8 keer dat Leonardo DiCaprio liet zien dat hij een echte milieuactivist is

Inhoudsopgave:

8 keer dat Leonardo DiCaprio liet zien dat hij een echte milieuactivist is
8 keer dat Leonardo DiCaprio liet zien dat hij een echte milieuactivist is
Anonim

Leonardo DiCaprio heeft meer voor hem dan zijn knappe uiterlijk. Hij is een van de meest bekende en succesvolle acteurs aller tijden. Hij heeft enkele van de belangrijkste rollen gespeeld in de geschiedenis van de moderne popcultuur en zijn acteercarrière zal nooit worden vergeten. Hij geeft echter prioriteit aan meer dan alleen zijn filmpremières.

DiCaprio is het gezicht geworden van de milieubeweging. Hij wil dat de aarde een veilige en gezonde plek is voor de volgende generatie, en hij is bereid er alles aan te doen om te helpen. Hier zijn acht manieren waarop Leonardo DiCaprio een echte milieuactivist is:

8 Hij maakt milieudocumentaires

Als hij niet voor de camera staat, maakt deze bekroonde acteur daadwerkelijk films om de planeet te redden. Met deze documentaires promoot hij milieu-initiatieven en dierenwelzijn. Zijn nieuwste film heet The Loneliest Whale en gaat over het vinden van een solo zwemmende walvis en praten over bedreigingen voor het leven in zee.

7 Hij ziet het grotere plaatje

Er is meer om een milieuactivist te zijn dan alleen maar te pleiten voor de planten-, water- en luchtkwaliteit. Leonardo DiCaprio hanteert een inclusieve benadering van zijn milieuactivisme. Hij hield rekening met het welzijn van zijn medemensen bij het plannen en pleiten voor milieu-initiatieven. Hij helpt ook dieren en wijdt zijn leven aan andere vormen van filantropie.

6 Hij gebruikt zijn beroemdheidsstatus om het woord te verspreiden

Dankzij zijn succes in Hollywood heeft Leonardo DiCaprio alleen al op Instagram meer dan drieënvijftig miljoen volgers. Deze massale aanhang geeft hem de mogelijkheid om op zeer grote schaal milieuvriendelijke boodschappen onder de mensen te verspreiden. Hij gebruikt zijn sociale media om informatie te verspreiden over de aanhoudende klimaatcrisis en hij geeft mensen opties zodat ze kunnen helpen.

5 Hij richtte ReWild op

In samenwerking met een groep wetenschappers heeft Leonardo DiCaprio ReWild opgericht. Deze stichting richt zich op het weer "wild" maken van de natuurlijke delen van de wereld. Hun primaire focus is de Galápagos-eilanden. Ze hielpen uiteindelijk veel soorten door deze eilanden te behouden.

4 Hij is een natuurbeschermer

Deze acteur wil niet alleen helpen bij de wederopbouw van wat de mensen op planeet Aarde hebben vernietigd, maar hij wil ook beschermen wat er nog over is van de natuurlijke wereld. In 2010 doneerde hij meer dan $ 1 miljoen dollar om tijgers in Nepal te helpen beschermen. Hij is ook een krachtpatser als het gaat om het behoud van de zee.

3 Hij werkt tegen klimaatverandering

Iedereen weet dat er mensen zijn die ervoor kiezen om onwetend te zijn over de huidige klimaatcrisis, maar Leonardo DiCaprio is niet een van die mensen. Sterker nog, hij pleit actief voor beter beleid om klimaatverandering een h alt toe te roepen. Hij zet zijn geld ook op zijn mond, want hij doneert voortdurend aan en neemt deel aan initiatieven om de klimaatverandering te vertragen.

2 Hij richtte LDF op

In 1998 richtte deze acteur de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) op. Hij richtte het op om zich te concentreren op het helpen van het leven in zee, dierenwelzijn en het voorkomen van de opwarming van de aarde. In slechts twintig jaar heeft LDF meer dan $ 80 miljoen gedoneerd aan inspanningen voor natuurbehoud en milieu-initiatieven. LDF werkt zelfs samen met andere klimaatactivistische organisaties over de hele wereld om belangrijke veranderingen zo snel mogelijk door te voeren.

1 Hij is een groene belegger

Leonardo DiCaprio heeft laten zien dat er geen bedrag is dat hij niet zou betalen om de planeet te helpen redden. Hij weet ook dat er veel geweldige geesten werken aan oplossingen voor ons dagelijks leven, en hij kiest ervoor om hen te steunen. Deze acteur investeert vaak in veganistische en duurzame bedrijven om hen te helpen het verschil te maken.

Aanbevolen: