De waarheid over het vermogen van Camilla Luddington sinds ze lid werd van 'Grey's Anatomy

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Camilla Luddington sinds ze lid werd van 'Grey's Anatomy
De waarheid over het vermogen van Camilla Luddington sinds ze lid werd van 'Grey's Anatomy
Anonim

Vooral op dit moment kennen fans Camilla Luddington het best van haar werk aan het langstlopende medische drama Grey's Anatomy. In de show speelt de actrice al negen seizoenen de rol van Dr. Jo Wilson.

Het personage is misschien pas enkele seizoenen later geïntroduceerd, maar uiteindelijk werd het duidelijk dat Luddington's Jo een kracht was om rekening mee te houden. De actrice kreeg veel lof voor haar optreden in de serie.

Wat sommige fans van de actrice zich misschien niet realiseren, is dat Luddington allesbehalve een rookie was toen ze voor het eerst bij de serie kwam. In feite is ze een behoorlijk doorgewinterde veteraan, die sinds het einde van de jaren 2000 professioneel acteert.

In de loop der jaren heeft Luddington behoorlijk wat tv-shows en films gemaakt. Uiteindelijk heeft ze een behoorlijk indrukwekkend vermogen vergaard.

Camilla Luddington kreeg een grote doorbraak met 'Grey's Anatomy'

Voordat hij werd gecast voor Grey's Anatomy, had Luddington slechts een handvol kleine rollen gehad. Deze omvatten een korte verschijning in shows zoals Big Time Rush, Days of Our Lives, Friends with Benefits, The Defenders en CSI: Crime Scene Investigation.

De actrice kreeg ook een terugkerende rol in de serie Californication, maar op dat moment was ze zich ervan bewust dat ze het nog niet had gehaald.

"Wat mensen zich niet realiseren, is dat je terug kunt keren in een show en dat je een beetje geld kunt sparen, maar het is niet genoeg om je dagelijkse baan op te zeggen", legde Luddington uit tijdens een interview met Backstage.

“Toen ik bijvoorbeeld aan Californication werkte, was ik hier en daar nog steeds aan het serveersters en nam ik diensten op.”

Ondanks dat ze met banen moest jongleren, ging Luddington door en uiteindelijk zou haar volharding zijn vruchten afwerpen. Haar grote doorbraak kwam uiteindelijk in de vorm van Grey's Anatomy. Zoals het lot zou willen, miste ze echter bijna de kans om ook in de show te schitteren.

“Ik was bij Comic-Con toen dat gebeurde…. Ik had vrijdag Comic-Con en mijn agent zei tegen me: 'Het is zo jammer, want Shonda [Rhimes] wil echt dat je auditie doet voor een nieuwe stageklas voor Grey's Anatomy', herinnert de actrice zich.

“En toen hoorde ik op zaterdag dat ze niet had gevonden wie ze had gewild, dus [ze bracht] vijf meisjes binnen op een maandag. En dus deed ik Comic-Con en leerde snel mijn doktersdialoog, en ging toen op maandag naar binnen, hoorde op woensdag dat ik het had, en toen begon ik op vrijdag te werken."

Nadat ze haar rol in Grey's Anatomy had geland, boekte Luddington een terugkerende rol in True Blood. Van haar ervaring in de HBO-serie vertelde de actrice ooit aan NYFA dat het "het dichtst" is dat ze tot nu toe een "fantasiestuk" heeft gemaakt.

Camilla Luddington heeft ook stemwerk gedaan

Rond de tijd dat ze begon aan Grey's Anatomy, ging Luddington op zoek naar wat stemacteurs, te beginnen met het uiten van het iconische personage Lara Croft in de Tomb Raider-videogames. Het bleek echter dat ze ook bijna haar auditie voor het optreden miste.

“Het kwam neer op drie meisjes, en ik gaf mezelf een hersenschudding op mijn serveersterbaan. Ik bracht borden naar de keuken en ik tilde mijn hoofd op en ik sloeg het op een plank, en ik dacht: 'Ik heb een hersenschudding, ik kan niet gaan' , herinnert ze zich.

En ik herinner me dat de casting director tegen mijn agent zei: 'Ze willen haar echt, ze moet terugkomen als ze het optreden wil.' En dus speelde ik bijna Lara Croft niet, en ik ben zo blij dat ik terugkwam en werd gecast.”

Later werd Luddington de stem van Zatanna in de DC Comics-videogames Justice League Dark en Justice League Dark: Apokolips. Daarnaast deed de actrice stemwerk voor de videogame Infinite Crisis.

In de loop der jaren speelde Camilla Luddington ook in films

Grey's Anatomy heeft Luddington de afgelopen jaren misschien bezig gehouden. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze geen tijd heeft om films te maken. De actrice speelde zelfs enthousiast in de horrorfilm The Pact II uit 2014.

Luddington wist dat het een perfect project voor haar was, aangezien ze dol is op horrorfilms.

“Ze belden me en zeiden dat er een vervolg op deze film was en ik dacht: 'Oh, ik wil geen vervolg maken, dat is niets voor mij', en ze zeiden: 'Nou, waarom? kijk niet gewoon naar de eerste film en kijk of je het leuk vindt en bel ons dan terug', herinnerde de actrice zich terwijl ze met Nerdist sprak.

"En ik heb de eerste film bekeken en ik was zo'n fan en zo geïntrigeerd over waar ze het tweede verhaal zouden nemen en voortzetten, dat ik een ontmoeting had met de regisseurs en vanaf daar ging het een beetje."

Afgezien hiervan speelde de actrice ook in The Healer met Oliver Jackson-Cohen en Jonathan Pryce. Jaren eerder speelde ze Kate Middleton in Lifetime's William & Kate.

Hier is het vermogen van Camilla Luddington vandaag de dag

Volgens schattingen is Luddington momenteel 2 miljoen dollar waard. Aangezien Grey haar langste optreden is, is het logisch dat de actrice erin slaagde haar vermogen aanzienlijk te laten groeien met haar inkomsten uit de show.

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat Luddington en mede-Grey's co-sterren Kim Raver en Kevin McKidd naar verluidt "aanzienlijke salarisverhogingen" hebben gekregen.

Onlangs werd aangekondigd dat Grey's Anatomy is verlengd voor een 19e seizoen. Dat betekent zeker dat fans uitkijken naar meer van Luddington als Dr. Jo Wilson.

De actrice zal naar verluidt ook de hoofdrol spelen in de aankomende mysteriefilm Blind Psychosis. De cast bevat ook Emmy-winnende acteur Tony Hale en Emmy-genomineerde Yvette Nicole Brown.

Aanbevolen: