Een blik op de carrière van wijlen Heath Ledger voordat hij Joker werd

Inhoudsopgave:

Een blik op de carrière van wijlen Heath Ledger voordat hij Joker werd
Een blik op de carrière van wijlen Heath Ledger voordat hij Joker werd
Anonim

Voor zijn plotselinge overlijden van dronkenschap in januari 2008 was Heath Ledger een van de meest veelbelovende talenten in Hollywood. Hij bezat een langdurige erfenis die altijd is geïmiteerd maar nooit is gedupliceerd. Hij verdiende zijn allereerste overwinning ooit bij de Oscars in 2009 postuum voor zijn vertolking van The Joker in The Dark Knight, ter ere van de geweldige carrière die hij had. De film zelf werd uiteindelijk een van de meest winstgevende en meest succesvolle films van het jaar, met meer dan een miljard aan box office van het productiebudget van $ 185 miljoen.

De overleden acteur was echter zoveel meer dan wie hij werd nadat hij het masker van de superschurk had opgezet. Hij is meer dan alleen 'The Joker': hij begon zijn acteercarrière in zijn thuisland, werd een van de jongste Oscar-genomineerden ooit en startte zelfs een eigen entertainmentbedrijf. Hier is een blik op de carrière van wijlen Heath Ledger voordat hij The Joker werd.

6 Heath Ledger's vroege carrière in thuisland

Voordat hij eind jaren negentig naar de VS verhuisde, begon de jonge Heath Ledger zijn legendarische acteercarrière in zijn thuisland Australië. Hij verliet de middelbare school op 16-jarige leeftijd met zijn oude vriend om van de ene stad naar de andere te verhuizen om acteerrollen veilig te stellen. Hij debuteerde uiteindelijk in 1997 met de tienerdramathriller Blackrock, die toevallig ook het regiedebuut van Steven Vidler was. De film was een belangrijke hoeksteen in zijn carrière, ook al had hij kleine niet-gecrediteerde cameo-onderdelen in Clowning Around uit 1991.

5 Heath Ledger speelde in Shaun Cassidy's 'Roar'

In hetzelfde jaar maakte Heath Ledger, 18 jaar oud, deel uit van Shaun Cassidy's kortstondige fantasiedrama Roar. Roar, uitgezonden door Fox Broadcasting Company, nam het publiek mee terug naar het jaar 400 na Christus en vertelt het leven van een jonge Ierse man, gespeeld door Ledger, in de nasleep van de invasie van Roman. Interessant is echter dat de televisieserie ook speelde met Vera Farmiga en Sebastian Roche, die vervolgens de ster werden van respectievelijk de Insidious-franchise en The CW's Vampire Diaries.

4 Heath Ledger werd een van de jongste Oscar-genomineerden met 'Brokeback Mountain'

Fast-forward naar de leeftijd van 26, werd Heath Ledger een opwindend Hollywood-perspectief. Zijn vertolking uit 2005 van de verwarde Amerikaanse cowboy in de neowesterse romance Brokeback Mountain met Jake Gyllenhaal bracht zijn carrière naar een heel nieuw niveau. Het is een belangrijke hoeksteen, niet alleen voor Ledger's carrière, maar ook voor het portretteren van homo's in de reguliere media. Commercieel gezien scoorde Brokeback Mountain meer dan $ 178 miljoen aan de kassa van zijn budget van $ 14 miljoen.

"Ik vind het een ongelooflijke schande dat mensen hun best doen om hun afschuw of hun negatieve mening te uiten tegen de manieren waarop twee mensen ervoor kiezen om van elkaar te houden", klapte hij terug tegen de filmcritici die reageerden op de uitbeelding van homo's in de film: "Spreek in ieder geval uw mening over hoe twee mensen haat en geweld en woede jegens elkaar tonen."

3 Heath Ledger's relatie met Michelle Williams

Heath Ledger was in verband gebracht met een flink aantal beste Hollywood-vrouwen. Hij ontmoette actrice Michelle Williams op de set van Brokeback Mountain in 2004, en ze hadden jarenlang een relatie. Zijn dochter, Matilda Rose, werd zelfs in die relatie geboren in oktober 2005. Hij zette zelfs zijn Australische huis te koop om zich met de actrice in Brooklyn te vestigen tot hun breuk in 2007. Naast de tweevoudige Golden Globe- winnende actrice, Ledger was ook eerder in verband gebracht met Helena Christensen, Gemma Ward, Naomi Watts en Heather Graham.

2 Heath Ledger's Entertainment Company

Ledger, een gepassioneerde regisseur in hart en nieren, lanceerde in 2006 samen met Matt Amato en Jon Ramos zijn entertainmentbedrijf The Masses en zijn dochteronderneming voor muzieklabels. Enkele van de vroegste werken van het bedrijf zijn het debuutalbum Cause An Effect van de Australische rapper N'fa Jones en de single 'Seduction Is Evil. Daarnaast ontwikkelden ze ook muziekvideo's voor artiesten als Beach House, Ben Harper, Bon Iver, Nick Drake en Modest Mouse.

"Hij hield van het idee om in de buurt van gelijkgestemde, creatieve mensen te zijn en als een groep te werken. Hij had al dit bedrijf opgericht, de Masses, dat een soort groep mensen was die gezamenlijk creatief werk deden, en ik denk dat hij daarin gedijde", vertelde Todd Haynes aan Interview Magazine over de toewijding van zijn oude vriend aan het label.

1 Heath Ledger worstelde met gezondheidsproblemen

Helaas lijkt het hoogtepunt van Hollywood's roem jaren voor zijn overlijden zijn tol te hebben geëist van de acteur. Heath Ledger begon rond 2006 of 2007 slaapproblemen te krijgen, vooral tijdens de set van The Dark Knight.

“Vorige week heb ik waarschijnlijk gemiddeld twee uur per nacht geslapen”, herinnert hij zich in een interview met The New York Times. “Ik kon niet stoppen met denken. Mijn lichaam was uitgeput en mijn geest was nog bezig."

Aanbevolen: