20 jaar later: dit is wat 'Harry Potter'-ster Matthew Lewis sindsdien heeft gedaan

Inhoudsopgave:

20 jaar later: dit is wat 'Harry Potter'-ster Matthew Lewis sindsdien heeft gedaan
20 jaar later: dit is wat 'Harry Potter'-ster Matthew Lewis sindsdien heeft gedaan
Anonim

Kun je geloven dat het 20 jaar geleden is dat Harry Potter en de Steen der Wijzen in de bioscoop verschenen? HBO Max zendt vanaf 2022 een 20-jarig jubileumspecial uit. Voor degenen die zijn opgegroeid met Harry Potter, is dat moeilijk te geloven. Fans hebben de acteurs voor hun ogen zien opgroeien en zijn met hen opgegroeid.

De drie belangrijkste acteurs - Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint - staan meestal nog steeds in de schijnwerpers en zijn blijven acteren, of het nu op het scherm of op het podium is, maar wat is er met de andere ondersteunende acteurs gebeurd?

Matthew Lewis, 32, die Neville Longbottom speelde, heeft veel gedaan in zijn openbare en persoonlijke leven sinds Harry Potter voor het eerst in première ging. Hij was een cruciaal onderdeel van de serie en soms vergeten fans dat Harry Voldemort nooit zou hebben verslagen zonder Marcel.

Dit is wat Harry Potter-ster Matthew Lewis heeft gedaan sinds de eerste film in première ging.

11 Zijn rol in 'Harry Potter'

Matthew Lewis speelde Neville Longbottom, Harry, Ron en Hermione's suffe, volbloed vriend wiens ouders tot waanzin werden gemarteld door Bellatrix LeStrange. Hij werd de held van de serie toen hij de slang van Voldemort, Nagini, doodde, die het laatste gruzielement was. Na Zweinstein ging Longbottom trouwen met Hannah Abbott, een Huffelpuf uit zijn tijd op school, en werd professor Zweinstein.

10 Matthew Lewis' andere acteerrollen

Hoewel Lewis het meest bekend is vanwege zijn tijd in Harry Potter, is hij doorgegaan met de hoofdrol in andere rollen op film en tv, zoals The Rise, The Syndicate, The Sweet Shop, Terminal, The Night Of The Loving Dood, baby gedaan, alle wezens klein en groot en meer. Hoewel dit geen grote blockbusterfilms waren, bewees hij zich wel als acteur.

9 Zijn grote glans

De meeste Harry Potter-fans kennen hem als de sukkelige Neville die slechte tanden had en een beetje dik was. Maar toen fans hem voor het eerst zagen bij de laatste filmpremière, deden ze een dubbele take. Hij deed ook een tijdschriftshoot met Attitude Magazine in heel weinig kleding die zeker het internet aan het praten was. Lewis had zeker een grote gloed en werd een van de hartenbrekers van de cast. "Ik was opgewonden, denk ik, om op de rode loper te gaan bij de release van de laatste film en mezelf te zijn, en niet om het dikke pak onder mijn t-shirt te hebben. Het was nogal een opwindende buzz", vertelde hij aan de publicatie.

8 eredoctoraat in de kunst

Omdat Lewis een kindacteur was, werd het grootste deel van zijn opleiding gedaan in trailers op de set. Hij mocht nooit naar de universiteit. Dus in juli 2012 ontving Lewis een eredoctoraat van de Leeds Metropolitan University voor zijn bijdrage aan de kunsten en zijn liefdadigheidswerk. “Hartelijk dank aan Leeds Metropolitan University voor vandaag. Iedereen was charmant. Proficiat aan alle afgestudeerden die hun diploma echt verdienen!” hij twitterde.

7 Matthew Lewis' theatercarrière

Naast acteren op het grote scherm, heeft Lewis ook geliefhebberd in theater, net als sommige van zijn andere Harry Potter-medesterren. Naast het optreden voor de Queen in 2011 voor haar 80ste verjaardag, waar hij Neville Longbottom speelde, speelde hij ook in drie andere toneelstukken. Net toen Harry Potter eindigde, speelde hij in Verdict van Agatha Christie. Een jaar later maakte Lewis zijn West End-debuut in Our Boys. In 2016 speelde hij Peter in Unfaithful.

6 'Ik voor jou'

Misschien was zijn grootste rol naast Neville in 2016, toen hij speelde in Me Before You. Hij speelde de vriend van Emilia Clarke, Patrick. De film was een commercieel succes en gebaseerd op de roman van Jojo Moyes. Zijn rol kreeg overwegend positieve recensies en hij speelde de slechterik goed.

5 Matthew Lewis over 'Impractical Jokers'

Impractical Jokers is een populaire tv-show waarin vier beste vrienden grappen maken met elkaar en andere mensen, voornamelijk in New York City. Wie verliest, krijgt een straf. In 2017 viel Matthew Lewis echter in voor zijn vriend Sal Vulcano, toen hij moest uitstappen voor de aflevering, die toevallig werd opgenomen in Universal Studios Orlando. De meeste mensen herkenden hem niet, maar als hij was komen opdagen tijdens een Harry Potter-rit, waren er misschien blije fans geweest.

4 Hij is getrouwd

Lewis ontmoette Angela Jones in januari 2016, toen ze werkte bij het Celebration of Harry Potter-evenement bij Universal, waar ze een VIP-evenementmanager was voor het resort en het evenement. Hun relatie ging snel en ze verloofden zich in november 2016. Lewis en Jones trouwden in mei 2018 in Italië. Ze wonen nu samen met hun schattige hond en hebben samen een gelukkig, maar mooi privéleven.

3 Leeds Rugby Foundation Charity

Lewis is de vice-president van de Leeds Rugby Foundation Charity. Volgens hun website: "De Stichting is opgericht met het doel om mensen die in Leeds en Yorkshire wonen hoogwaardige sport-, gezondheids- en onderwijskansen te bieden." Dit is slechts een van de vele goede doelen waarmee hij samenwerkt om de levens van de mensen in zijn woonplaats te helpen verbeteren.

2 Leeds United Podcast

Je kunt ook een podcasthost toevoegen aan het cv van Matthew Lewis. De officiële Leeds United Podcast is een wekelijkse show die wordt gepresenteerd door Lewis, samen met Emma Jones, Jermaine Beckford en Patrick Bamford. Ze bespreken ontwikkelingen, games en reuring bij Leeds United. De podcast is overal beschikbaar waar podcasts kunnen worden gestreamd.

1 De 'Harry Potter' 20e Reünie Special

Twintig jaar nadat Harry Potter And The Sorcerer's Stone in première ging, is het grootste deel van de cast herenigd voor een HBO MAX-special. Harry Potter: 20th Anniversary: Return to Hogwarts begint op 1 januari met streamen en wordt op een later tijdstip uitgezonden op netwerk-tv. Dit is de eerste keer dat het grootste deel van de cast samen zal zijn sinds de laatste film. Lewis zal aanwezig zijn op de special, samen met zijn andere klasgenoten van Zweinstein. Een opvallende afwezigheid is auteur J. K. Rowling.

Aanbevolen: