Waarom Sarah Michelle Gellar seizoen 6 van 'Buffy The Vampire Slayer' haatte

Inhoudsopgave:

Waarom Sarah Michelle Gellar seizoen 6 van 'Buffy The Vampire Slayer' haatte
Waarom Sarah Michelle Gellar seizoen 6 van 'Buffy The Vampire Slayer' haatte
Anonim

In de jaren negentig nam Buffy the Vampire Slayer de tv over, en deze show had van alles een beetje. Met zijn iconische themalied, geweldige gaststerren en uitstekende koppels was Buffy the Vampire Slayer een enorme hit waar mensen tot op de dag van vandaag van houden.

Hoe geweldig de show ook was, zelfs Sarah Michelle Gellar, de ster van de show, erkent dat het niet perfect was. Gellar heeft zelfs verklaard dat seizoen 6 van de show haar minst favoriete is, en ze had behoorlijke kritiek op het seizoen.

Laten we eens kijken waarom Sarah Michelle Gellar geen fan is van seizoen 6 van Buffy.

'Buffy The Vampire Slayer' was een geweldige show

In 1997 maakte Buffy the Vampire Slayer zijn debuut op UPN en mensen wisten niet wat ze van de show konden verwachten. Het was gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 en die film was bepaald geen groot succes. Desondanks kwam de tv-serie van de grond en keek nooit meer achterom.

Starring is Sarah Michelle Gellar in de hoofdrol, Buffy duurde zeven seizoenen en bijna 145 afleveringen, en tot op de dag van vandaag wordt het beschouwd als een van de beste en meest geliefde shows van zijn tijd.

Eerder dit jaar reflecteerde Gellar op het 25-jarig jubileum van de hitshow en schreef: "Vandaag 25 jaar geleden had ik de eer om de wereld kennis te laten maken met mijn versie van Buffy Anne Summers. Het was een zware strijd. Een vervanging halverwege het seizoen, op een nieuw netwerk gebaseerd op een film, dat was zeker geen groot succes. Maar toen was je er. De fans. Jullie geloofden in ons. Jullie hebben dit mogelijk gemaakt. Jullie zijn de reden 25 jaar later we vieren nog steeds, dus vandaag vieren we jou ook.wwbd."

Gellar heeft duidelijk liefde voor en waardering voor de show, maar er is één seizoen waar ze niet zo dol op is.

Sarah Michelle Gellar haatte seizoen 6

Enkele jaren geleden, in 2017, opende Sarah Michelle Gellar over de show, en ze wees seizoen zes aan als haar minst favoriete.

Toen hij opende waarom, zei Gellar: "Ik heb altijd gezegd dat seizoen 6 niet mijn favoriet was. Ik voelde dat het verraadde wie ze was. Zelfs als ik net met Joss kon praten en zijn mening kon krijgen was niet zo gemakkelijk als hij niet boven was. Hij had drie shows. Hij had Angel en Firefly, dus dat was moeilijk. Maar hij zorgde ervoor dat hij de tijd besteedde aan seizoen 7 en dat was zijn belofte aan mij: dat we alle fouten zouden rechtzetten en hij hield die belofte."

Interessant genoeg had de eerder genoemde Joss Whedon geen problemen met seizoen zes. In feite voelde hij er precies het tegenovergestelde van.

"Ik ben dol op seizoen zes.[Producer] Marti Noxon en ik wilden het hebben over een ongezonde relatie. Het was borderline beledigend totdat het daadwerkelijk beledigend werd. Het was aan beide kanten. Ze was niet alleen bij iemand die duister was, ze vond de duisternis in zichzelf. Dit heeft te maken met de gevolgen van macht, "zei Whedon.

Er zijn duidelijk verdeelde meningen over seizoen zes van Buffy the Vampire Slayer, en dit is ook iets waar critici en fans over verdeeld zijn.

Seizoen 6 is verdeeldheid

Op Rotten Tomatoes wordt seizoen zes van Buffy the Vampire Slayer beoordeeld als het slechtste seizoen van de serie. De critici gaven het een 67%, wat veel lager is dan de 90% die het publiek het gaf.

Noel Murray van de AV Club was niet onder de indruk van wat het seizoen deed.

"Het was een van de meest gedurfde en ingewikkelde verhalen die de Buffy-schrijvers tot dan toe hadden geprobeerd. En het was een genotzuchtige wenteltrap. Ik respecteer het. Soms was ik er opgewonden, geamuseerd en ontroerd door Maar ik vond het niet geweldig, "schreef Murray.

Aan de kant van het publiek gaf een gebruiker het seizoen een lovende recensie en noemde zelfs seizoen 6 als hun favoriet.

"Dit is over het algemeen mijn favoriete seizoen! Geweldig verhaal en karakterontwikkeling! Evenals zeer donkere thema's in combinatie met plotelementen die heel dicht bij huis komen, zelfs als het wordt verteld in dit fictieve bovennatuurlijke universum. Ik heb veel liefde voor deze show maar vooral voor dit seizoen! Een must see zeker!!, "schreven ze.

Seizoen zes van Buffy the Vampire Slayer lijkt het meest polariserend te zijn, en tot op de dag van vandaag zijn er mensen die er dol op zijn en degenen die er een hekel aan hebben. Ongeacht waar je mening ligt, dit seizoen is een must see, gezien waar het later toe leidt.

Aanbevolen: