Deze SNL-ster beschreef de strijd van Chevy Chase en Bill Murray als "verdrietig, pijnlijk en verschrikkelijk"

Inhoudsopgave:

Deze SNL-ster beschreef de strijd van Chevy Chase en Bill Murray als "verdrietig, pijnlijk en verschrikkelijk"
Deze SNL-ster beschreef de strijd van Chevy Chase en Bill Murray als "verdrietig, pijnlijk en verschrikkelijk"
Anonim

Chevy Chase is misschien wel een van de meest controversiële voormalige castleden van Saturday Night Live Niet omdat hij niet geweldig was in de show… dat was hij wel. Het probleem was zijn houding. Chevy wordt algemeen gezien als de meest gehate SNL-ster. Keer op keer heeft de man zichzelf in enorme problemen gebracht. Of het nu ging om agressieve ruzies met Bill Murray op de set, mensen beledigen, een diva zijn of grove grappen maken, Chevy had een berucht talent voor het aansteken van lonten.

En toch was hij de eerste grote doorbraakster die Saturday Night Live had gezien. Hoewel hij langzame periodes heeft doorgemaakt, blijft Chevy Chase een van de meest succesvolle talenten van de originele cast. Toen Lorne Michaels voor het eerst met SNL begon, had de cast geen idee dat sommigen van hen op het punt stonden enorme beroemdheden te worden. Het was een reis om Chevy Chase voor hun ogen te zien ontploffen… speciaal voor Laraine Newman…

Wat dacht Laraine Newman echt van Chevy Chase en wat gebeurde er met Bill Murray?

Laraine Newman heeft bekend gemaakt hoe ze nog nooit iemand op afstand zoals Chevy Chase had ontmoet voordat ze samen speelden in de originele line-up op Saturday Night Live. In talloze interviews en in haar memoires legde Laraine uit dat een van haar allereerste herinneringen aan Chevy de toon zette voor wat komen ging.

"Een van mijn eerste indrukken van Chevy -- we hadden ontdekt dat Tom Schiller lupus had. Destijds dachten we dat het een dodelijke ziekte was", legde Laraine uit tijdens een interview met Emmy TV Legends. "En Chevy had het over: 'Weet je, over jaren als de show erg beroemd is - natuurlijk ben je er niet, Tom'. Ik bedoel, dit was het soort dingen dat Chevy zou doen als grap."

Het lijkt alsof Laraine doelbewust heel weinig over Chevy heeft gezegd in andere opzichten, behalve dat hij "een goede vriend" voor haar was. Aan de andere kant heeft Chevy verschillende keren een slechte mond gegeven aan Saturday Night Live, dus het is niet helemaal verwonderlijk dat Laraine niet tot in detail is ingegaan op hun relatie.

Laraine, samen met haar SNL co-ster Jane Curtin, maakte echter wel een opmerking over Chevy's fysieke woordenwisseling met Bill Murray op de set. "Het was erg verdrietig en pijnlijk en verschrikkelijk", legde Laraine uit terwijl ze te gast was bij Jane op Andy Cohen's Watch What Happens Live. "Ze wisten allebei het enige dat ze tegen elkaar konden zeggen dat het meeste pijn zou doen. En ik denk dat dat de aanleiding was."

Laraine Newman maakte zich zorgen dat het succes van Chevy Chase SNL zou bedreigen

Emmy Awards en een Golden Globe werden toegekend aan Chevy in zijn eerste jaar op Saturday Night Live (oorspronkelijk NBC's Saturday Night genoemd). Hij werd ongetwijfeld gezien als de doorbraakster van de show. Minder dan twee jaar na het staren naar SNL en in feite het inluiden van het "Weekend Update" -segment van de show, werd Chevy het allereerste castlid dat vertrok. Zijn filmcarrière nam al een vlucht. Zijn vertrek was een enorme verrassing voor zijn castgenoten.

In een interview met Vulture legde Laraine Newman uit dat ze altijd wist dat Chevy een groot talent was, maar niet dat hij de eerste A-lister van de cast zou worden.

"[Chevy's vertrek] was een verrassing. Ik kon zien hoe goed Chevy was, maar ik kon zien hoe goed iedereen was. Het kwam nooit bij me op dat er een doorbraakster zou zijn," legde Laraine uit aan Vulture. "Ik was zeker blij voor hem, maar ik was stomverbaasd toen hij de show wilde verlaten. Ik kon niet geloven dat hij dit deed en was overstuur en bang dat hij het momentum dat we hadden bereikt zou stoppen. Ik heb veel genegenheid voor Chevy. Zelfs nadat hij de show verliet, was hij een goede vriend voor mij."

Hoewel Laraine zich zorgen maakte over het succes van Chevy, was ze uiteindelijk blij voor hem. Dit was niet het geval met andere leden van de cast. John Belushi was beroemd jaloers op het aanvankelijke succes van Chevy. Maar Laraine beweert dat jaloezie niet alleen natuurlijk is in de zalen van Saturday Night Live, maar in het algemeen.

"Ik was jaloers op het succes van Gilda, en ik was jaloers op Jane's plaats op Update," verklaarde Laraine. "Het is beschamend om toe te geven, maar ik denk dat het belangrijk is om over afgunst, jaloezie en onzekerheid te praten. Mensen praten daar niet genoeg over, en het is waar. Maar ik wist dat we allemaal verschillende dingen deden, dus ik had nooit het gevoel dat ik concurreerde met hen, en ik weet zeker dat ze niet het gevoel hadden dat ze met mij wedijverden. Meisjes kunnen zo gemeen zijn, maar we kwamen allemaal uit een schetsmatige achtergrond, en dus steunden we elkaar allemaal."

Aanbevolen: