Bradley Cooper gesleept voor het 'stelen' van deze rol van Jake Gyllenhaal

Bradley Cooper gesleept voor het 'stelen' van deze rol van Jake Gyllenhaal
Bradley Cooper gesleept voor het 'stelen' van deze rol van Jake Gyllenhaal
Anonim

Bradley Cooper en Jake Gyllenhaal zijn beide bekende hoofdbestanddelen van de Hollywood-scene. Hoewel hun carrières niet dezelfde trajecten hebben gevolgd, waarbij Cooper vaak kiest voor actiefilms en romantische hoofdrollen, terwijl Gyllenhaal meer indiefilms op zijn naam heeft staan, zijn beide acteurs al tientallen jaren op het scherm te zien.

Maar de twee moeten nog steeds samenwerken aan een project, en als de recente opmerkingen van Jake Gyllenhaal een indicatie zijn, kan het iets te maken hebben met een rol die beide sterren wanhopig wilden bemachtigen.

Gyllenhaal is momenteel op het perscircuit voor zijn aankomende Netflix-thriller, The Guilty. In een recent interview met Deadline gaf de acteur toe dat hij al lang de wens had om de Joodse dirigent achter West Side Story, Leonard Bernstein, te spelen in een biopic over zijn leven.

Gyllenhaal zal nu echter nooit de kans krijgen om Bernstein te spelen, aangezien Bradley Cooper de Donnie Darko-acteur versloeg in een biedingsoorlog over de exclusieve rechten op het toekomstige project. Het aanstaande Cooper-voertuig, met in de hoofdrol zichzelf naast Carey Mulligan, heeft de titel Maestro gekregen en het gerucht ging dat de opnames in april 2021 begonnen.

In het interview verwoordde Gyllenhaal hoe "dat verhaal, dat idee om een van de meest vooraanstaande Joodse artiesten in Amerika te spelen en zijn worsteling met identiteit 20 een paar vreemde jaren in mijn hart zat", maar gaf toen toe dat, "soms werken die dingen niet." Fans van de ster scharen zich nu echter achter hem en dringen erop aan dat Cooper de rechten op de veelbesproken film teruggeeft.

Veel fans hebben begrepen dat een centraal onderdeel van Bernsteins identiteitsstrijd zijn joodse overtuigingen waren. Ze hebben erop gewezen dat, hoewel Gyllenhaal eerder heeft verklaard dat hij zichzelf als joods beschouwt, Cooper dat niet is. Een Twitter-gebruiker vroeg zich af: "Kan dit worden beschouwd als 'culturele toe-eigening' aangezien Jake joods is en Bradley niet?". Terwijl een ander twitterde: "Mijn gevoelens over het discours dat joden moeten spelen, is dat joodse personages door joden gespeeld moeten worden in films als deze."

En een fan wees er ook op dat in de visie van Gyllenhaal voor het project, het personage van Felicia Montealegre zou zijn gespeeld door de Cubaans-Spaanse actrice Ana de Armas, terwijl Cooper Carey Mulligan in de rol heeft gecast. Ze schreven: "Bradley Cooper die een joodse rol steelt van een joodse acteur (Jake Gyllenhaal) en een niet-Latina-vrouw cast in een latina-rol (oorspronkelijk verondersteld ana de armas te zijn) is mijn verhaal over de oorsprong van de schurk".

Ondanks de duidelijke ontevredenheid onder de fans, lijkt het er echter niet op dat Gyllenhaal de rechten op een Bernstein-biopic veiligstelt. Het project van Cooper is stevig in productie en heeft onlangs zelfs een distributiedeal met Netflix onderhandeld. Ik hoop dat Jake wat meer geluk zal hebben in zijn volgende biedingsoorlog voor filmrechten!

Aanbevolen: