Dua Lipa aangeklaagd voor het stelen van 'levitating' uit reggaenummer 'Live Your Life

Inhoudsopgave:

Dua Lipa aangeklaagd voor het stelen van 'levitating' uit reggaenummer 'Live Your Life
Dua Lipa aangeklaagd voor het stelen van 'levitating' uit reggaenummer 'Live Your Life
Anonim

Dua Lipa wordt aangeklaagd wegens inbreuk op het auteursrecht door reggaeband Artikal Sound System voor het stelen van een van hun nummers voor haar nummer 'Levitating'. De weinig bekende band beweert dat Dua en haar partners "toegang" hadden tot hun deuntje 'Live Your Life', een voorrecht dat ze vervolgens naar verluidt hebben misbruikt door de muziek te piraten.

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat de duur van de rechtszaak vrij kort is, ging de band in op hun beschuldiging door te verklaren dat Dua's hit zo verwant was aan 'Live Your Life' dat het "hoogst onwaarschijnlijk" was dat het " onafhankelijk gemaakt”.

De band probeert alle winst te behalen die wordt verdiend met 'Levitating'

Als compensatie voor de diefstal, zou de band zowel winst willen behalen met 'Levitating' als schadevergoeding. Dit zal een aanzienlijk bedrag zijn, aangezien het nummer Lipa 68 weken lang op de 'Billboard Hot 100'-hitlijst hield.

Deze rechtszaak is niet het enige verdriet dat Dua heeft van haar favoriete bop. De popster bundelde de krachten met rapper DaBaby op 'Levitating' in 2020, maar ze moest zijn zang verwijderen uit de hitsensatie afgelopen zomer nadat hij een stroom homofobe opmerkingen had geuit op het podium.

In reactie op DaBaby's verachtelijke verhaal deed Lipa deze officiële aankondiging op Instagram: "Ik ben verrast en geschokt door de opmerkingen van DaBaby."

“Ik herken dit echt niet als de persoon met wie ik werkte. Ik weet dat mijn fans weten waar mijn hart ligt en dat ik 100% achter de LGBTQ-gemeenschap sta. We moeten samenkomen om het stigma en de onwetendheid rond hiv/aids te bestrijden.”

Dua Lipa en haar team moeten nog reageren op de rechtszaak en ze blijft optreden tijdens haar wereldwijde 'Future Nostalgia'-tour

De popster en haar team hebben nog geen commentaar gegeven op de aantijgingen van Artikal Sound System, maar het zal zeker een domper zetten op het hoge niveau dat Dua hoogstwaarschijnlijk ervaart van haar succesvolle show in Madison Square Garden in New York City gisteravond.

Lipa reist momenteel over de hele wereld tijdens haar 'Future Nostalgia'-tour. De tour zou in december 2019 beginnen, maar werd uitgesteld vanwege de pandemie.

Naast Dua zullen in 'Future Nostalgia' ook Polachek, Zouaï, Megan Thee Stallion, Griff, Tove Lo en Angèle te zien zijn.

Aanbevolen: