De waarheid over de dochter van Billy Bob Thornton, Amanda Brumfields tijd in de gevangenis

Inhoudsopgave:

De waarheid over de dochter van Billy Bob Thornton, Amanda Brumfields tijd in de gevangenis
De waarheid over de dochter van Billy Bob Thornton, Amanda Brumfields tijd in de gevangenis
Anonim

Billy Bob Thornton's afkomst als professionele acteur, filmmaker en muzikant spreekt voor zich. Met één Academy Award, twee Golden Globes Awards en meerdere andere onderscheidingen en nominaties op zijn naam heeft de 66-jarige zijn talent en bekwaamheid bewezen in de loop van zijn bijna vier decennia lange carrière. Helaas voor Thornton heeft zijn succes in zijn professionele leven zich niet vertaald naar zijn persoonlijke leven. De Monster Ball-ster is in totaal zes keer getrouwd en heeft ook meerdere andere relaties gehad. Zijn huidige huwelijk - met special effects-artiest Connie Angland - heeft meer dan zeven jaar geduurd, bijna het dubbele van zijn eerdere huwelijken. Voor die tijd zouden velen hebben gedacht dat de acteur effectief een mislukt liefdesleven had gehad. Zijn beroemdste relatie was met steractrice Angelina Jolie, hoewel hun huwelijk van twee jaar ook mislukte en eindigde in een scheiding.

Thornton heeft vier kinderen, uit drie verschillende relaties. Zijn laatstgeboren dochter - Bella - werd in 2004 in Angland geboren. Met zijn derde vrouw had hij twee zonen: William en Harry James Thornton. Zijn eerstgeboren dochter is Amanda Brumfield, van zijn eerste vrouw, Melissa Lee Gatlin. Brumfield was beroemd tussen 2011 en 2020.

8 Amanda Brumfield's leven voor de gevangenis

Billy Bob Thornton was tussen 1978 en 1980 getrouwd met Melissa Lee Gatlin. Amanda Brumfield werd op 30 juni 1979 bij het paar geboren. Na de breuk van haar ouders groeide ze vervreemd van haar vader op en werd opgevoed door haar moeder in plaats daarvan.

Brumfields moeder heeft haar buiten de schijnwerpers gehouden, wat betekent dat er niet veel bekend is over haar leven voordat ze in de jaren 2000 in het nieuws kwam en uiteindelijk in de gevangenis belandde. Na haar opsluiting beschreef een van haar buren in Ocoee, Florida haar aan Radar Online als "rustig en normaal".

7 Had Amanda Brumfield een relatie met Billy Bob Thornton en haar broers en zussen?

Billy Bob Thornton was grotendeels afwezig in het leven van Amanda Brumfield toen ze opgroeide met haar moeder. Hetzelfde ging door in haar volwassen leven en werd schijnbaar nog erger toen ze naar de gevangenis ging. Een bron dicht bij haar sprak hun ongenoegen uit over wat zij zagen als Thorntons verlating van zijn dochter op haar meest wanhopige moment.

"Billy Bob heeft zijn eigen vlees en bloed de rug toegekeerd, zijn eerstgeboren dochter, op een moment dat ze hem het meest nodig heeft. Amanda kan het niet begrijpen", werd destijds geciteerd door de bron.

6 Waarom werd Amanda Brumfield naar de gevangenis gestuurd?

In oktober 2008 was Amanda Brumfield aan het ontspannen in haar Ocoee-huis met Olivia Garcia, de eenjarige baby van haar vriendin Heather Murphy. Op een gegeven moment viel Olivia van de reling van haar box en sloeg haar hoofd op de grond, hoewel haar verwondingen niet zichtbaar waren.

Nadat de twee wat meer tijd samen hadden doorgebracht, merkte Brumfield dat het meisje niet reageerde en probeerde ze te reanimeren. Olivia werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze helaas uiteindelijk dood werd verklaard. Hoewel Brumfield werd beschuldigd van moord met voorbedachten rade en zware kindermishandeling, werd ze naar de gevangenis gestuurd nadat ze schuldig was bevonden aan zware doodslag.

5 Wat zei Billy Bob Thornton over de zin van Amanda Brumfield?

Billy Bob Thornton leek de hele aflevering uit de weg te gaan en sprak zelden over zijn dochter of haar opsluiting … althans in het openbaar. Zijn toenmalige publicist Andy Robinson sprak echter namens hem met CNN en zei dat de acteur bedroefd was door het vroegtijdig overlijden van de jonge Olivia Garcia.

"[Billy Bob] heeft al geruime tijd geen contact met [Amanda Brumfield]", zei de publicist. tragedie en mijn hart gaat uit naar de familie en dierbaren van de baby.'"

4 Hoe lang heeft Amanda Brumfield in de gevangenis gezeten?

Amanda Brumfields proces eindigde in mei 2011. In oktober van dat jaar veroordeelde een rechter haar tot 20 jaar gevangenisstraf. Toen haar om een laatste woord werd gevraagd voor haar opsluiting, zou ze hebben gezegd dat ze 'Olivia net zo erg miste als iedereen'.

Brumfield werd in 2013 een nieuw proces geweigerd, maar bleef aandringen op haar onschuld. In 2020 bood het openbaar ministerie haar een deal aan met onmiddellijke vrijlating, op voorwaarde dat ze zou stoppen met het eisen van de vernietiging van haar veroordeling. Ze nam de deal aan en werd eind 2020 vrijgelaten, nadat ze acht en een half jaar van haar straf had uitgezeten.

3 Waar diende Amanda Brumfield haar straf uit?

Amanda Brumfield bracht haar 8,5 jaar achter de tralies door in de Hernando Correctional Institution in Brooksville, Florida. De gevangenis is een niveau III-faciliteit met een populatie van minder dan 500 gevangenen. Degenen die in de instelling zijn opgesloten, zitten meestal een gerapporteerde mix van minimale, gemiddelde en gesloten hechtenisstraffen uit.

In april 2022 werd aangekondigd dat er plannen waren om in plaats daarvan de Hernando Correctional Institution om te vormen tot een mannenfaciliteit.

2 Heeft Amanda Brumfield haar onschuld bewezen?

Dankzij de deal die ze heeft gesloten om haar toe te staan de gevangenis onmiddellijk te verlaten, wordt Amanda Brumfield, in de ogen van de wet, nog steeds beschouwd als schuldig aan de dood van Olivia Garcia. Als ze was blijven aandringen op een beslissing die haar veroordeling ongedaan maakte, liep ze het risico opnieuw berecht te worden - en waarschijnlijk opnieuw schuldig bevonden en teruggestuurd naar de gevangenis.

Nu ze echter haar vrijheid heeft gevonden, vraagt Brumfield om volledige gratie op basis van "nieuwe medische en wetenschappelijke getuigenissen van experts die aantonen dat [Olivia] tragisch stierf door een accidentele val."

1 Amanda Brumfields leven sinds haar vrijlating uit de gevangenis

Amanda Brumfield was al getrouwd voordat ze naar de gevangenis ging. Het was in feite haar man die de ambulance belde toen hij ontdekte dat ze Olivia Garcia probeerde te reanimeren na het ongeluk. Het echtpaar heeft zelf een dochter, genaamd Tiffiny Spence.

Brumfield werd herenigd met haar man na haar vrijlating uit de gevangenis, en ze zouden in Malvern, Arkansas wonen.

Aanbevolen: