Voorbereiden op een filmrol Zet Jared Leto in een rolstoel

Inhoudsopgave:

Voorbereiden op een filmrol Zet Jared Leto in een rolstoel
Voorbereiden op een filmrol Zet Jared Leto in een rolstoel
Anonim

Intense voorbereiding op een filmrol is niet voor bangeriken, en hoewel de meeste acteurs het simpel houden, zullen anderen tot het uiterste gaan om in hun rol te kruipen. Soms loont het, maar af en toe is de voorbereiding zelf wat de krantenkoppen ha alt in plaats van de uitvoering.

Jared Leto is een getalenteerde acteur die in tal van succesvolle films heeft gespeeld, en hij is geen onbekende in een intense voorbereiding op een rol. Eén rol bracht hem echter in een rolstoel en veroorzaakte gezondheidsproblemen.

Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

Leto is een grote Hollywood-ster

Jared Leto American Psycho
Jared Leto American Psycho

Na zijn start in film en televisie in de jaren 90, bouwde Jared Leto gestaag een indrukwekkende lijst met credits op die ertoe hebben bijgedragen dat hij werd beschouwd als een grote Hollywood-ster. Hoewel niet elk project een groot succes is geweest, kan Leto er nog steeds aanspraak op maken dat hij in een hele reeks hits heeft gezeten, iets waar de meeste artiesten elke dag naar op zoek zijn.

Op het grote scherm had Leto succes in de jaren 90 met films als Urban Legend, The Thin Red Line, Fight Club en Girl, Interrupted. Vooral Fight Club is een film die de tand des tijds heeft kunnen doorstaan en nog steeds een van de betere films is die Leto had gemaakt. Deze films kwamen later in het decennium, en ze maakten hem mooi klaar voor wat hij zou gaan bereiken in de jaren 2000 en daarna.

De jaren 2000 kenden een warme start voor Leto, die meteen verscheen in American Psycho en Requiem for a Dream. Net als in de jaren 90 zou het succes voor Leto in de loop van de jaren aanhouden, en de ster kreeg uiteindelijk rollen in films als Panic Room, Lord of War, Dallas Buyers Club en meer.

Leto's tijd op televisie is lang niet zo actief geweest, maar hij heeft daar ook succes gehad. Hij is verschenen in shows als Camp Wilder, My So-Called Life en Into the Wild. De acteur weet iets goeds als hij het ziet, maar soms kan zijn voorbereiding op een rol te ver gaan.

Leto is geen vreemde voor gekke voorbereiding

Jared Leto Suicide Squad
Jared Leto Suicide Squad

Leto haalde de krantenkoppen toen hij werd gecast als de Joker in DC's Suicide Squad, die in 2016 werd uitgebracht. Deze film zou met zijn dynamische cast grote cijfers halen aan de kassa, en Leto was de eerste persoon het spelen van de Clown Prince of Crime sinds Heath Ledger's Oscar-winnende optreden. Blijkt dat Leto een behoorlijke bedreiging was toen de camera's niet aan het rollen waren.

Volgens Leto: Ik heb veel gedaan om een dynamiek te creëren om een element van verrassing en spontaniteit te creëren en om echt alle muren die er zijn af te breken. De Joker is iemand die dingen als persoonlijke ruimte of grenzen niet echt respecteert.”

Leto zou zijn cast en crew op verschillende punten dingen sturen zoals levende ratten, condooms, speelgoed voor volwassenen, tijdschriften voor volwassenen en een mes.

Viola Davis sprak hierover en zei: Hij deed een aantal slechte dingen, Jared Leto deed. Hij gaf een aantal echt afschuwelijke geschenken. Hij had een handlanger die in de oefenruimte zou komen, en de handlanger kwam binnen met een dood varken en plofte het op tafel, en toen liep hij naar buiten. En dat was onze kennismaking met Jared Leto.”

Leto distantieerde zich ook van de rest van de cast tijdens het filmen. Tot het uiterste gaan is een gewaagde keuze die duidelijk andere mensen kan beïnvloeden, maar Leto heeft zichzelf zelfs kwaad gedaan terwijl hij zich opmaakte voor een rol.

Hij ging te ver voor 'Hoofdstuk 27'

Jared Leto Hoofdstuk 27
Jared Leto Hoofdstuk 27

Tijdens de voorbereiding om Mark David Chapman te spelen in de film Chapter 27, werd Leto een hoop gewicht, wat leidde tot ernstige gezondheidsproblemen. Het werd zelfs zo erg dat Leto tijdens het filmen zelfs in een rolstoel belandde.

Volgens Leto: Ik weet niet of het jicht was, maar ik had een duidelijk probleem met mijn voeten. Tegen het einde van de shoot was een van de in het oog springende problemen de pijn die ik had aan mijn voeten. Ik kon geen lange afstanden lopen; Ik had een rolstoel omdat het zo pijnlijk was. Mijn lichaam was in shock door de hoeveelheid gewicht die ik kreeg.”

Dus, was zijn fysieke offer het waard? Welnu, de film was behoorlijk controversieel en leverde geen grote aantallen op aan de kassa. Voeg daaraan toe dat het Leto "ongeveer een jaar kostte om terug te keren naar een plek die semi-normaal aanvoelde", en het is misschien moeilijk te rechtvaardigen wat hij deed om in karakter te komen.

Aanbevolen: