Liza Minnelli verscheen bij de Oscars in een rolstoel, maar een vriend zegt dat ze werd gesaboteerd

Inhoudsopgave:

Liza Minnelli verscheen bij de Oscars in een rolstoel, maar een vriend zegt dat ze werd gesaboteerd
Liza Minnelli verscheen bij de Oscars in een rolstoel, maar een vriend zegt dat ze werd gesaboteerd
Anonim

Oscarnacht werd overschaduwd door de chaos veroorzaakt door de klap van Will Smith. Een van de pareltjes van het chaotische evenement was het optreden van Liza Minnelli en Lady Gaga. Maar het lijkt erop dat hun moment ook niet volgens plan verliep.

Hoewel Lady Gaga werd afgewezen bij de nominaties voor de hoofdrolspeelster Oscar 2022, werd ze geboekt om de winnaar van de beste foto van 2022 te presenteren, CODA, de underdogfilm die de Oscar in de categorie won.

Minnelli was opgenomen als een verrassingspresentator, die zou helpen bij het presenteren van de aankondiging van de winnaar van de categorie.

Het zou een jubelmoment worden voor de 76-jarige Minnelli, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de film Cabaret uit 1972, die dat jaar 8 Oscars won, waaronder de prijs voor Beste Actrice voor Minnelli.

Dingen gingen niet volgens plan

Hoewel kijkers ontroerd waren door hun optreden op het podium, lijkt het erop dat Minnelli's deelname aan de prijsuitreiking niet gepland was om te spelen zoals het deed.

Volgens Minnelli's oude medewerker Michael Feinstein, werd de legende "gedwongen" om een rolstoel te gebruiken slechts enkele minuten voordat ze het podium betrad met Lady Gaga.

Feinstein zegt dat Minnelli werd gesaboteerd

Sprekend op de Jess Cagle Show een paar dagen na de Oscars, beweerde Feinstein dat de iconische ster was gesaboteerd. Volgens Feinstein had Minnelli er alleen mee ingestemd om op het Oscar-podium te verschijnen als ze in een regisseursstoel zat. Worstelend met rugklachten, zei de cabaretster dat ze op die manier meer controle zou hebben.

Dat is echter niet gebeurd. Slechts enkele minuten voordat ze op het podium zou verschijnen, werd Minnelli door de toneelmeester geïnformeerd dat ze in een rolstoel zou gaan zitten in plaats van de stoel die ze had aangevraagd.

Ondanks het tegendeel werd haar verteld dat het zo zou zijn, voordat ze door Gaga het podium op werd gereden.

De veranderingen hebben de 75-jarige in de war gebracht

Feinstein is een zanger en pianist en een vijfvoudig Grammy-genomineerde. Hij is ook de naamgenoot van Broadway's populaire cabaretbar Feinstein's/54 Below, en trad bij talloze gelegenheden op met Minnelli. Het paar nam onlangs een duet op van de jazzstandaard Embraceable You.

De muzikant beweert dat de last-minute backstage-veranderingen Minnelli van streek maakten, en daarom was ze zo zenuwachtig op het podium.

76-jarige Minnelli worstelt al haar hele leven met haar gezondheid. Ze heeft twee heupprothesen gehad en heeft scoliose en drie gebroken schijven. In 2000 werd bij haar encefalitis vastgesteld, een aandoening waarbij de hersenen ontstoken raken.

In 2000 kreeg Liza te horen dat ze de rest van haar leven misschien in een rolstoel zou zitten, maar de pittige entertainer vocht terug en ging twee jaar later op tournee door Londen en New York met haar soloshow, Liza's Back. Ze speelde ook een gastrol in Arrested Development van 2003 tot 2013.

Het lijkt erop dat ze sindsdien een tegenslag heeft gehad. In maart werd ze gezien dat ze in een rolstoel uit een Hollywood-restaurant werd geholpen nadat ze uit eten was gegaan met de Dynasty-ster en oude vriend, George Hamilton.

Minnelli en Gaga's moment op het podium ging viraal

Kijkers genoten van de uitwisseling tussen de twee iconen van de industrie, en velen waren onder de indruk van de manier waarop Gaga de zieke ster hielp. Vooral toen Minnelli over haar woorden struikelde en moeite had om haar cue-sheet vast te houden. Hoewel dat misschien niet zou zijn gebeurd als ze niet voor haar binnenkomst was gegooid.

Het was een triomf voor Moeder Monster, die werd geprezen voor het helpen van Minnelli, hoewel Feinstein zegt dat dit minder het geval was voor de ervaren artiest. Het moment haalde de krantenkoppen over de hele wereld.

Het is niet de eerste keer dat de vriendelijkheid van de Born This Way-zanger viraal gaat. Terwijl Gaga's vriendelijkheid in 2021 fout ging, is dat op veel van haar andere momenten niet gebeurd.

Hoewel ze dit jaar een Grammy misliep, ging ze op handen en knieën om SZA te helpen haar jurk aan te passen voordat ze op krukken naar het podium liep om de Best Pop Duo-prijs met Doja Cat in ontvangst te nemen. Dat moment ging ook viraal.

Minnelli was teleurgesteld door de gebeurtenissen van de avond

Terug op het podium bij de Oscars was een overwinning voor Minnelli, die de afgelopen jaren veel minder in de schijnwerpers heeft gestaan, en als ze dat deed, was dat om de verkeerde redenen. Haar worsteling met verslaving heeft vaak centraal gestaan.

Feinstein houdt vol dat de legendarische cabaretster teleurgesteld was door de gebeurtenissen op de Oscar-avond. Wat een triomf voor Minnelli had moeten zijn, heeft ervoor gezorgd dat het publiek medelijden met haar had, en dat is precies wat ze wilde vermijden.

Minnelli was drie toen ze voor het eerst op het podium stond. Ze won een Oscar voor haar optreden in Cabaret op 26-jarige leeftijd en is een van de weinige sterren met een EGOT (ontvanger van een Emmy, een Grammy, een Oscar en een Tony Award).

Gaga trad vaak op met ervaren artiesten. Haar vele samenwerkingen met Tony Bennet vielen in de smaak bij fans en brachten haar ook een heel nieuw publiek. Ze haalde de krantenkoppen toen ze Bennet emotioneel van het podium begeleidde na zijn laatste concert.

Sinds hun samenwerking bij de Grammy Awards van 2010, zijn de Paparazzi-zanger en Sir Elton John goede vrienden geworden en hebben ze vaak samengewerkt. (Ze is ook de meter van zijn twee zonen.)

Onlangs zijn er geruchten geweest over Gaga's plannen om samen te werken met Barbra Streisand.

Het Oscar-publiek was misschien dol op Gaga, maar één ding is zeker. Ze hielden ook van Minnelli. Zelfs als het niet volgens plan ging.

Aanbevolen: