Dit is waarom Katie Holmes de rol van 'Buffy The Vampire Slayer' afwees

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Katie Holmes de rol van 'Buffy The Vampire Slayer' afwees
Dit is waarom Katie Holmes de rol van 'Buffy The Vampire Slayer' afwees
Anonim

Er waren veel sterretjes in de jaren '90, net als elke andere generatie, en ze streden allemaal om de beste rollen die hun bekendheid zouden vergroten. Maar rollen in sitcoms waren vooral begeerd vanwege hun gegarandeerde werkzekerheid.

Dit was het tijdperk van Brenda Walsh in Beverly Hills, 90210, Rachel Green van Friends en Buffy Summers van Buffy the Vampire Slayer, de Queens of TV. De actrices die ze speelden, Shannen Doherty, Jennifer Aniston en Sarah Michelle Gellar, werden bekende namen, zozeer zelfs dat we ons niet kunnen voorstellen dat hun personages door een andere actrice worden gespeeld. Maar we weten allemaal dat sommige van onze favoriete personages door verschillende acteurs gespeeld kunnen worden.

Katie Holmes had echter heel goed een van deze personages kunnen zijn. Holmes brak door in 1997 en stond destijds op de oproeplijst voor veel geweldige tv-shows. Maar helaas, als er veel rollen op je pad komen, moet je een aantal afwijzen voor het deel waarvan je denkt dat het de rol van je leven zou kunnen zijn. Of je kunt iets afwijzen om je volledig op iets anders te concentreren. Soms werken die beslissingen averechts, soms niet.

Holmes had een rol kunnen hebben in Buffy, maar ze gaf het op voor iets speciaals en kreeg Joey Potter in Dawson's Creek in 1998. We laten je beslissen welk personage beter voor haar was. Dit is wie Holmes in de show zou hebben gespeeld als alleen de Powers That Be had ingegrepen.

'Buffy'-cast
'Buffy'-cast

Een vrouwelijke hoofdrolspeler die tussen twee vampiers in zat of de vrouwelijke hoofdrolspeler die tussen twee mannen in zat?

Holmes kreeg de rol van Buffy zelf aangeboden. Kun je je een brunette Buffy Summers voorstellen? Wij ook niet, vooral omdat Buffy de film een beetje de rol van een blondine opzette.

Toch was het een haarbreedte verwijderd van zo te zijn.

Maar gelukkig voor beide fandoms is het nooit zover gekomen omdat Holmes ervoor koos om de middelbare school af te maken en daardoor Buffy miste. Maar tegen de tijd dat ze klaar was, was ze beschikbaar om in plaats daarvan te schitteren in Dawson's Creek.

Holmes als ze in 'Buffy' zat
Holmes als ze in 'Buffy' zat

Als je erover nadenkt, zijn er vergelijkbare dingen tussen Buffy en Dawson's Creek, voor zover liefdesdriehoeken gaan. Buffy zat technisch gezien altijd in een driehoeksverhouding met bad-boy vampieren Angel en Spike en Joey zat in een driehoeksverhouding met Dawson en Pacey.

Ze begonnen ook een jaar na elkaar, eindigden rond dezelfde tijd en brachten de WB een flinke cashflow op. Ongeacht hoe je over elk van hen denkt, ze hebben ons twee geweldige vrouwelijke hoofdrolspelers gebracht.

Maar Buffy was boordevol actie en meer occult. Dawson's Creek was in die gebieden vrijwel het tegenovergestelde.

Er waren geen vampiers en wezens die Joey aflevering na aflevering moest opnemen. Ze hoefde zeker niet haar vriend te vermoorden, haar dood neer te storten om een demonische dimensie te sluiten, of haar middelbare school te bombarderen om het door burgemeester geworden tiener-etende-slangenmonster te doden. Joey hoefde zich alleen maar zorgen te maken dat hij een tiener was.

Selma Blair, Gellar en Holmes
Selma Blair, Gellar en Holmes

Holmes was niet de enige actrice die bijna The Chosen One speelde. Andere Buffy-aluin zoals Charisma Carpenter, Julie Benz, Mercedes McNab, Julia Lee en Elizabeth Anne Allen deden allemaal auditie. Nog vreemder, Ryan Reynolds was bijna Xander en Nathan Fillion was bijna Angel.

'Buffy' zou niet de laatste rol zijn die ze afwees

Toen ze Joey in de hoofdrol speelde, zou Holmes een boog van drie afleveringen hebben op Friends, als een romantische interesse voor een van de drie mannelijke hoofdrolspelers, maar weigerde om onbekende redenen. Dit was een klein deel van het geld dat werd afgewezen, maar haar volgende weigering had veel meer geld achter de hand.

In 2005, slechts twee jaar na het verlaten van Dawson's Creek, speelde Holmes de rol van Bruce Wayne's liefdesbelang, Rachel Dawes, in Batman Begins, in wat een van haar best verdienende films werd.

Maar… ze weigerde haar rol in The Dark Knight opnieuw op te nemen. Kent u een van Christopher Nolan's meest succesvolle films? Degene die Rachel veel meer zag, toen ze een liefdesdriehoek aanging met Bruce en Harvey Dent, terwijl Heath Ledger's Joker Gotham terroriseerde en haar uiteindelijk vermoordde? Liefdesdriehoeken zijn haar ding, weet je nog?

Rachel en Bruce
Rachel en Bruce

Ja, wij snappen het ook niet echt.

In plaats daarvan wilde ze schitteren in de kassa-flop Mad Money. Het is vreemd dat, gezien het kaliber van Nolan's trilogie, Holmes niet vastzat met een contract voor twee films (of hoeveel films Nolan ook dacht dat ze zou spelen). Maar uiteindelijk werd ze vervangen door Maggie Gyllenhaal.

Holmes' volgende doozy weigering kwam in 2013 toen ze daadwerkelijk werd benaderd door een maker, met name de maker van Orange is the New Black, Jenji Kohan, om Piper Chapman te spelen in de populaire Netflix-serie.

Blijkbaar had ze "andere dingen te doen", en wees het af, de rol en het salaris van $ 35.000 per aflevering. Ze wees in feite $ 3 miljoen af, maar het is oké omdat ze waarschijnlijk bezig was met de hoofdrol in The Giver, wat een goede rol voor haar was. Holmes maakte haar terugkeer naar tv in 2015 echter toen ze speelde in een andere hitshow, Ray Donovan.

Maar laten we hopen dat Holmes beter is geworden in het kiezen van haar rollen. Uiteindelijk is het allemaal best meegevallen. We denken toch niet dat ze een goede Buffy zou zijn geweest. Die rol zal voor altijd van Sarah Michelle Gellar zijn.

Aanbevolen: