Twitter viert feest nadat het YouTube-kanaal van James Charles is gedemonetiseerd

Twitter viert feest nadat het YouTube-kanaal van James Charles is gedemonetiseerd
Twitter viert feest nadat het YouTube-kanaal van James Charles is gedemonetiseerd
Anonim

Het YouTube-kanaal van James Charles is officieel gedemonetiseerd.

De populaire make-upgoeroe heeft publiekelijk toegegeven seksueel expliciete berichten te hebben gestuurd naar twee 16-jarige jongens. De 21-jarige deed de opzienbarende bekentenis aan het begin van de maand, als reactie op beschuldigingen dat hij de jongens seksueel expliciete kiekjes had gestuurd.

Hoewel Charles volhield dat zijn aanklagers hem vertelden dat ze toen 18 waren, ging dit ten koste van zijn YouTube-inkomsten. YouTube heeft zijn kanaal nu verwijderd uit het partnerprogramma, waardoor hij geen geld meer kan verdienen aan het videoplatform.

In een verklaring aan Business Insider zei YouTube dat het zijn "creator responsibility policy" toepast op zijn kanaal, dat meer dan 25,5 miljoen abonnees heeft.

YouTube beweerde dat ze het recht hadden om actie te ondernemen tegen makers die opzettelijk 'kwaadaardige schade toebrengen aan anderen' of degenen die 'echte schade aanrichten door misbruik, geweld, wreedheid of bedrieglijk gedrag'.

Het bedrijf heeft nog niet gespecificeerd hoe lang de beperkingen van kracht blijven - maar Twitter had een velddag nadat het nieuws werd aangekondigd.

"er zijn op dit moment absoluut GEEN advertenties op het youtube-kanaal van james charles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, " twitterde iemand.

"James, je bent betrapt toen je mensen probeerde te slaan die niet legaal waren. Het nemen van verantwoordelijkheid houdt niet in dat je excuses maakt en mensen de schuld geeft die nog steeds niet in staat zijn om wettelijk toestemming te geven," voegde een tweede eraan toe.

"Dit is niet de eerste, of zelfs de tweede keer dat dit precies is gebeurd. Dit is nu een gedragspatroon", viel een derde in.

In een video die op 1 april op zijn YouTube-kanaal werd geplaatst, zei Charles dat "hij [zijn] acties en hoe ze verkeerd zijn volledig begrijpt", de video was getiteld: "Holding mezelf verantwoordelijk."

Charles vertelde zijn YouTube-abonnees dat er twee incidenten waren - een vorig jaar en een recenter - waarbij hij erachter kwam dat de persoon met wie hij berichten uitwisselde minderjarig was.

"Deze gesprekken hadden nooit mogen plaatsvinden", zei Charles in de 14 minuten durende video. "Mijn hoop is altijd geweest om een relatie te hebben met iemand van ongeveer mijn leeftijd of ouder."

Maar een oud interview met Charles is opgedoken met mede-YouTuber Trisha Paytas, waar hij zegt: "Ik voel me fysiek niet aangetrokken tot oudere jongens, wat klote is. Ik zou uitgaan met de absoluut jongste, 18 of 19, die er een beetje uitziet beetje ouder."

De recente beschuldigingen tegen Charles kwamen van een 16-jarige jongen die zich identificeert als @jakecherryy op TikTok.

In verschillende berichten op Twitter lijkt de YouTuber een online relatie met de 16-jarige te hebben gevormd. Tijdens hun vermeende interacties leek James zelfs @jakecherry een gelukkige verjaardag te wensen.

In de berichten staat duidelijk dat @jakecherry zijn 16-jarige leeftijd duidelijk heeft gemaakt aan de visagist aan de sterren. Ook opgenomen in opnieuw geposte berichten, was een schijnbaar boze James Charles nadat hun vermeende interacties waren uitgelekt.

In februari beschuldigde een andere tiener Charles van ongepaste berichten. De 16-jarige Isaiyah beweert dat de ster van de sociale media hem kiekjes stuurde om zichzelf te plezieren en te smeken om naaktfoto's.

Vorig jaar uploadde een andere minderjarige TikTok-ster, Ethan Andrew, een YouTube-video en opende hij over zijn relatie met Charles. De 14-jarige beweerde dat de beautyvlogger hem naaktfoto's stuurde.

Aanbevolen: