De waarheid over het vermogen van Dominic Purcell sinds 'Prison Break

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Dominic Purcell sinds 'Prison Break
De waarheid over het vermogen van Dominic Purcell sinds 'Prison Break
Anonim

Critici en fans merkten voor het eerst Dominic Purcell op nadat hij een hoofdrol kreeg in het Fox-drama Prison Break. In de show speelde de acteur grote broer Lincoln 'Linc' Burrows, een man wiens leven op zijn kop werd gezet nadat hij was opgezet om de val te nemen na een spraakmakende moord. De voor een Emmy genomineerde show liep oorspronkelijk vier seizoenen. Jaren later kwamen Purcell en serie co-lead, Wentworth Miller, samen en brachten Prison Break met succes nieuw leven in voor een vijfde seizoen.

Tussendoor werkte Purcell hard om zich te vestigen als zowel tv-ster als filmacteur, te midden van geruchten dat hij Hollywood voorgoed heeft verlaten. Als gevolg hiervan is Purcell een van de meest herkenbare leidende mannen die er zijn. Om nog maar te zwijgen, hij heeft vandaag ook een behoorlijk groot vermogen vergaard.

Een kansrol overtuigde Dominic Purcell om naar Hollywood te gaan

Dominic Purcell in een still uit Mission: Impossible II
Dominic Purcell in een still uit Mission: Impossible II

Als jonge jongen die op tweejarige leeftijd vanuit Engeland naar Sydney verhuisde, kon Purcell niet verder verwijderd zijn van de glitter en glamour van Hollywood. Hij wist echter niet dat op een dag Hollywood naar hem toe zou komen.

Filmliefhebbers herinneren zich misschien dat John Woo's Mission: Impossible II in verschillende delen van de wereld is opgenomen. Afgezien van de VS en Spanje, vond de film ook zijn weg naar Sydney en zo vond de productieploeg Purcell. De acteur, die de gewaardeerde Western Australian Academy of Performing Arts bezocht, kreeg een kleine rol als Ulrich in Tom Cruise's nieuwste actiemeesterwerk. Kort daarna was Purcell er ook van overtuigd dat hij naar Hollywood moest verhuizen om grotere rollen na te jagen.

In slechts een paar jaar tijd kreeg de acteur een rol in de sci-fi-actie Equilibrium, waarin ook Christian Bale, Sean Bean en Emily Watson te zien zijn. Purcell werd later ook gecast als Drake in Blade: Trinity, waar hij samen met Wesley Snipes, Ryan Reynolds en Jessica Biel speelde.

Rond dezelfde tijd boekte Purcell ook zijn eerste vaste tv-rol als het titulaire personage in Fox's sci-fi-drama John Doe. Daarom vertelde de acteur aan Movie Hole dat hij "een soort loyaliteit heeft opgebouwd met FOX - een gezonde werkrelatie." En na de annulering van de show vervolgde Purcell Prison Break omdat het "leest als een speelfilm en erachter zitten speelfilmmensen - Brett Ratner, de regisseur, en Dante Spinotti, is de regisseur van fotografie."

Na 'Prison Break' seizoen vier keerde Dominic Purcell terug naar de film

Na de annulering van Prison Break dompelde Purcell zich opnieuw onder in films. Hij trad voor het eerst toe tot de cast van Joel Schumacher's horrorfilm uit 2009, Blood Creek met in de hoofdrol naast Henry Cavill en Michael Fassbender. Kort daarna speelde de acteur tegenover Dave Bautista en Amy Smart in de misdaadactie House of the Rising Sun.

Sindsdien bleven de actie-/thrillerrollen komen met Purcell-landingsrollen in films als Straw Dogs, Hijacked, Bad Karma, Officer Down en Killer Elite, waarin Robert DeNiro, Jason Statham en Clive Owen. Daarnaast kopte de acteur in 2013 de actiemisdaad Assault op Wall Street. En meer recentelijk werd Purcell gecast in de Netflix-fantasie-actie Blood Red Sky.

Dominic Purcell werd ook een DC Comics-ster

Net toen fans niet dachten dat Purcell nooit meer naar de televisie zou terugkeren, begaf de acteur zich naar het DC Comics-universum op The CW, waar hij Mick Rory, ook bekend als Heat Wave, uitbeeldde. Hij verscheen voor het eerst in The Flash voordat hij zich bij het ragtag-team van helden en schurken voegde in DC's Legends of Tomorrow. De acteur zou ook verschijnen in Arrow, Supergirl en Batwoman.

Ondertussen leidde de rol van DC Comics ook tot een reünie met voormalig Prison Break-collega Miller. En dat is in wezen hoe de twee hun vorige show terugbrachten voor een vijfde seizoen.

“Dom en Wentworth herenigd op Legends of Tomorrow en raakten aan de praat, en het idee kwam daar”, onthulden de uitvoerende producers van Prison Break, Mike Horowitz en Vaun Wilmott in een Reddit AMA. "Toen ze Paul [Scheuring] eenmaal aan boord hadden en Paul op het idee kwam om te kraken, ging het rollen."

Dit is hoeveel Dominic Purcell vandaag waard is

Volgens schattingen is Purcell nu tussen de $ 4 en $ 8 miljoen waard. Het is een cijfer dat de non-stop toewijding van Purcell weerspiegelt om talloze rollen in zowel televisie als film na te streven. Het is ook logisch dat Prison Break aanzienlijk heeft bijgedragen aan zijn rijkdom, aangezien Purcell en Miller roy alty's zouden hebben ontvangen toen de show beschikbaar kwam op streamingdiensten.

Bovendien wordt aangenomen dat Purcell, Miller en co-ster Sarah Wayne Callies iets meer dan $ 175.000 per aflevering kregen voor hun werk in seizoen 5.

Aan de andere kant is het salaris van Purcell voor DC's Legends of Tomorrow nooit bekendgemaakt. Het is echter waarschijnlijk dat de acteur erin slaagde een hoger tarief voor zichzelf te bedingen toen de show in zijn latere seizoenen ging. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Purcell vrijwel zeker aparte vergoedingen kreeg voor de optredens die hij maakte in verschillende andere DC Comics-shows op The CW.

Afgezien van zijn acteerinkomsten, lijkt het erop dat Purcell er ook in is geslaagd om enkele lucratieve merkpartnerschappen te scoren. Zo kondigde het Australische horlogebedrijf Bausele in 2016 de acteur aan als zijn nieuwe merkambassadeur. "We vonden dat Dominic de stoere buitenkant weerspiegelt in combinatie met de stijl en klasse die Bausele is", zei het bedrijf op zijn website. “En hij houdt van de horloges! “

Ondertussen zullen fans binnenkort Purcell-ster naast actiester Bruce Willis zien in de aankomende thriller Die Like Lovers. De film, die draait om een man die sterft als onderdeel van een experimenteel militair programma en een Black Ops-soldaat die zijn plaats inneemt om zijn moordenaar te vinden, werd in 2021 gefilmd in Alabama.

Aanbevolen: