Hoeveel van Carson Daly's nettowaarde van $ 40 miljoen kwam van MTV?

Inhoudsopgave:

Hoeveel van Carson Daly's nettowaarde van $ 40 miljoen kwam van MTV?
Hoeveel van Carson Daly's nettowaarde van $ 40 miljoen kwam van MTV?
Anonim

Geboren in Santa Monica in 1973, had de presentator van The Voice en Today Show nooit het idee om zoveel geld te verdienen als hij. Rijk zijn kwam in feite nergens voor in zijn plannen. Als jonge jongen was zijn hart erop gericht om een katholieke priester te worden, en hij was zelfs bereid een eed van armoede af te leggen.

Hoewel hij vandaag nog steeds religieus is, is het priesterschap er niet gekomen en heeft Daly in plaats daarvan een baan op de radio gekregen. De route van de toekomstige tv-presentator naar de grote tijd werd in gang gezet, hoewel hij dat op dat moment niet wist.

Werken als stagiair voor familievriend Jimmy Kimmel bij het radiostation Palms Springs, Carsons eerste uitstapje naar de werkende wereld betaalde niet goed. Maar geld deed er niet toe voor de 20-jarige, die een fervent muziekfan was. De rol van DJ paste perfect bij hem en hij werd verliefd op het medium.

Sinds de onthulling dat hij worstelt, heeft hij gesproken over werken op de radio en heeft hij hem geholpen zijn geestelijke gezondheidsproblemen te overwinnen.

Toen de stage bij Kimmel ten einde liep, vond Daly werk bij KOME in San Jose, voordat hij naar een van de populairste alternatieve rockstations van het land verhuisde. Hij vulde de 6-10 p.m. tijdslot op de in Los Angeles gevestigde KROQ.

Het was zijn eerste fulltime baan, maar Daly verdiende nog steeds niet veel. Hij heeft vaak gesproken over hoe hij in die tijd in een goedkoop motel verbleef en van daaruit naar de studio ging om zijn avondshow te presenteren. Tegenwoordig is Carson echter een indrukwekkende $ 40 miljoen waard, waardoor fans zich afvragen waar het allemaal precies vandaan komt.

Carson Daly kreeg zijn grote doorbraak op MTV

Maar de baan opende deuren voor Daly. Terwijl hij bij KROQ was, trok hij de aandacht van MTV, die hem rekruteerde om als VJ aan de slag te gaan. Daly heeft zijn radiowerk opgezegd en heeft nooit meer achterom gekeken.

Daly werd de presentator van de populaire MTV Live-show, evenals van Total Request. MTV heeft later de twee shows samengevoegd om Total Request Live of TRL te creëren.

Voor het eerst zat Daly in het geld, en hij deed een job waar hij van hield. Zijn interviews met sterren als Britney Spears, Mariah Carey en Eminem maakten de video-countdown-show voor miljoenen mensen een must-see. Hij was een populaire VJ en presenteerde de MTV-show van 1998 tot 2003.

Aanvankelijk leverde de baan hem $ 100 duizend per jaar op. Naarmate het in populariteit groeide, nam ook het salaris van Daly toe. Volgens Forbes ontving de host in 2005 $ 8 miljoen.

Toen Daly uiteindelijk stopte met het hosten van TRL, bleef hij tot 2018 de producer van de show, wat betekende dat het geld bleef binnenstromen.

Opgepikt door NBC, verruilde hij zijn VJ-baan voor een plek in de nachtelijke serie 'Last Call with Carson Daly'. In zijn eerste jaar op de show verdiende hij $ 2 miljoen. Het duurde maar liefst 17 jaar, met 2000 afleveringen tijdens de run.

De stem blijft de schatkist vullen

Met reality-muziekwedstrijden zoals X Factor en American Idol als grote hits, besloot NBC om hun eigen aanbod in het genre te lanceren. The Voice ging in première in 2011, met Daly als presentator. Het is een functie die hij vandaag nog steeds vervult, maar hij heeft de titel van producer aan zijn naam toegevoegd.

De show werd uitgezonden voor het 21e seizoen in september 2021. Terwijl de juryleden van The Voice veel meer geld verdienen dan hij, neemt Daly $ 5 miljoen per jaar van de show mee naar huis.

NBC draagt ook jaarlijks nog eens $ 5 miljoen bij om Daly's tijd als hoofdpresentator voor The Today Show en de gastheer van de digitale studio van Today, The Orange Room, te dekken.

Carson heeft ook andere inkomstenstromen

Dat zijn niet de enige banen die het geld hebben binnengehaald. Daarnaast is Daly betrokken geweest bij een aantal andere prominente functies: hij was de beroemde gastheer van de Miss Teen USA-competitie in 1999.

In 2001 tekende hij een vijfjarig contract met Premier Radio Networks om zijn eigen show te hosten, Carson Daly's Most Requested. Volgens Forbes was het loon vooraf een salaris van $ 1 miljoen plus de helft van de winst van de show. In zijn eerste jaar op de show verdiende hij $2 miljoen.

Plus, sinds 2003 is Daley de gastheer van NBC's nieuwjaarsviering.

Het is een verre schreeuw van zijn jongere dagen toen hij worstelde om de kost te verdienen. En de banen die hij doet zijn lang niet in de buurt van zijn kinderdroom, hoewel hij enkele van zijn eerste plannen aanstipte toen hij de bruiloft van Blake Shelton en Gwen Stefani in juli 2021 bijwoonde.

Wat gaat Carson Daly nu doen?

In mei van dit jaar kondigde Daley een nieuwe samenwerking aan met Blake Shelton. De spelshow van beroemdheden, genaamd Barmaggedon, zal sterren laten zien die klassieke barspellen spelen met een twist. Het zal ongetwijfeld enorm veel geld opleveren.

MTV was de kickstart van een geweldige carrière, maar Daly heeft sindsdien veel grotere dingen gedaan. Hoewel MTV het meest lijkt te hebben bijgedragen aan Daly's financiële succes, is hij vertakt en bleef hij ook zijn eigen vermogen opbouwen.

Niet slecht voor een man die ooit zei dat geld er niet toe deed.

Aanbevolen: