De waarheid over de tijd van Bob Odenkirk op 'SNL

Inhoudsopgave:

De waarheid over de tijd van Bob Odenkirk op 'SNL
De waarheid over de tijd van Bob Odenkirk op 'SNL
Anonim

In de jaren sinds Saturday Night Live in 1975 op televisie debuteerde, was de show een steunpilaar van de televisiewereld. Natuurlijk weet iedereen dat SNL de neiging heeft om te ebben en te stromen in termen van kwaliteit, maar het feit blijft dat de meeste artiesten zich bij de cast van de show zouden hebben gevoegd, zelfs als deze op zijn slechtst was.

Gezien het feit dat Saturday Night Live zo'n legendarische show is, mag je aannemen dat iedereen die aan de serie meewerkte niets dan blij was met hun baan. Maar hoe geweldig de dingen van buitenaf ook lijken te zijn, de dingen zijn misschien niet zo rooskleurig als je je eenmaal in die positie bevindt. Om die reden zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat sommige mensen die bij SNL werkten, hun ervaring soms "wreed" vonden.

Bob Odenkirk Rode Loper
Bob Odenkirk Rode Loper

Hoewel veel mensen het misschien niet beseffen, heeft Bob Odenkirk jarenlang voor Saturday Night Live gewerkt. Terwijl hij sprak over zijn Saturday Night Live-ervaringen, onthulde Odenkirk verrassend dat hij geen geweldig persoon was om mee samen te werken tijdens zijn ambtstermijn in die show.

Bob's belangrijkste claim op roem

In tegenstelling tot veel acteurs wiens carrières volledig in handen lijken te zijn van de machten in Hollywood, heeft Bob Odenkirk vaak zijn eigen ticket kunnen schrijven. Odenkirk werd tenslotte voor het eerst beroemd nadat hij en David Cross de scripts creëerden, uitvoerend produceerden, meespeelden en de scripts schreven voor de cultschetskomedie Mr. Show with Bob and David. Nadat die serie de wereld kennis liet maken met de vele vaardigheden van Odenkirk, duurde het niet lang voordat Hollywood belde.

Bob Odenkirk en David Cross
Bob Odenkirk en David Cross

Sinds Bob Odenkirk voor het eerst een ster werd, is hij in zoveel films en tv-shows verschenen dat hij het grootste deel van zijn carrière een van de drukste acteurs is geweest. Dat gezegd hebbende, is het vrijwel zeker dat Odenkirk de geschiedenis zal ingaan voor één rol, Jimmy McGill/Saul Goodman. Van 2009 tot 2013 was Bob Odenkirk een van de sterren van misschien wel de beste show aller tijden, Breaking Bad. Toen die serie eenmaal ten einde was, zou Odenkirk uiteindelijk de hoofdrol spelen in de enige spin-off van Breaking Bad tot nu toe, Better Call Saul.

Maak een impact

In tegenstelling tot sommige geliefde sterren die auditie deden voor Saturday Night Live maar nooit werden aangenomen, besloot Bob Odenkirk om deel uit te maken van de serie door via de achterdeur te gaan. Odenkirk werd ingehuurd om schetsen te schrijven voor SNL en werkte achter de schermen aan de show, af en toe van 1987 tot 1995.

Natuurlijk, wanneer de meeste mensen denken aan Saturday Night Live, zijn het de sterren van de show en de beste gastheren die in de eerste plaats in je opkomen. Hoewel dat logisch is, moet het vanzelfsprekend zijn dat de schrijvers van de show een enorme impact hebben op de serie. Tijdens de ambtstermijn van Bob Odenkirk als Saturday Night Live-schrijver creëerde hij bijvoorbeeld een van de meest geliefde personages van de show, Matt Foley. Terwijl hij in 2020 met Conan O'Brien sprak, legde Odenkirk uit dat hij en Chris Farley samen deel uitmaakten van een improvisatiekomedie. Tijdens een van hun shows improviseerde het paar een anti-drugstoespraak en het optreden van Farley bleef zo in de geest van Odenkirk hangen dat hij de klassieke Matt Foley-schets schreef.

Bob Odenkirk en Chris Farley
Bob Odenkirk en Chris Farley

"Het was gewoon die stem van een coach die gewoon echt niet weet wat hij zegt, maar er veel nadruk op probeert te leggen, en ik ging gewoon naar huis met die stem in mijn hoofd. erg grappig, en ik ging zitten met een notitieblok en schreef die schets precies zoals het is gedaan - hoewel Robert Smigel hem eraan toevoegde om de tafel te breken bij Saturday Night Live."

De waarheid vertellen

Om ervoor te zorgen dat televisie- en filmsterren aan de top van het bedrijf blijven, moeten ze ervoor zorgen dat hun fans en toevallige kijkers ze leuk genoeg vinden om ze op het scherm te bekijken. Als gevolg hiervan zullen de meeste beroemde acteurs zich tot het uiterste inspannen om ervoor te zorgen dat ze bij elke beurt sympathiek lijken. Aan de andere kant van het spectrum, tijdens een optreden in 2021 op PeopleTV's Couch Surfing, vertelde Bob Odenkirk hoe waardeloos het was om met hem samen te werken toen hij een SNL-schrijver was.

Bob Odenkirk Saturday Night Live
Bob Odenkirk Saturday Night Live

"Ik was toen zo'n klootzak. Ik was zo eigenwijs. Ik was een zeer eigenzinnige komedieschrijver." "Ik wou dat ik niet zo'n koppige jongeman was. Ik wou dat ik een lievere kerel was, want ik had daar een geweldige kans. Ik heb er het beste van gemaakt. Ik heb veel geleerd over het schrijven van comedy's en ik heb tijdens die show geweldige vrienden voor het leven gemaakt, maar ik zou nog steeds willen dat ik het gewoon beter had aangepakt, maar wens je dat niet altijd van je jonge zelf?"

Aanbevolen: