De waarheid over de histrionische persoonlijkheidsstoornis van Amber Heard

Inhoudsopgave:

De waarheid over de histrionische persoonlijkheidsstoornis van Amber Heard
De waarheid over de histrionische persoonlijkheidsstoornis van Amber Heard
Anonim

Het lasterproces van Johnny Depp en Amber Heard heeft veel gekke dingen over hun relatie aan het licht gebracht. Er is het vermeende drugsgebruik van de Pirates of the Caribbean-ster, de "chagrijnig" van de Aquaman-actrice op Depps bed en het opnieuw beleven van zijn traumatische jeugd. Maar wat voor fans "logisch" was, waren de diagnoses van Heard - borderline persoonlijkheidsstoornis en theatrale persoonlijkheidsstoornis. Dit is wat het in dit geval echt betekent.

Johnny Depp's getuige heeft Amber Heard gediagnosticeerd met borderline en HPD

Depps getuige, Dr. Shannon Curry, getuigde dat Heards diagnoses voortkwamen uit psychologische beoordelingen, direct onderzoek en deelname aan een Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI)-test. Curry zei dat de diagnoses "twee kanten van dezelfde medaille" zijn. Over theatrale persoonlijkheidsstoornis gesproken, de klinisch en forensisch psycholoog beschreef het als "een overdreven dramatische presentatie", "drama en oppervlakkigheid", de noodzaak om " altijd in het middelpunt van de belangstelling te staan", en een "snelle verschuiving" in emoties.

"Ze zou plotseling eenrichtingsverkeer zijn, en dan zou ze erg geanimeerd of erg verdrietig worden", zei Dr. Curry over de symptomen van Heard. "Wanneer mensen deze emoties vertonen met een persoonlijkheidsstoornis, is er een gevoel van oppervlakkigheid. Mensen die ze observeren, zullen het gevoel hebben dat het bijna toneelspelen is… Ze heeft nooit echt een kwetsbaar gevoel van zichzelf aangegeven." Tijdens haar evaluatie merkte ze dat Heard "een zeer verfijnde manier had om persoonlijke problemen tot een minimum te beperken".

Dr. Curry voegde eraan toe dat mensen met dezelfde diagnoses als de actrice eigenschappen vertonen zoals "externalisering van schuld, neiging tot veel innerlijke vijandigheid die wordt geprobeerd te beheersen, een neiging om erg zelfingenomen te zijn, maar ook om dat zelf te ontkennen." -rechtvaardigheid en om ook anderen kritisch te beoordelen op dit soort hoge normen voor morele waarde."

Wat de borderline-persoonlijkheidsstoornis van Heard betreft, zei Dr. Curry dat het gaat om "instabiliteit" in persoonlijke relaties, emoties, gedrag, zelfgevoel en identiteit, evenals "emotionele reactiviteit", die allemaal "aangedreven worden door deze onderliggende terreur van verlating." Daarom doen mensen met deze stoornis 'wanhopige pogingen' om te voorkomen dat mensen hen verlaten door 'zeer extreem en zorgwekkend gedrag te vertonen voor de mensen om hen heen'. De psycholoog koppelde de stoornis ook aan 'intensiteit' in relaties.

"Aanvankelijk lijkt alles geweldig, maar wat er gebeurt, is dat de realiteit intreedt. Mensen zijn niet perfect, zelfs als we veel met ze gemeen hebben", legt Curry uit. "Terwijl de meesten van ons iemand als een geheel kunnen accepteren … de persoon met een borderline-persoonlijkheidsstoornis, zijn deze uitersten, het is zwart en wit. We noemen het splitsen. Die persoon gaat geïdealiseerd, de perfecte persoon, naar de vuilnisbak … Dan zal er zijn een reparatie, omdat de persoon met deze stoornis wel spijt heeft… maar na verloop van tijd slijt het aan deze relaties."

Johnny Depp's getuige zei dat Amber Heard geen PTSS had

Dr. Curry zei dat ze geen tekenen van PTSS zag tijdens haar evaluatie van Heard. Ze merkte echter op: "Het feit dat iemand geen PTSS heeft, betekent niet dat ze niet psychologisch zijn geschaad door wat er ook wordt beweerd - in dit geval beweert mevrouw Heard dat ze psychisch is geschaad en dat ze aan PTSS leed wegens misbruik dat zij beweert te hebben plaatsgevonden door de heer Depp." Daarna stelde de getuige van de actrice, Dr. Dawn Hughes - die beweerde dat ze " altijd" een evaluatie ingaat met een "gezonde dosis scepsis" - de diagnose PTSS bij Heard.

Hughes zei dat het werd veroorzaakt door "het intieme partnergeweld door meneer Depp." Ze zei dat "dat de symptomen veroorzaakte", en dat vier tests de diagnose ondersteunde. Ze was het ook niet eens met de persoonlijkheidsdiagnoses van Curry. Ondertussen heeft Depp de rechtbank meerdere keren verteld dat hij Heard of welke vrouw dan ook nooit heeft geslagen. Hij zei dat zijn "doel de waarheid is" en om zijn naam tijdens het proces te verduidelijken.

Zal Johnny Depp zijn proces wegens laster tegen Amber Heard winnen?

Experts zijn van mening dat Heard tijdens haar getuigenis misschien overdreven heeft gereageerd, waardoor ze minder geloofwaardig is voor juryleden. "Amber Heard heeft een riskantere benadering gekozen. Haar beweringen over misbruik zijn erg extreem. Als de juryleden haar geloven, zou ze een meevaller moeten zien om haar te belonen en Depp te straffen", vertelde Huntley Taylor aan Insider. "Als de juryleden haar echter niet geloven, zullen ze haar straffen. Om die reden lijkt haar geloofwaardigheid van het grootste belang voor de beslissingen van de juryleden."

Brett Ward, medevoorzitter van de huwelijks- en familierechtpraktijk bij Blank Rome, zei ook dat Heard als artiest op de tribune verschijnt. "Helaas, wanneer ze praat over daadwerkelijke geweldsincidenten, gaan haar opmerkingen van slachtoffer naar actrice, en dat is een heel groot probleem voor haar", zei hij, eraan toevoegend dat haar herinnering aan de genoemde gebeurtenissen "als een monoloog klonk."

Aanbevolen: