W. Kamau Bell legt de ware betekenis van racisme uit tijdens de late show met Stephen Colbert

Inhoudsopgave:

W. Kamau Bell legt de ware betekenis van racisme uit tijdens de late show met Stephen Colbert
W. Kamau Bell legt de ware betekenis van racisme uit tijdens de late show met Stephen Colbert
Anonim

Televisiepresentator en activist W. Kamau Bell is hier om over racisme te praten, en hij wil dat je weet dat het misschien niet eens is wat je denkt dat het is.

In een clip op het Twitter-account van The Late Show with Stephen Colbert deconstrueert Bell het verschil tussen haat en systematisch racisme. "Voor het grootste deel van dit land definieert het woordenboek racisme als gewoon wanneer een ras een ander ras haat, maar dat is niet logisch voor een definitie van racisme", zei Bell.

Volgens Bell gaat racisme helemaal over hoe het systeem van een land feitelijk functioneert in functie van de onverdraagzame ideologie van blanke suprematie."Het systeem in plaats van blanke suprematie betekent dat wanneer blanke mensen zwarte mensen haten, het systeem die haat aanmoedigt en zwarte mensen op de bodem plaatst", zei Bell.

Bell spreekt zich uit, 'Racisme heeft kracht nodig'

Bell zorgde er ook voor dat hij een definitie van vooroordelen in zijn les opnam, en hij was niet bang om een beetje komedie aan zijn uitleg toe te voegen.

Voor Bell is vooroordeel persoonlijker en kleinschaliger dan racisme. "Vooroordelen zijn gewoon, ik mag die blanke Stephen Colbert niet", zei de televisiepresentator humoristisch.

Racisme heeft echter alles te maken met het systeem dat het ondersteunt, volgens Bell. De activist deconstrueerde zelfs enkele cijfers achter het schadelijke sociale fenomeen.

Echt racisme heeft kracht nodig… dit gaat niet alleen over gevoelens. Je kunt al deze dingen bewijzen. Racisme en blanke suprematie zijn statistisch. Je kunt ernaar kijken. Het is wetenschappelijk, 'legde Bell uit.

Een televisieprogramma over vooruitgang

Bell's commentaar op The Late Show komt net op het moment dat zijn tv-show United Shades op het punt staat aan zijn nieuwe seizoen te beginnen op CNN. De première wordt uitgezonden op zondag 19 juli om 22.00 uur ET.

In zijn interview met Colbert maakt Bell duidelijk dat de boodschap van zijn show in lijn is met anti-blanke supremacisme. "Dat is wat we met de show proberen te doen, mensen echt laten begrijpen dat dit niet alleen om gevoelens gaat," zei Bell.

Bells les komt op een moment dat de Verenigde Staten vol protesten zijn ten gunste van de Black Lives Matter-beweging.

Voor meer informatie van Bell, stem af op United Shades op CNN.

Aanbevolen: