De iconische "Flaming Moe" van The Simpsons is ronduit verschrikkelijk volgens barmannen

Inhoudsopgave:

De iconische "Flaming Moe" van The Simpsons is ronduit verschrikkelijk volgens barmannen
De iconische "Flaming Moe" van The Simpsons is ronduit verschrikkelijk volgens barmannen
Anonim

Het derde seizoen van The Simpsons mist gewoon enkele van de iconische afleveringen die seizoenen vier, vijf, zes en zeven in schoppen hebben. We hebben het over onvergetelijke afleveringen zoals "Marge V. S. The Monorail" die de loop van de show veranderde of de absoluut beste Treehouse of Horror. Het heeft ook niet die meme-waardige momenten zoals "Everything's Coming Up Millhouse"… maar het heeft wel "Flaming Moes".

In veel opzichten was het derde seizoen van The Simpsons een keerpunt in kwaliteit, en de geliefde tiende aflevering van het seizoen bewijst het. Het is niet bekend voor een specifiek moment, maar als geheel is "Flaming Moes" gewoon een uitstekende aflevering. Het opent niet alleen de wereld van Springfield (Aerosmith maakt tenslotte een cameo), maar het toont ook een ware diepte aan het karakter van Moe Szyslak. Bovendien is het concept van de Flaming Moes-bar over de hele wereld tot leven gebracht en, belangrijker nog, het beroemde drankje zelf is gerepliceerd… heel, heel slecht…

De ware oorsprong van "Flaming Moes"

Tijdens een interview met MEL Magazine legde Robert Cohen, de schrijver van 'Flaming Moes', uit hoe hij en de rest van de schrijverskamer met de geliefde aflevering op de proppen kwamen.

"De show was tegen die tijd al een fenomeen, maar rond seizoen drie waren ze op zoek naar uitbreiding van die zijpersonages. Dus deze aflevering gaat echt helemaal over Moe, hoe hij letterlijk alles krijgt wat hij zou kunnen hebben wilde, maar ten koste van zijn vriendschap met Homer', zei Robert tegen MEL Magazine. "Er gebeurt gewoon heel veel in de aflevering en alle schrijvers gooiden er wat dingen in. Het was Wally Wolodarsky die op het idee kwam dat het geheime ingrediënt dat Homer gebruikte hoestsiroop was, en ik denk dat het Wally of Sam Simon was die met de zin kwam: 'Ik ken de wetenschappelijke verklaring niet, maar vuur maakte het goed.'"

Het idee voor het vlammende drankje was iets dat Robert zelf in Vegas had gezien. Hij vond het plakkerig genoeg om grappig te zijn, vooral wanneer het middelpunt in een etablissement zoals Moe later in de aflevering wordt gecreëerd.

"Het verhaal over het feit dat Moe deze hotspot werd, was enigszins gebaseerd op de Coconut Teaszer, deze goedkope, vreselijke toeristisch bar in Hollywood waar mensen vrijgezellenfeesten hadden en je altijd mensen voor de deur zag kotsen. had die waardeloze drankjes en Day-Glo T-shirts en het was gewoon verschrikkelijk. We wilden dat Moe's een beetje zo zou zijn, en we wilden dat het zo groot zou worden dat Homer niet eens naar binnen mocht (wat natuurlijk hem steeds meer gek zou maken, aangezien Moe het drankje al had gestolen)."

Hoe maak je een vlammende Moe en waarom het zuigt

In de aflevering is het drankje zelf iets van een gelukkig toeval van Homer's kant, maar in werkelijkheid is het drankje ronduit verschrikkelijk.

Het ziet er misschien cool uit met de paarse tint en het vuur dat uit de bovenkant komt, maar het smaakt eigenlijk niet goed. We weten dit omdat talloze barmannen (die toevallig ook Simpsons-fanaten zijn) hebben geprobeerd het te maken. Velen zijn te zien op YouTube, maar anderen hebben zelfs geprobeerd om versies ervan in hun vestigingen te verkopen.

Hoewel de eigenlijke ingrediënten en precieze afmetingen van een Flaming Moe niet in de aflevering worden getoond, behalve het geheime ingrediënt, hoestsiroop, hebben bekwame mixologen de stukjes kunnen oppakken.

In het interview met MEL Magazine werden twee barmannen geïnterviewd over hun ervaring met het maken van het drankje, waarom het zo slecht was en hoe ze het beter maakten.

"In de aflevering zijn de ingrediënten die je zeker kunt onderscheiden in een Flaming Moe tequila, crème de menthe, pepermuntschnaps en hoestsiroop", legt Greg Titan, de presentator van How To Drink op Youtube, uit."Afgezien daarvan kun je zeven andere flessen zien. Hoewel je niet zeker kunt zijn van de ingrediënten, zou ik uit de vorm van de flessen zeggen dat het gin, koffielikeur, vermout, niet-gearomatiseerde cognac, twee verschillende soorten gearomatiseerde brandewijn en wodka. Ja, dat zal gewoon nooit goed smaken, zelfs niet met vuur."

Greg zei verder dat hij zijn eigen draai aan de cocktail gaf door "trouw te zijn aan de smaak van hoestsiroop", evenals aan het thema "van alles kleine beetjes hebben". Maar hij vond een manier om het echt goed te laten smaken. Volgens Mel Magazine is zijn recept als volgt:

Een scheutje Absint

Twee scheutjes Angostura bitters

15 milliliter grenadine

15 milliliter Punt e Mes

8 milliliter Chambord

8 milliliter Drambuie

30 milliliter rogge

30 milliliter Rhum Barbancourt White"

Dit wordt geschud en in een leuk glas gegoten, gegarneerd met een vurig suikerklontje, limoen en kaneel.

Op dezelfde manier vond Nick Fisher, de presentator van Cocktail Chemistry op YouTube en de schrijver van "Cocktail Chemistry: The Art and Science of Drinks from Iconic TV Shows and Movies", zijn eigen manier om The Flaming Moe goed te laten smaken.

"Met behulp van de ingrediënten die we op het scherm kunnen zien, heb ik een Flaming Moe gemaakt met tequila, crème de menthe, pepermuntschnaps en natuurlijk de hoestsiroop. Het was verschrikkelijk - het had deze intense, zoete, muntsmaak, "zei Nick. "Bovendien zou het niet vlam vatten, tenzij je het versterkt met veel high-proof sterke drank. Om de drank beter te maken, ging ik voor een klassieke cocktail die dieppaars was en die je in brand kon steken Ik heb een evolutie gemaakt van een drankje genaamd The Aviation, met een likeur genaamd crème de violette. Daar haal je het paars vandaan. De andere ingrediënten zijn Cointreau, gin en limoensap - allemaal gelijke delen. Dan is er een tiki-cocktailtruc waarbij je een halve limoen gebruikt, deze uitholt, op de drank laat drijven en de limoen vult met een high-proof spirit of citroenextract - met name het citroenextract zorgt voor een zeer lichte vlam."

Aanbevolen: