Stephen Colbert is de koning van de late nacht wat betreft salaris, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Stephen Colbert is de koning van de late nacht wat betreft salaris, hier is waarom
Stephen Colbert is de koning van de late nacht wat betreft salaris, hier is waarom
Anonim

Concurrentie in de late night arena is nu niet zo intens als twee decennia geleden. In de dagen van David Letterman, Jay Leno en Conan O'Brien was de strijd om de kijkcijfers zeer hevig omstreden.

Het nieuwe twistpunt van vandaag lijkt te zijn wie het meeste verdient, en dus het hoogste vermogen verwerft. Nog steeds een relatief nieuwkomer in de scene, is The Daily Show-presentator Trevor Noah er al in geslaagd om naar de top van de boom te stijgen, met zijn nettowaarde van $ 100 miljoen.

Dit is grotendeels toe te schrijven aan zijn jaarsalaris van $ 16 miljoen op de Comedy Central-show, een cijfer dat hij deelt met de gastheer van The Late Show op CBS, Stephen Colbert. Hoewel Noah zijn huidige show langer host dan Colbert aan het roer van zijn geweest is, is de laatste veel meer ervaren in de Amerikaanse late night show-scene.

Ondanks dat hij zijn gasten soms de verkeerde kant op wrijft, is Colbert nu de koning van de late night salarissen geworden.

Hoe werd Stephen Colbert de koning van de late nacht?

Colbert begon met het hosten van The Late Show in september 2015, na de pensionering van de legendarische David Letterman. Op het moment van zijn pensionering nam Letterman maar liefst $ 14 miljoen jaarsalaris mee naar huis en was hij de best betaalde gastheer in nachtelijke kringen geworden.

Toen Colbert het roer overnam, was zijn startsalaris $ 4,5 miljoen, een feitelijke daling ten opzichte van zijn vorige salaris: $ 6 miljoen als gastheer van The Colbert Report op Comedy Central. Over het algemeen beschouwd als een conservatieve komiek, werden Colberts kansen op succes in een steeds liberalere ruimte alom in twijfel getrokken.

De tv-persoonlijkheid zou echter al snel bewijzen dat zijn critici ongelijk hadden, aangezien zijn show al snel een hit werd bij het publiek. Dit succes ging vooraf aan een salarisherziening, waardoor zijn jaarlijkse loon zou stijgen tot $ 16 miljoen, en hem regelrecht bovenaan de lijst zou plaatsen van de best betaalde late night tv-hosts.

Colbert zou dan onthullen dat The Late Show hem een platform bood om volledig zichzelf te zijn. "Ik denk dat het vleiend is dat mensen dachten dat ik een echte expert of een nieuwsman was, uiteindelijk, door de jaren heen", vertelde hij aan CNN. "Maar het is heel fijn om niet meer te hoeven doen alsof."

Colbert is naar schatting $ 75 miljoen waard

De schijnbare daling van de kijkcijfers is niet het gevolg van een gebrek aan talent in de arena. James Corden, Jimmy Fallon, Amber Ruffin en Jimmy Kimmel zijn slechts enkele van de opmerkelijke namen die hun beroep uitoefenen in de moderne nacht.

Behalve Noah, kan geen van deze gastheren bogen op de hoeveelheid rijkdom die Colbert heeft: een geschat vermogen van $ 75 miljoen. Zijn zustershow op CBS - The Late Late Show - wordt geleid door de Britse ster James Corden, die ongeveer $ 9 miljoen per jaar verdient en naar schatting $ 70 miljoen waard is.

Jimmy Fallon's (The Tonight Show) netto waarde is ongeveer $ 60 miljoen, terwijl dat van Jimmy Kimmel op ABC's Jimmy Kimmel Live! is ongeveer $ 50 miljoen. Conan O'Brien is een ander lid van de band, hoewel hij momenteel niet actief is in de late night show-scene.

Als dat het geval was geweest, zou hij worden gerangschikt als de hoogste in termen van vermogen, met een totale waarde van ongeveer $ 150 miljoen. Zelfs toen was zijn meest recente salaris - bij Conan op TBS nog steeds ongeveer $ 4 miljoen lager dan wat Colbert momenteel verdient op The Late Show.

Greg Gutfeld haalde de ratings van Colbert in

De komst van sociale - en andere nieuwe - media heeft het landschap veranderd in termen van de jacht op kijkcijfers, waarbij elk van deze laatavondshow-persoonlijkheden in plaats daarvan hun eigen unieke niches uitstippelen. Dit betekent echter niet dat beoordelingen niet meer meetellen - of dat ze trouwens helemaal niet worden bijgehouden.

Colberts unieke stijl brengt allerlei verschillende ervaringen met zich mee op The Late Show - van zeer goed gechoreografeerd tot ronduit ongemakkelijk. Deze onvoorspelbaarheid zorgt voor een briljante show met zeer goede kijkcijfers, een factor die direct verband houdt met zijn leidende salariscijfers.

Toch heeft de tv-persoonlijkheid ontdekt dat zijn superioriteit in kijkcijfers wordt uitgedaagd door een nogal onwaarschijnlijke bron: Greg Gutfeld is de 57-jarige presentator van Gutfeld! op Fox News. Hij haalde onlangs het nieuws omdat hij de eerste conservatieve strip was die de kijkcijfers van The Late Show in augustus 2021 inhaalde.

Hoewel er een tijd was dat Gutfeld en Colbert in hetzelfde team zaten, kon het contrast vandaag niet duidelijker zijn. Nu de kloof tussen rechts en links groter is dan ooit, is het geen verrassing dat een buitenstaander als Gutfeld het podium krijgt om het op te nemen tegen Colbert, de regerende koning van de late night salarissen.

Aanbevolen: