Katy Perry zegt dat haar beste muziek op haar 'donkerste' plaatsen is geschreven

Inhoudsopgave:

Katy Perry zegt dat haar beste muziek op haar 'donkerste' plaatsen is geschreven
Katy Perry zegt dat haar beste muziek op haar 'donkerste' plaatsen is geschreven
Anonim

Katy Perry's reis als zangeres was inspirerend, maar recente onthullingen hebben haar fans nog meer verliefd op haar gemaakt. Ze is een van de weinige beroemdheden die naar voren zijn gekomen om hun worsteling met geestelijke gezondheid te delen.

Geestelijke gezondheid is een onderwerp dat elke dag steeds kritischer wordt, vooral na het uitbreken van de COVID-19-pandemie. Miljoenen over de hele wereld proberen het bewustzijn hierover te vergroten op welke manier dan ook.

Sommige mensen hebben zich tot het uiterste ingespannen om hun naasten te ondersteunen tijdens hun reis naar een goede mentale toestand, terwijl anderen zijn aangemoedigd om de nodige professionele hulp te krijgen.

Als invloedrijke mensen zoals Hollywood-beroemdheden naar voren komen en praten over hun eigen worstelingen, dient dit als een bron van inspiratie voor gewone mensen, omdat het hen het gevoel geeft dat ze niet alleen zijn.

Katy vocht tegen depressie en gedachten over zelfbeschadiging

Er is een voorwendsel in de samenleving dat de rijken en beroemdheden nergens mee worstelen. Beroemdheden als Katy Perry en Selena Gomez breken dergelijke percepties herhaaldelijk af door openhartig te zijn over hun ervaringen.

In een interview met Vogue India merkte Perry op: "We praten over al onze verschillende organen, maar nooit over onze hersenen, waardoor we het beste kunnen blijven functioneren." De laatste tijd is ze een uitgesproken voorstander van geestelijke gezondheid en in het interview wordt gezien dat ze licht werpt op verschillende aspecten van haar reis naar geestelijke gezondheid.

Katy onthulde dat 2017 een beetje moeilijk voor haar was. "Ik werd depressief en wilde niet uit bed komen. In het verleden had ik het kunnen overwinnen, maar deze keer gebeurde er iets waardoor ik te veel trappen van de trap viel. Ik moest echt een geestelijke gezondheidsreis maken."

De zangeres van 'Harleys in Hawaii' herinnerde zich hoe ze 'fantaseerde over het feit dat ze er niet was' toen haar carrière niet helemaal aan haar eigen verwachtingen voldeed, en hoewel het paar op niets dan goede voet uit elkaar was gegaan, was haar breuk… contact met Orlando Bloom was ook een beetje verontrustend voor haar.

Katy's muziek veranderde met haar mentale toestand

Depressie kan wortelen in zeer verschillende problemen op elke leeftijd en mensen van welke standaard dan ook treffen. De zangeres van 'Daisies' heeft dat elke keer bewezen als ze haar geestelijke gezondheidsproblemen ter sprake brengt.

Naast haar privéleven had de donkere plek waarin Katy was gegleden ook invloed op de muziek die ze maakt. Het was onvermijdelijk, aangezien creatieve mensen zoals zij schrijven vanuit hun persoonlijke ervaringen en ernaar streven anderen door hun werk te helpen.

"Ik begon deze nummers te schrijven toen ik op mijn donkerste plek was. Ik was klinisch depressief, ik had niet eens aanvallen van depressie", had de popster aan CBS uitgelegd over haar toestand in een interview in 2020.

Tijdens de bespreking van de release van haar album Smile, beschreef de zangeres van 'Never Really Over' haar project als haar eigen 'toetssteen om uit de hel te komen'. Geen wonder dat de thema's zelfhulp en empowerment de popplaat kenmerken.

Met het doel om de luisteraars echt te ontroeren of te empoweren, heeft Perry altijd geprobeerd nummers te schrijven die "zwaar zijn van hoop en positiviteit, zoals naar het licht gaan". Met dit doel werd haar laatste album geproduceerd.

Volgens de 'Bon Appetit'-zanger wordt songwriters vaak verteld dat ze "pijn moeten blijven om te creëren", maar omdat ze de sterke en onafhankelijke vrouw is die ze is, heeft Katy ervoor gekozen om haar eigen pad te banen door de industrie.

Perry heeft de tijd genomen om te genezen

Hoe moeilijk het ook is om een depressie te overwinnen, sommige technieken kunnen er echt op werken als ze bereid zijn ze uit te proberen. Het is bewezen dat ze effectief zijn bij meerdere personen. Ondersteuning van familie en vrienden speelt ook een zeer belangrijke rol in het proces.

"Dankbaarheid is waarschijnlijk het ding dat mijn leven heeft gered, want als ik dat niet had gevonden, zou ik waarschijnlijk in mijn eigen verdriet hebben gezwommen en gewoon zijn gesprongen", zei de 'Teenage Dream'-zanger, nadenkend over de tijd in 2017 waarnaar ze verwijst, een periode van 'noodzakelijke gebrokenheid'.

Katy's verloofde Orlando Bloom en hun dochter Daisy Dove hebben een belangrijke rol gespeeld bij de verbetering van haar geestelijke gezondheid. Ze is altijd heel blij geweest om moeder te zijn en is van plan om meer kinderen te krijgen met Bloom. Ze brengt ook graag tijd door met haar stiefzoon Flynn Bloom.

Katy legde uit hoe het is om Daisy's moeder te zijn voor The Unwind. Als ik bij haar ben, is het kwaliteit, en het is aanwezig, in plaats van te proberen alles tegelijk te jongleren.

Dat heeft me echt veranderd. Ik denk dat ik ook mijn eerste dosis onvoorwaardelijke liefde krijg, wat altijd helpt bij de geestelijke gezondheid."

Aanbevolen: