Waarom heeft Amy Schumer zich teruggetrokken uit de 'Barbie'-film?

Inhoudsopgave:

Waarom heeft Amy Schumer zich teruggetrokken uit de 'Barbie'-film?
Waarom heeft Amy Schumer zich teruggetrokken uit de 'Barbie'-film?
Anonim

Ryan Gosling en Margot Robbie's romantische komediefilm, Barbie is nog meer dan een jaar verwijderd van de geplande releasedatum, maar de opwinding ervoor is al op een hoogtepunt. De film is een samenwerking tussen Sony Pictures en speelgoedfabrikant Mattel, wiens Barbie-speelgoed de inspiratie vormt voor het verhaal in de film.

Barbie is sinds 2014 in ontwikkeling, maar de belangrijkste fotografie voor het project is in maart van dit jaar eindelijk van start gegaan in Warner Bros. Studios, Leavesden in Watford, Engeland.

Na aanvankelijk Anne Hathaway het hof te hebben gemaakt voor de hoofdrol, koos de studio uiteindelijk in 2019 voor Margot Robbie. Ryan Gosling werd in oktober 2021 gecast als Ken, wat fans tot razernij bracht.

Voordat Hathaway zelf werd benaderd om te schitteren in Barbie, was de rol speciaal bestemd voor Trainwreck-ster Amy Schumer. De onderhandelingen om haar aan het project te binden begonnen eind 2016, hoewel al snel duidelijk werd dat die samenwerking niet tot wasdom zou komen.

Officieel noemde Schumer planningsconflicten als de reden waarom ze zich terugtrok. Meer recentelijk is echter aan het licht gekomen dat er ook significante verschillen waren tussen haar visie op de film en die van de producenten.

Welke planningsconflicten zorgden ervoor dat Amy Schumer zich terugtrok uit 'Barbie'?

De aanvankelijke geplande tijdlijn voor de release van Barbie zou waarschijnlijk hebben betekend dat veel van het productiewerk in 2017 had moeten plaatsvinden.

En hoewel Amy Schumer's beslissing om afstand te doen van het project duidelijk meer was dan op het eerste gezicht leek, was dat jaar toch een druk jaar voor haar.

In de tweede helft van 2016 was ze klaar met de opnames van de komische film met de titel Snatched, samen met Goldie Hawn, Joan Cusack en Wanda Sykes. Hoewel het productie-element daarvan achter de rug was, moest ze nog steeds promotionele taken op zich nemen voor en na de release van de film, in mei 2017.

Dezelfde logica was van toepassing op Jason Hall's Thank You for Your Service (oktober-release), hoewel Schumer's rol in die film beperkter was in vergelijking met wat ze deed in Snatched.

Het meest kritische was dat 2017 een belangrijk jaar zou worden voor de productie van haar filmproject, I Feel Pretty, dat uiteindelijk in 2018 werd uitgebracht.

Heeft Amy Schumer ruzie gehad met de makers van 'Barbie'?

Amy Schumer's beslissing om zich terug te trekken uit Barbie werd voor het eerst aangekondigd in maart 2017, waarbij beide partijen erg sentimenteel waren over die uitkomst. "Helaas kan ik me niet langer binden aan Barbie vanwege planningsconflicten", zei de actrice in een verklaring aan het tijdschrift Variety.

"De film belooft zoveel, en Sony en Mattel zijn geweldige partners geweest", vervolgde ze. "Ik baal, maar kijk ernaar uit om Barbie op het grote scherm te zien."

Een verklaring van de woordvoerder van Sony was een stuk pragmatischer, maar toch diplomatiek. "We respecteren en steunen Amy's beslissing", zeiden ze. "We kijken ernaar uit om Barbie binnenkort ter wereld te brengen en updates over casting en filmmakers te delen."

Deze versie van de gebeurtenissen zou later door Schumer zelf worden tegengesproken, omdat ze onthulde dat de uitdagingen veel dieper gingen dan alleen een conflict van schema's.

Eerder dit jaar ging de 40-jarige zitten voor een interview met The Hollywood Reporter, waar ze het verhaal van haar fall-out met Barbie in meer detail vertelde.

Wat zei Amy Schumer over het feit dat ze zich terug moest trekken uit 'Barbie'?

2022 is al een behoorlijk belangrijk jaar geweest voor Amy Schumer. Haar nieuwe comedy-drama Life & Beth ging op 18 maart in première op Hulu, tien dagen voordat ze het podium zou betreden als een van de co-hosts van de Academy Awards van dit jaar.

De laatste ging niet erg soepel, omdat ze die avond verwikkeld was in een paar controverses. In april kondigde Hulu echter aan dat ze haar serie voor een tweede seizoen hadden verlengd, waarbij haar werk in de eerste in sommige kringen werd beschreven als haar 'meest genuanceerde uitvoering tot nu toe'.

Voordat dit alles zich ontvouwde, onthulde Schumer's THR-interview meer van wat er gebeurde, zodat ze uiteindelijk de beslissing kon nemen om zich terug te trekken uit Barbie. "Ze wilden het absoluut niet doen zoals ik het wilde doen… de enige manier waarop ik erin geïnteresseerd was", legde ze uit.

Ze zei zelfs dat ze het schrift op de muur had moeten zien toen de studio haar een paar Manolo Blahnik-schoenen stuurde. "Het idee dat dat precies is wat elke vrouw moet willen", zei Schumer. "Daar, ik had moeten gaan, 'Je hebt de verkeerde meid!'"

Aanbevolen: