Drake de klimaatcrimineel? Rapper aangeklaagd voor het maken van een jettrip van 14 minuten

Inhoudsopgave:

Drake de klimaatcrimineel? Rapper aangeklaagd voor het maken van een jettrip van 14 minuten
Drake de klimaatcrimineel? Rapper aangeklaagd voor het maken van een jettrip van 14 minuten
Anonim

Terwijl het grote publiek wordt verteld te doen wat ze kunnen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, worden meer bekende mensen blootgesteld aan het feit dat ze hun rijkdom gebruiken om schade aan te richten aan hun omgeving. Drake is nu de nieuwste beroemdheid die kritiek krijgt omdat hij gemak boven het klimaat stelt.

Vorige week maakte het Twitter-account Celebrity Jets furore nadat het een vlucht volgde die de rapper nam in zijn privéjet van Toronto naar Hamilton, beide gelegen in Ontario, de Canadese provincie waar Drake werd geboren. In totaal duurde de vlucht slechts 14 minuten.

Drake's impact op het milieu is schokkend

Toronto en Hamilton liggen dicht bij elkaar. Het kost een chauffeur gemiddeld een uur om met de auto tussen de twee steden te rijden. De steden zijn zo dichtbij dat er geen commerciële vluchten beschikbaar zijn tussen de twee. Het zou een verspilling van middelen zijn en waarschijnlijk een onpopulaire route omdat het zo gemakkelijk te bereiken is met de auto.

Dit weerhield Drake er echter niet van zijn Boeing 767 in te schakelen voor de korte trip. Maar het Celebrity Jets-account deelde inzicht in de impact van de korte trip op het milieu.

Helaas is dit niet de enige keer dat Drake de route per privévliegtuig heeft genomen. Onlangs maakte hij nog twee andere reizen van Toronto naar Hamilton, die respectievelijk 16 en 18 minuten duurden.

Fans (& klimaatexperts) roepen Drake online op

Drake staat bekend om zijn uitbundige levensstijl, maar de korte jettrip was een van de dingen die veel van zijn fans moeilijk konden loslaten. De rapper werd afgelopen weekend getagd in een reeks berichten van mensen die zijn slechte keuze in twijfel trokken en bekritiseerden.

Veel van de berichten op sociale media wezen op de hypocrisie dat gemiddelde mensen de last dragen om veranderingen voor het klimaat aan te brengen, terwijl veel van de rijken hun rijkdom en hulpbronnen gebruiken zonder na te denken over de zorgen voor het milieu.

"Drake vloog net 14 minuten met zijn privéjet en maakte 4 ton CO2-uitstoot", twitterde een persoon.

"Dat is dezelfde hoeveelheid uitstoot die de gemiddelde persoon in een jaar maakt", vervolgden ze. “Het zou een uur hebben gekost om dezelfde afstand te rijden. Dit is crimineel.”

Drake is ook opgeroepen door klimaatactivisten te midden van de controverse. Ian Borsuk, de coördinator van de klimaatcampagne voor Environment Hamilton, vertelde bijvoorbeeld aan The Hamilton Spectator. "Het is extreem verspillend."

Drake is niet de enige beroemdheid die als 'klimaatcrimineel' wordt bestempeld voor het maken van korte jettrips. Kylie Jenner is de laatste tijd ook een spektakel in de media voor soortgelijke (en even schadelijke) praktijken.

Aanbevolen: