Kijkers hadden dit probleem vanaf aflevering 1 van 'The Ultimatum: Marry Or Move On

Inhoudsopgave:

Kijkers hadden dit probleem vanaf aflevering 1 van 'The Ultimatum: Marry Or Move On
Kijkers hadden dit probleem vanaf aflevering 1 van 'The Ultimatum: Marry Or Move On
Anonim

Het lijkt erop dat Netflix zijn zoektocht naar datingshows heeft voortgezet. En deze keer verhoogt de streaminggigant de inzet nog meer met The Ultimatum: Marry or Move On. Ook gehost door het beroemdheidspaar Nick en Vanessa Lachey, is het een datingshow die paren in wezen door de ultieme test stelt - een proefhuwelijk ondergaan. Net als andere datingshows, opent deze echter ook de mogelijkheid om liefde te ontdekken met een heel ander persoon.

Zo'n experiment heeft geleid tot enkele van de meest rommelige (en griezeligste) momenten in de geschiedenis van datingshows. Kijkers zagen koppels ruzie maken over jaloezie, geld en alles daartussenin. Er was zelfs fysiek geweld tijdens het filmen.

Inderdaad, The Ultimatum is de meest controversiële serie van Netflix tot nu toe geworden. En het bleek echter dat kijkers al een probleem hadden met de serie, zelfs toen deze zich voorbereidde op zijn debuut.

Het idee was om een relatie-experiment te doen dat herkenbaar is

Chris Coelen, de maker van The Ultimatum, is geen onbekende in datingshows. Zijn bedrijf, Kinetic Content, zit zelfs achter Love Is Blind and Married at First Sight. En het is duidelijk dat Coelen nog niet klaar is met datingshows. "We houden van de relatieruimte", merkte hij zelfs op.

Het idee achter The Ultimatum is om je te concentreren op zaken die elke relatie maken of breken – verbintenis.

“Kijk, een ultimatum is iets heel herkenbaars en de situatie waarin de koppels zich bevinden is heel herkenbaar”, legt Coelen uit.

“Het gaat erom of ik me voor de rest van mijn leven aan je wil binden? Dus beginnend met dat impulsieve en herkenbare idee, hadden we het gevoel dat je een groep koppels zou samenbrengen die allemaal serieus nadenken over trouwen en die mogelijk hun relatie op de lange termijn in twijfel trekken, en hen toestaat elkaar te kiezen op basis van dingen waarvan ze dachten dat ze die in hun toekomst zouden willen, dat wordt een heel interessant venster in een andere mogelijke toekomst."

Ondertussen kozen Coelen en zijn team, net als bij Love Is Blind, een specifieke locatie voor de casting. "We wilden ook hetzelfde doen in The Ultimatum, want als iemand een keuze gaat maken, wilden we dat het voor hen zou werken in de echte wereld," voegde hij eraan toe.

Bovendien hebben ze, om de juiste mensen voor de show te vinden, ook contact opgenomen met gemeenschapsgroepen en sociale media gebruikt.

Dit was vanaf het allereerste begin het grootste probleem van de kijkers met de show

Natuurlijk hadden andere datingshows het idee gepromoot dat mensen met meerdere prospects uitgaan om 'de ware' te vinden. In The Ultimatum ligt de focus echter vreemd genoeg op koppels die misschien al de volgende stap zetten vroeg of laat in hun relatie. Bij elke koppeling denkt men al aan het huwelijk, terwijl de partner enige aarzeling heeft.

Door mee te doen aan de show, zouden koppels er zogenaamd achter komen of ze bij elkaar moesten blijven en zich zouden settelen of voorgoed uit elkaar zouden gaan. Dit wordt gedaan door hen tot twee proefhuwelijken te dwingen - eerst met de partner van iemand anders en vervolgens met de oorspronkelijke partner waarmee ze meededen aan de show. Voor kijkers wisten ze meteen dat er problemen zouden komen met het algemene profiel van de cast die op de show kwam.

In het bijzonder lijken kijkers een probleem te hebben met de leeftijd van de cast. Het lijkt met name te vroeg voor de groep om te overwegen zich te vestigen.

“De cast van de show is veel te jong”, schreef een Redditor. “Ik had soms het gevoel dat ik naar kinderen aan het kijken was. College mentaliteit kinderen. Te jong en onvolwassen om de betekenis van liefde en de waarde van een relatie echt te omarmen.”

Er zijn gebruikers die ook vinden dat de show voor een iets oudere cast had moeten kiezen. "Ik hoopte dat er meer dan 30 jaar mensen zouden zijn, maar de meesten van hen zijn gewoon afgestudeerden, te jong om te trouwen, vooral jongens", plaatste een gebruiker op Reddit. “Ze weten nog niet wat ze met hun leven aan moeten. Een andere Redditor merkte ook op dat de koppels “te onvolwassen en egocentrisch” waren om te trouwen.

Ondertussen werd aan Coelen zelf gevraagd of de deelnemers relatief jong waren. En de maker wees erop dat er in sommige samenlevingen druk is om vrij vroeg in het leven te trouwen. "Luister, Austin is een erg coole, progressieve plek waar ik van hou, maar er zijn ook bepaalde gebieden waar de druk om te trouwen in verschillende stadia plaatsvindt", legde hij uit. "Soms voelen mensen zich meer onder druk gezet om eerder te trouwen dan andere mensen."

Tegelijkertijd was het niet echt de leeftijd waarop Coelen en zijn team zich concentreerden tijdens het castingproces. In plaats daarvan wilden ze verschillende mensen binnenhalen die oprecht in elkaar geïnteresseerd kunnen raken. "We matchten deze mensen niet met hun nieuwe relaties, dat deden ze alleen", zei hij. "Maar we wilden ervoor zorgen dat iedereen die aan de ervaring deelnam, mensen had waarvan we dachten dat ze, althans op papier, geïnteresseerd zouden zijn.”

Love it or hate it, Netflix heeft The Ultimatum al verlengd met een tweede seizoen. Deze keer wordt aangenomen dat de realityshow zich zal concentreren op een LGTBQ+-groep van castleden.

Aanbevolen: