Tyler Perry zegt dat Will Smith's Oscars-klap werd veroorzaakt door een trauma van kinds af aan

Inhoudsopgave:

Tyler Perry zegt dat Will Smith's Oscars-klap werd veroorzaakt door een trauma van kinds af aan
Tyler Perry zegt dat Will Smith's Oscars-klap werd veroorzaakt door een trauma van kinds af aan
Anonim

Het Oscar-incident waarbij Will Smith Chris Rock fysiek aanviel op het podium, heeft Hollywood tot op het bot door elkaar geschud. De reacties van collega-beroemdheden en fans waren snel en er was onmiddellijk een oproep aan de Academie om actie te ondernemen. Te midden van de verwarring in de onmiddellijke nasleep van het incident, werden ook verschillende Oscar-aanwezigen gezien die Smith naderden. Deze omvatten Denzel Washington, Bradley Cooper en Tyler Perry.

Sindsdien is Hollywood vrijwel verder gegaan (hoewel Smith verschillende projecten heeft gepauzeerd en hij 10 jaar lang van de Oscars is verbannen). Dat gezegd hebbende, is Perry onlangs naar buiten gekomen om enig inzicht te bieden in de acties van Smith. En hij gelooft dat het allemaal iets te maken had met Smiths eigen ervaringen met misbruik tijdens het opgroeien.

Na de klap benaderde Tyler Perry zowel Will Smith als Chris Rock

Hoewel velen de indruk hadden dat Perry Smith probeerde te troosten na het incident, zeiden de acteur en filmmaker dat dat niet het geval was.

"Er is een verschil tussen troosten en de-escaleren, dat is nr. 1, " legde Perry uit in een recent interview. 'En ik ging vroeg weg om bij Chris te komen om er zeker van te zijn dat hij in orde was. Bevriend zijn met hen beiden was erg moeilijk.”

Perry herinnerde zich ook dat Smith zelf in shock was over zijn eigen acties. “Toen we naar hem toe liepen, was hij er kapot van. Hij kon niet geloven wat er gebeurde. Hij kon niet geloven dat hij het deed', vervolgde hij. Ik kijk naar deze man in zijn ogen en denk: 'Wat ben je aan het doen? Dit is jouw nacht.' En om helemaal naar dit moment te komen, een Oscar winnen, dat was een van de kroonmomenten in zijn carrière die hij zo graag wilde, en om zoiets te laten gebeuren….”

Perry prees ook hoe Rock met de situatie omging en noemde hem een 'echte kampioen'.

Tyler Perry gelooft dat Will Smith werd 'getriggerd' door 'trauma' uit zijn kindertijd

Door al heel lang bevriend te zijn met Smith (en Rock) heeft Perry een uniek inzicht gekregen in wat er door Smiths hoofd ging toen hij Rock op het podium sloeg na een grap over zijn vrouw, Jada Pinkett Smith. En hij is van mening dat, hoewel de acties van Smith niet passen bij zijn karakter, zijn ervaringen uit het verleden ervoor zorgden dat hij reageerde zoals hij deed.

“Hij had het helemaal mis met wat hij deed. Maar iets triggerde hem - dat is zo buiten alles wat hij is."

Smith was nog maar een jonge jongen toen hij getuige was van de omvang van het geweld waartoe zijn vader, wijlen Willard Carroll Smith, Sr., in staat was jegens zijn moeder, Carolyn Smith.

“Toen ik negen jaar oud was, zag ik hoe mijn vader mijn moeder zo hard in de zijkant van het hoofd sloeg dat ze instortte. Ik zag haar bloed spuwen', zo beschrijft de acteur in zijn memoires Will."Dat moment in die slaapkamer, waarschijnlijk meer dan enig ander moment in mijn leven, heeft bepaald wie ik ben."

Jaren later, toen zijn vader worstelde met kanker, onthulde Smith ook dat hij overwoog hem te vermoorden terwijl hij zijn rolstoel naar de badkamer duwde. 'Als kind had ik mezelf altijd voorgehouden dat ik ooit mijn moeder zou wreken. Dat als ik groot genoeg was, als ik sterk genoeg was, als ik niet langer een lafaard was, ik hem zou doden', schreef de acteur.’ Boven aan de trap bleef ik staan. Ik zou hem naar beneden kunnen duwen en er gemakkelijk mee wegkomen.'

Sindsdien zei Smith dat hij heeft geprobeerd om het goed te maken met zijn moeder, omdat hij het gevoel had dat hij iets had moeten doen om het misbruik te stoppen.

"Bij alles wat ik sindsdien heb gedaan - de prijzen en onderscheidingen, de schijnwerpers en aandacht, de personages en de lach - is er een subtiele reeks excuses aan mijn moeder voor mijn passiviteit die dag, "hij uitgelegd. 'Om haar op dit moment in de steek te laten. Omdat ik niet opkwam tegen mijn vader. Omdat je een lafaard bent.'

Perry heeft zelf het boek van Smith gelezen en hij gelooft dat Smith nog niet is genezen van wat hij met zijn vader moest doorstaan. Ik ken dat gevoel - ik krijg koude rillingen als ik eraan denk. Ik ken dat gevoel een man te zijn en aan de kleine jongen te denken, 'legde hij uit.

“En als dat trauma niet meteen wordt aangepakt, zal het naarmate je ouder wordt opduiken in de meest ongepaste, meest vreselijke tijd. Ik ken Wil. Ik ken hem goed.'

Wat Carolyn zelf betreft, ze was volkomen geschokt toen ze haar zoon Rock zag slaan bij de Oscars. “Hij is een heel gelijk, mensenmens. Dat is de eerste keer dat ik hem ooit heb zien afgaan,' merkte ze op. "De eerste keer in zijn leven… ik heb hem dat nog nooit zien doen."

Sinds het incident heeft Smith publiekelijk zijn excuses aangeboden aan Rock. En hoewel de twee mannen al heel lang vrienden waren, blijft het onduidelijk of ze ooit een verzoening tussen hen zullen zijn. Ondertussen heeft Jada de hoop uitgesproken dat de twee mannen zouden "genezen" en "dit uitpraten".

Aanbevolen: