Confidential's Brian Helgeland, over een man die opkomt voor zijn rechten. Chadwick voerde zijn rol prachtig uit en verdiende meer dan $ 97 miljoen aan de kassa van het budget van $ 31 miljoen.

"Iedereen had zijn eigen mening en redenen waarom hij een held voor hen is. Mensen zouden me ontmoeten, bellen, sms'en, e-mailen, Facebook-berichten sturen en me zeggen: "Ik hoor je speel mijn held," herinnerde hij zich in een interview met Vanity Fair, "Als dat gebeurt, weet je dat al die mensen een mening en gevoelens zullen hebben waar je naar moet leven."

3 Chadwick Boseman had een date met zanger Taylor Ledward

Chadwick Boseman was het type persoon dat zijn privézaken graag op een laag pitje houdt. Hij begon een relatie met zanger Taylor Simone Leward in 2015 nadat hij samen was gespot op Los Angeles International en naar verluidt verloofd was in oktober 2019. Het geliefde paar ging vaak samen als koppel naar de rode loper, ook tijdens premières van Black Panther en 21 Bridges.

Kort voor zijn plotselinge dood stapte het paar in het huwelijksbootje, zoals schijnbaar bevestigd door de familie van wijlen in de passerende verklaring: "Hij stierf in zijn huis, met zijn vrouw en familie aan zijn zijde. De familie bedankt u voor uw liefde en gebeden, en vraagt u hun privacy te blijven respecteren in deze moeilijke tijd."

2 Chadwick Boseman speelde in 'Lincoln Heights'

Tijdens zijn overgang naar het grote scherm verscheen Chadwick Boseman ook als vaste klant voor het eerste seizoen van ABC's familiedrama Lincoln Heights. Het drama speelde Russell Hornsby, Erica Hubbard, Nicki Micheaux en meer, en ging in januari 2007 in première op het kanaal. Het duurde vier seizoenen totdat ABC Family de serie in januari 2010 abrupt annuleerde.

1 Chadwick Boseman werd gediagnosticeerd met darmkanker

In 2016, hetzelfde jaar waarin zijn eerste onderneming als Black Panther werd uitgezonden in Captain America: Civil War, werd bij Chadwick darmkanker vastgesteld. Hij zweeg over de ziekte en onthulde het alleen aan een paar naaste leden van familie en vrienden met verschillende niveaus van kennis van de ernst ervan. Zijn grootste filmrollen, grote liefdadigheidsdoelen en carrière-hoogtepunten werden meestal gedaan tijdens deze pijnlijke periode tot hij stierf op 28 augustus 2020.

Aanbevolen: