8 keer dat twee acteurs uit dezelfde film allebei de Oscar wonnen

Inhoudsopgave:

8 keer dat twee acteurs uit dezelfde film allebei de Oscar wonnen
8 keer dat twee acteurs uit dezelfde film allebei de Oscar wonnen
Anonim

Oh, de Oscars Eens, de meest prestigieuze prijsuitreiking in de hele cinema is voor altijd gekleurd door de recente controverse met Will Smith, Chris Rock en een onhandige rechterhand slap (weet je nog wanneer het meest controversiële wat een Oscar-winnaar zou hebben gedaan was lijnen vergeten?) Maar daarvoor waren de Academy Awards de ultieme onderscheiding voor acteurs en de professionals uit de industrie die onze favoriete films maken.

Vaak doet een film het zo goed bij de Oscars dat het meerdere prijzen kan winnen, en af en toe kunnen de acteurs die in de film schitterden, elk het gouden beeld ontvangen. Laten we eens kijken naar 8 keer dat twee acteurs een Oscar wonnen in dezelfde film, zullen we? Dat zullen we doen.

8 Jack Nicholson en Louise Fletcher ('One Flew Over The Cuckoo's Nest')

One Flew Over The Cuckoo's Nest is een van Jack Nicholsons beste films. De film uit 1975 was een kritische en commerciële hit en werd opgeruimd tijdens de 48e Oscar-ceremonie, waarbij hij alle 5 grote Academy Awards won en de tweede film werd die dit deed. Nicholson won Beste Acteur voor zijn vertolking van Randall McMurphy, maar hij zou de eer delen met Louise Fletcher, die Beste Actrice wonvoor haar rol als verpleegster Ratched. Nicholson ging naar de races na deze film, en zowel hij als Fletcher gingen die avond met het goud weg.

7 John Voight en Jane Fonda (‘Coming Home’)

1978's Coming Home bevatte John Voight en Jane Fonda en was de winnaar van 3 Academy Awards tijdens de 51e Academy Awards-ceremonie Voight zou uiteindelijk de Oscar voor Beste Acteur winnen, terwijl Fonda zou de Oscar voor beste actrice winnen. Het romantische oorlogsdrama zou ook 6 keer genomineerd worden en veel lovende kritieken krijgen.

6 Dustin Hoffman en Meryl Streep (‘Kramer vs Kramer’)

Kramer versus Kramer was de Oscar-lieveling van 1979. Het juridische drama was een gigantisch commercieel en kritisch succes, met een brutowinst van meer dan $ 100 miljoen, en werd de meest winstgevende film van dat jaar. De 52e Academy Awards zouden de film eren met 5 Awards, waaronder zowel Dustin Hoffman en Meryl Streep wonnen respectievelijk voor Beste Acteur (Hoffman) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Streep). De film is echter niet zonder controverse, aangezien er alom is gemeld dat Hoffman Streep lastig viel tijdens het maken van de film. In ieder geval, na hun respectievelijke overwinningen, is het gemakkelijk om te zeggen dat de carrières van Hoffman en Streep goed leken te gaan.

5 Anthony Hopkins en Jodie Foster ('The Silence Of The Lambs')

1991 liet de wereld kennismaken met veel dingen: Nirvana's Nevermind, de lancering van de Hubble-ruimtetelescoop, het einde van de Sovjet-Unie en de verfilming van Thomas Harris' The Silence of the Lambs. Sir Anthony Hopkins bevond zich aan de ontvangende kant van het gouden standbeeld, winnende beste acteur voor zijn vertolking van de kannibalistische, moordlustige psychiater Dr. Hannibal Lecter. Bij Hopkins kwam Jodie Foster (die schijnbaar de vermeende "Oscar-vloek" heeft vermeden), die de Oscar voor Beste Actrice mee naar huis nam. The American Film Institute plaatste de film op de vijfde plaats van de beste en meest invloedrijke thrillers aller tijden en gaf de filmwereld een van de beste combinaties tussen helden en schurken tot nu toe.

4 Jack Nicholson en Helen Hunt (‘As Good As It Gets’)

1997's As Good As It Gets was het voertuig dat Jack Nicholson de Oscar voor Beste Acteur bezorgde voor zijn rol als romanschrijver Melvin Udall. Helen Hunt zou zich bij haar co-ster voegen, winnen van de Academy Award voor Beste Actrice. De film werd genomineerd voor Beste Film, maar verloor van Titanic. Oh, en de regisseur was James L. Brooks… Ja, The Simpsons ' James L. Brooks.

3 Sean Penn en Tim Robbins (‘Mystic River’)

De psychologische mysteriefilm Mystic River uit 2003 werd genomineerd voor 6 Oscars bij de 76e Academy Awards. De film zou twee van de drie winnen, aangezien de felbegeerde prijzen in handen kwamen van zowel Sean Penn voor Beste Acteur als Tim Robbins voor Beste Mannelijke Bijrol. Marcia Gay Harden werd ook genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol, maar de eer zou haar niet vallen, want Rene Zellweger won dat jaar het gouden beeld.

2 Hilary Swank en Morgan Freeman (‘Million Dollar Baby’)

Het door Clint Eastwood geregisseerde boksdrama Million Dollar Baby met in de hoofdrollen Hilary Swank, Clint Eastwood en Morgan Freeman was de winnaar van 4 Academy Awards bij de 77e Academy Awards in 2005. Twee daarvan gingen naar Hilary Swank en Morgan Freeman voor respectievelijk Beste Actrice en Beste Mannelijke Bijrol. Clint Eastwood zou ook de ontvanger van de Oscar voor beste regisseur zijn, maar dat bewaren we voor een andere lijst.

1 Frances McDormand en Sam Rockwell (‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (de titel die zo van de tong rolt), zag zijn acteurs weglopen met de Oscars voor Beste Actrice en Beste mannelijke bijrol, waarvan de winnaars Frances McDormand waren voor haar rol als Mildred Hayes en Sam Rockwell voor zijn vertolking van Jason Dixon. Het misdaaddrama van 2017 werd positief ontvangen en deed het respectievelijk aan de kassa en genereerde $ 160 miljoen voor zijn moeite.

Aanbevolen: