Komt er een seizoen twee van 'Archive 81' van Netflix?

Inhoudsopgave:

Komt er een seizoen twee van 'Archive 81' van Netflix?
Komt er een seizoen twee van 'Archive 81' van Netflix?
Anonim

2022 is zeker in volle gang op Netflix De streaminggigant heeft sinds het begin van het jaar voor veel buzz gezorgd dankzij zijn indrukwekkende reeks originele inhoud. In maart werd bijvoorbeeld de sci-fi-film The Adam Project uitgebracht, die de eerste reünie van Jennifer Garner en Mark Ruffalo op het scherm markeert sinds 13 Going on 30 (met Zoe Saldana en Ryan Reynolds rond de cast, de film organiseerde een Marvel-reünie, in sommige opzichten ook).

Ondertussen is Netflix op het gebied van tv-series ook doorgegaan met het uitbrengen van nieuwe shows. Een daarvan is het horrordrama Archive 81, dat ingaat op het mysterie van een gevaarlijke sekte. Het beschikt ook over een cast met Emmy-genomineerden Mamoudou Athie en Evan Jonigkeit, samen met Dina Shihabi.

Er waren inderdaad hoge verwachtingen van de serie, vooral nadat het eerste seizoen redelijk goede recensies kreeg. Helaas besloot Netflix de serie zonder waarschuwing te annuleren. En nu vragen fans zich af of er nog een manier is waarop de show door kan gaan.

‘Archive 81’ is een show met een ongebruikelijke oorsprong

Vooral de laatste jaren zijn veel shows en films gebaseerd op romans. Maar niet Archief 81. In plaats daarvan werd de show geïnspireerd door een podcast met dezelfde naam. Dat is praktisch alles wat Rebecca Sonnenshine wist toen Netflix haar aan boord bracht om de showrunner te worden.

“Ik had er van tevoren niet naar geluisterd”, legde ze uit. "Ik heb niet veel fictie-podcasts geluisterd, dus het was nieuw voor mij, maar het uitgangspunt ervan - gevonden beeldmateriaal, bovennatuurlijk - dat zijn allemaal dingen die heel erg in mijn stuurhut zitten."

Archive 81 vertelt het verhaal van een archivaris (Athie) die is ingehuurd om videobeelden te herstellen van een documentairemaker (Shihabi) die beschadigd is geraakt bij een brand. Tijdens zijn werk ontdekt hij een sekte met gruwelijke geheimen.

De producer van Vampire Diaries vond ook iets in het materiaal waar ze zich persoonlijk in kan vinden.

“Ik heb mijn eigen archief met banden. Ik had altijd een camera bij me, waar ik ook ging, dus ik had het gevoel dat dit heel erg een project was dat ik op een bepaalde manier heel dicht bij de personages voelde', onthulde ze.

“Ik was in staat om … aan boord te komen en ik heb al mijn ideeën uitgezocht, en vanaf daar gingen we verder.”

Ondertussen gelooft Athie, ondanks alle angstaanjagende scènes die kijkers in de show zien, dat Archive 81 echt een 'soort liefdesverhaal' is. “En dan bedoel ik niet in de romantische zin, maar een liefdesverhaal via een familie, een platonisch liefdesverhaal, weet je wel?” de hoofdrolspeler van de show uitgelegd.

“Er zit veel liefde en hart in deze show, ik hoop dat mensen er echt op reageren.”

Hier is waarom Netflix 'Archive 81' heeft geannuleerd

Ondanks het ontvangen van goede recensies, besloot Netflix de show slechts twee maanden na de release te annuleren. En hoewel de streamer nooit heeft aangegeven waarom Archive 81 werd geannuleerd, lijkt het erop dat het aantal kijkers in dit geval het belangrijkste probleem was.

Bij de release was alles op zoek naar de show, bereikte de top 10 en steeg zelfs helemaal naar nummer 1. Het verloor echter zijn nummer één plek op het moment dat de Emmy-winnende misdaadthriller, Ozark, terugkeerde met zijn vierde seizoen.

Vanaf daar werd de ranglijst van de show alleen maar lager. Hierdoor wordt aangenomen dat Netflix dacht dat het gewoon niet de moeite waard was om meer geld aan de show uit te geven.

Is er nog hoop op een 'Archive 81' seizoen 2?

Gebaseerd op de manier waarop het eerste seizoen van de show eindigde, lijkt het er echter niet op dat het verhaal zo snel zou eindigen. Sonnenshine zelf zag het zeker niet zo.

"Nou, we eindigen met een enorme cliffhanger", legde ze ooit uit. "Ook thematisch zijn onze personages op zoek geweest naar iets dat ze wilden weten. Wie zijn hun ouders, of wie zijn ze? Ze hebben nu al deze antwoorden, maar nu hebben ze te maken met de gevolgen daarvan. Dat is een soort van het emotionele landschap waar we voor gaan."

Toen Sonnenshine ook instemde om de show voor Netflix te doen, verwachtte ze dat het project op zijn minst een paar seizoenen zou duren. Ze had de show zelfs zo ingedeeld dat er overal hints zijn van toekomstige afleveringen.

“Dus, er zijn dingen [sic] geplant in aflevering 1 die later vruchten afwerpen,” merkte Sonnenshine op. «Maar dan zijn er [sic] sommige dingen geplant die hun vruchten zullen afwerpen naarmate de seizoenen vorderen. Er zijn zelfs, zoals, er zijn verschillende kleine paaseieren die precies in de eerste aflevering worden geplant, waarvan ik denk: ‘Oké, die zijn voor seizoen 2 of 3.'"

Voor nu lijkt het erop dat de dingen gewoon niet werken voor Archive 81. Maar dan is het heel goed mogelijk dat de show op een gegeven moment nieuw leven wordt ingeblazen. Tegelijkertijd is er ook de mogelijkheid dat Archive 81 naar een andere streamer of netwerk gaat.

Dat was het geval voor Designated Survivor en meer recentelijk, Manifest. Ironisch genoeg was het Netflix die ze redde.

Aanbevolen: