Houdt Riverdale het echt fris na zes seizoenen en tellen?

Inhoudsopgave:

Houdt Riverdale het echt fris na zes seizoenen en tellen?
Houdt Riverdale het echt fris na zes seizoenen en tellen?
Anonim

Hoe langer een serie loopt, hoe groter de kans dat deze langzaam en saai wordt.

Riverdale heeft de afgelopen jaren tegenstrijdige beoordelingen ontvangen, voornamelijk met betrekking tot het gebrek aan geloofwaardigheid. Niet alleen zijn alle acteurs ver voorbij hun puberteit, maar de verhalen die ze kregen dwongen hen om veel volwassener te acteren dan middelbare scholieren.

Over het algemeen zijn veel dingen in Riverdale gewoon niet logisch omdat het zich in een hybride echte/fictieve omgeving lijkt te bevinden. Riverdale heeft over het algemeen zijn allure verloren. Het bestaat al een tijdje, met een dalend aantal kijkers. Veel fans geloven nu dat de huidige Riverdale het tegenovergestelde is van wat het ooit was en vervelend is geworden.

Met het zesde seizoen van Riverdale dat momenteel wordt gestreamd en een zevende en laatste seizoen op komst, laten we eens kijken of de show het nog steeds fris houdt.

8 De 'Riverdale' tijdsprong

Na een aantal seizoenen namen de Riverdale-schrijvers acht op klachten van fans en kozen ervoor om voor het vijfde seizoen iets anders te proberen. Ze kozen ervoor om een tijdsprong te maken, zodat de personages geen tieners meer zijn. De tijdsprong liet zien dat elk figuur sinds het afstuderen een aantal fascinerende wendingen heeft genomen.

Er waren echter veel aspecten van het nieuwe tijdsprongverhaal die fans onlogisch en verwarrend vonden, net zoals veel van wat er vóór de tijdsprong gebeurde.

7 De onlogische logica van 'Riverdale'

Met het nieuws dat Riverdale is bevestigd voor seizoen 7, blijft een wonder hangen: hoe ver kan deze show zijn capriolen volhouden? De meest recente groep afleveringen heeft verhaalaspecten geïntroduceerd, variërend van tovenarij tot tijdreizen. Alles in Riverdale is vanaf het begin losgeslagen. Het is geïnspireerd op de Archie-strips, maar het is niet bedoeld om hilarisch te zijn. Het is donker en vreemd.

De motivaties van de personages verschuiven van shot naar shot en tarten gelukkig de rationaliteit. De vijanden zijn divers, van relikwieën uit Dragons and Dungeons tot gangsters uit soapseries. Er zijn UFO-waarnemingen, verrassende menselijke vlammen en ahornsiroopfamilievetes aan de horizon. Iedereen in de stad eet fastfood. Soms lijkt het alsof de rationaliteit volledig is genegeerd.

6 Transformatie van de 'Riverdale'-personages

Personages in shows en films evolueren voortdurend, en het is volkomen acceptabel. De Riverdale-personages hebben echter al zoveel verschillende aspecten van zichzelf laten zien dat niets meer aannemelijk is.

Beschouw bijvoorbeeld Cheryl. Het ene moment is ze een typisch wreed meisje, het andere moment heel lief en het volgende moment pronkt ze met het lichaam van haar broer. Ze is overal en zelfs zij kan haar niet bijhouden. Niets klopt helemaal. De evoluties zijn niet organisch; alles lijkt geforceerd voor een dramatisch effect. Met al deze transformaties beweren sommige fans dat seizoen 5 en 6 Riverdale hebben verpest.

5 Onwerkelijke relaties op 'Riverdale'

Toen Riverdale in eerste instantie begon, waren kijkers dol op jonge stellen als Betty en Jughead en Archie en Veronica.

De daaropvolgende seizoenen hebben deze banden echter effectief ontbonden. Misschien speelde de splitsing van Lili Reinhart en Cole Sprouse ook een rol in het onrealisme.

4 Het donkere gat

Misschien was een van de opvallende elementen van het eerste seizoen van Riverdale hoe het donkere elementen combineerde met alledaagse middelbare schoolverhalen, wat een leuke serie opleverde om naar te kijken. Er zijn de afgelopen seizoenen echter gevallen geweest die te donker waren voor een drama als dit en scènes die ongemakkelijk aanvoelden. Betty's paaldans uit seizoen 2 komt in me op.

Ze was van plan om Jughead te laten zien dat ze bereid was om de vriendin van een Slang te zijn, maar velen vonden het allemaal vreemd, onaangenaam en onnodig. Hoewel de actrice die Betty speelt, Lily Reinhart, in de twintig is, voelden fans zich ongemakkelijk bij het zien van een tienerpersonage dat een paaldans deed.

3 De schurken

De krachtige schurken in elke show zorgen ervoor dat kijkers geïntrigeerd raken en zorgen ervoor dat ze week na week blijven kijken. Sommige kijkers staan echter versteld van de schurken van Riverdale.

De opkomst van de Black Hood in het tweede seizoen was intrigerend omdat het de mysterieuze moorden uit seizoen één combineerde met een meer onmiddellijke dreiging. De realiteit van alle moorden op Black Hood begon echter met de tijd te vervagen.

Toen, in het derde seizoen, begon een soort wending van Dragons and Dungeons de stad over te nemen, die doorging in seizoen 4, en ze hadden te maken met de monstermoordenaar die bekend staat als de Gargoyle King, die voelde alsof hij hoorde thuis in een fantasieserie, maar deze show werd oorspronkelijk geadverteerd als een ruig tienerdrama.

2 Riverdale lijkt een stad te zijn waar alles fout gaat

Riverdale is een kleine gemeenschap. Het biedt leuke winkels en ouderwetse eetgelegenheden. Maar het is ook de thuisbasis van verschillende bendes, moordenaars en, meest recentelijk, een sekte die de controle over het gebied heeft gegrepen.

Het is absurd, maar van fans wordt verwacht dat ze over het hoofd zien dat het allemaal een beetje overdreven is voor een klein plattelandsstadje. Zodra het ene probleem is opgelost, komt er weer een ander bij. Het zou handig zijn om een reden te hebben waarom alles plotseling gebeurt, maar het is onwaarschijnlijk dat kijkers er een krijgen.

1 De inconsistente consistentie van 'Riverdale'

Riverdale was in het begin intrigerend en had alle componenten van een geweldige dramaserie, maar naarmate de seizoenen verstrijken, verloor de show zijn allure vanwege de inconsistentie. Het was gewoon niet in staat om die spanning vast te houden. De nieuwe schurken en uitdagingen probeerden elk seizoen de spanning te brengen, maar het publiek genoot niet veel van het bovennatuurlijke.

Sommigen zeggen dat seizoen 5 zeer intens was en de serie nieuw leven inblies, maar seizoen 6 kon dat momentum niet vasthouden en verloor alleen al bij het debuut ongeveer 45 procent van het publiek.

Aanbevolen: