Stephen Colbert's late showsalaris overtrof het jaartarief van David Letterman, dit is hoeveel hij verdient

Inhoudsopgave:

Stephen Colbert's late showsalaris overtrof het jaartarief van David Letterman, dit is hoeveel hij verdient
Stephen Colbert's late showsalaris overtrof het jaartarief van David Letterman, dit is hoeveel hij verdient
Anonim

Gezien de cijfers wordt Stephen Colbert momenteel beschouwd als de koning van Late Night. In werkelijkheid heeft de gastheer veel gedenkwaardige momenten beleefd sinds hij David Letterman overnam, waaronder een emotioneel segment naast Keanu Reeves.

Het was een hele klim voor Colbert en tegenwoordig verdient hij meer dan David Letterman. We zullen eens kijken hoe dat kwam en hoe ver de gastheer van Late Night verwijderd is van het totale fortuin van Letterman.

Stephen Colbert had zijn eerste aanbod ooit om met David Letterman te werken afgewezen vanwege het loon

In 1986 ontving Stephen Colbert zijn eerste aanbod om samen te werken met David Letterman, maar het optreden kwam uit het niets, omdat hij gewoon zijn vriendin vergezelde naar wat op dat moment haar interview zou moeten zijn.

Colbert kreeg uiteindelijk zelf een kans, maar dat was niet de bedoeling toen hij erachter kwam dat de stage onbetaald was.

"In 1986 kreeg mijn vriendin op de universiteit een afspraak om te interviewen voor een stage bij de oude show [Late Night with David Letterman] bij NBC," legde Colbert uit. "Ze kwam hier voor de stage, en ze was in de kamer om het interview te krijgen, en ik wacht gewoon in de gang, als een tiet."

Vervolg Colbert: "En de persoon bij de volgende deur doet open en zegt: 'Ben jij de volgende man, voor dat ding?"

Colbert lichtte de situatie toe en zei dat zijn relatie niet lang stand hield na dat specifieke moment…

Wat Colbert destijds niet wist, hij zou bijna drie decennia later worden aangeboden om de show volledig over te nemen. Hoewel er deze keer zeker geld op tafel lag.

Stephen Colbert verdiende meer dan $ 1 miljoen per jaar aan David Letterman

David Letterman zag een behoorlijke loonsverhoging tijdens zijn tijd bij de Late Show. Op een gegeven moment had de legendarische gastheer $ 7 miljoen per jaar, maar dit aantal zou later tegen het einde verdubbelen tot $ 14 miljoen.

Letterman verdiende een fortuin dankzij tv, zijn huidige nettowaarde bedraagt $ 400 miljoen en brengt nog steeds een gemiddeld salaris per jaar van $ 50 miljoen op, dankzij zijn lopende verschillende projecten en resterende betalingen.

Wat Stephen Colbert betreft, hij is nog niet helemaal op het fortuin van David Letterman, met nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid rijkdom, geschat op $ 75 miljoen.

Na zijn laatste contractonderhandelingen slaagde Colbert er echter in om meer dan Letterman per jaar binnen te halen, tegen een tarief van $ 15 miljoen per jaar. De deal loopt binnenkort af en het zal interessant zijn om te zien hoeveel Colbert binnenbrengt, het zal zeker een hoger aantal zijn, in ieder geval iets.

Hoewel Colbert een fortuin verdient in termen van aantallen, begon het allemaal niet zo goed. Colbert maakte zich in het begin zorgen dat fans zouden afhaken voordat ze begrepen waar de show over zou gaan.

De plaats van David Letterman innemen begon niet goed voor Stephen Colbert

Het was een hele aanpassing voor zowel David Letterman als Stephen Colbert. Dave worstelde met het feit dat hij van de tv af zou zijn, terwijl Colbert besefte dat hij grote schoenen te vullen had, vooral als het ging om de verwachtingen in zo'n slot.

Volgens Colbert was het naast Cinema Blend een moeilijke overgang, vooral omdat hij zichzelf moest zijn, zonder een gimmick achter zich.

"Het was de eerste keer dat ik mezelf moest zijn, ik wist niet of ik dat kon, dus ik moest leren iets te doen wat ik nog nooit eerder had gedaan met een camera voor me, op live televisie, voor een enorm publiek."

Met dat in gedachten onthulde Colbert dat de eerste paar maanden geen gemakkelijk proces waren: "Die eerste zes maanden voelden verschrikkelijk omdat je een nieuwe manier moet uitvinden om de show te doen, ik had nooit mijn hele het leven deed alles als mezelf, ik had altijd iets in karakter gedaan, ik was een acteur."

Terugkijkend kunnen we gerust stellen dat het allemaal goed is gekomen voor Stephen Colbert.

Aanbevolen: