De waarheid over het vermogen van Jesse Eisenberg sinds 'The Social Network

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Jesse Eisenberg sinds 'The Social Network
De waarheid over het vermogen van Jesse Eisenberg sinds 'The Social Network
Anonim

Jesse Eisenberg heeft misschien voor het eerst ieders aandacht getrokken met de actiekomedie Zombieland uit 2009, maar het was zijn kijk op Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in The Social Network die de acteur aantoonbaar in de schijnwerpers zette. Het optreden van Eisenberg leverde hem niet alleen een Oscar-knik op, de acteur ontving BAFTA-, SAG- en Golden Globe-nominaties voor zijn werk aan de film.

Ondertussen is Eisenberg, net als zijn medespeler van Social Network, Andrew Garfield, sindsdien grotendeels doorgegaan met het nastreven van andere filmprojecten. En hoewel hij sindsdien geen Oscar meer heeft gekregen, blijft de acteur kritische buzz krijgen dankzij de rollen die hij in de daaropvolgende jaren heeft gekozen. Afgezien hiervan is het duidelijk geworden dat Eisenberg een behoorlijk indrukwekkende rijkdom voor zichzelf heeft vergaard.

Direct na 'The Social Network' sloot Jesse Eisenberg zich aan bij deze animatiefranchise

Kort na The Social Network ging Eisenberg verder met de stem van het hoofdpersonage in de animatiefilm Rio uit 2011. In de film speelt de acteur Blu, een blauwe ara die in Minnesota woont. Voor Eisenberg was het uitvoeren van het project een no-brainer omdat het een van zijn passies aanspreekt.

“Een van de redenen waarom ik de film wilde maken, is omdat ik een beetje bevriend ben geworden met dieren en een film wil maken die het behoud van bedreigde diersoorten promoot, de bescherming van het milieu, was een geweldige kans, en het doet het op een manier die niet, eh, neerbuigend is, vertelde Eisenberg aan Vulture. “Het doet het op een manier die zeker niet expliciet politiek of grof is. En het doet het op een manier die leuk is.”

Rio verdiende meer dan $ 400 miljoen aan de kassa, wat leidde tot de release van een vervolg in 2014. Eisenberg keerde terug om zijn rol opnieuw op te nemen.

Jesse Eisenberg ging door met het spelen van een beroemde goochelaar/bankovervaller

Slechts een paar jaar na de eerste Rio-film speelde Eisenberg in het misdaadmysterie Now You See Me. In de film speelt de acteur een van de Four Horsemen, toneelillusionisten die experts zijn in bankovervallen. Afgezien van Eisenberg, heeft de cast een all-star ensemble met Morgan Freeman, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Isla Fisher, Michael Caine en Common.

En voor Eisenberg hielp het feit dat hij werd omringd door een ongelooflijke groep acteurs hem zeker om zijn A-game te behouden. Ik denk dat het in een film als deze met zo'n ingewikkeld plot gemakkelijk is om je rol een beetje te vergeten en gewoon rond te rennen. Als je omringd bent door deze geweldige acteurs, is het gemakkelijker om je te concentreren ', vertelde de acteur aan Flixist.

“Hoewel de film zich over de hele wereld afspeelt en er gekke locaties zijn, is het mijn taak om echt na te denken over wat mijn personage in deze situaties zou denken. Als je omringd bent door andere mensen die hetzelfde doen, wordt het gemakkelijker om dat te doen.” De acteur hernam later zijn rol in de vervolgfilm Now You See Me 2.

Jesse Eisenberg ging deze beroemde DC Comics-schurk spelen

Jaren na The Social Network stapte Eisenberg in de wereld van DC Comics en speelde hij Lex Luthor in de DC Extended Universe (DCEU)-films Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League. En het bleek dat hij besloot zich aan te melden zonder zelfs maar het volledige script voor Batman v Superman te lezen.

“Omdat het zo dicht was. Er waren verwijzingen naar dingen waar ik nog nooit van had gehoord, ik was geschokt", vertelde hij aan Konbini. "Omdat ik nog nooit een superheldenfilm had gezien, omdat ik in een luchtbel leef of wat dan ook, en dus dacht ik dat het gewoon mensen zouden zijn die honderd pagina's rondvliegen."

Dit is hoeveel Jesse Eisenberg vandaag waard is

De huidige schattingen geven aan dat Eisenberg nu ergens tussen de $ 10 en $ 12 miljoen waard is. En hoewel zijn werkelijke salaris voor The Social Network nooit is bekendgemaakt, kunnen fans ervan uitgaan dat Eisenberg behoorlijk goed werd betaald omdat hij de hoofdrol speelde. Het spreekt vanzelf dat de acteur erin slaagde betere deals voor zichzelf te sluiten na zijn Oscar-nominatie.

Bovendien mag je er ook van uitgaan dat Eisenberg meer betaald kreeg toen hij vervolgfilms maakte voor zowel Rio als Now You See Me. Er wordt bijvoorbeeld aangenomen dat de acteur $ 1,5 miljoen ontving voor zijn stemwerk aan Rio 2. Ondertussen werd gemeld dat het salaris van Eisenberg voor Now You See Me ongeveer $ 600.000 was en het is waarschijnlijk dat dit tarief tegen die tijd aanzienlijk is gestegen hij heeft zich aangemeld bij Now You See Me 2.

Ondertussen waagt Eisenberg zich de laatste tijd misschien meer aan het maken van films, maar de acteur moet nog zijn eigen productiebedrijf oprichten. Zijn aanstaande regiedebuut, When You Finish Saving the World, wordt geproduceerd door voormalig Zombieland-co-ster Emma Stone.

Tegelijkertijd werd eerder aangekondigd dat Eisenberg van zijn boek, Bream Gives Me Hiccups, een tv-serie gaat maken. Afgezien hiervan is de acteur ook gehecht aan twee aankomende films en een miniserie. Deze omvatten de historische film The Medusa, waarin ook Pierce Brosnan en Vanessa Redgrave te zien zijn.

Aanbevolen: