40 jaar later, dit is wat de cast te zeggen heeft over 'Raiders of the Lost Ark

40 jaar later, dit is wat de cast te zeggen heeft over 'Raiders of the Lost Ark
40 jaar later, dit is wat de cast te zeggen heeft over 'Raiders of the Lost Ark
Anonim

Als een van de grootste filmmakers van de 20e eeuw, werkte Steven Spielberg samen met George Lucas om een iconische avonturier te creëren, gespeeld door Harrison Ford, die eerder bekendheid verwierf als Han Solo in Lucas' Star Wars-franchise. 40 jaar geleden werd Raiders of the Lost Ark de eerste film in de Indiana Jones-serie die het publiek terugbracht in de jaren dertig met Dr. Henry Jones Jr. die de wereld rondreisde op zoek naar artefacten. Met gedenkwaardige metgezellen, waaronder zijn liefdesbelang Marion en zijn vader Henry Jones Sr., blijft Indiana Jones een van de grootste personages in de geschiedenis van de popcultuur.

40 jaar is gekomen en gegaan, en de cast is gracieus ouder geworden naarmate de jaren vorderden met nog vier films als opvolger van Raiders of the Lost Ark uit 1981. Wat zeggen de acteurs die aan de serie hebben meegewerkt over de film? Van Karen Allen tot Spielberg, dit is wat ze hebben geantwoord.

Als portret van de dappere en onafhankelijke Marion Ravenwood, heeft Allen tegenover USA Today laten weten dat haar inspiratie bij het tot leven brengen van het personage rollen zijn waar ze naar opkeek toen ze opgroeide, waaronder Katharine Hepburn, Barbara Stanwyck, Bette Davis en Lauren Bacall.

Toen hem werd gevraagd hoe het was om te winnen van de andere liefdesbelangen in de franchise, antwoordde Allen: Dat vind ik leuk! Op een heel oprechte manier werd ze verliefd op hem toen ze 16 was. Hij was de enige echte liefde van haar leven. Dit is vóór de jaren '60, vóór 'als je niet kunt zijn met degene van wie je houdt, hou dan van degene met wie je bent' - dit was toen de mensen oprechter waren.' Ondanks dat ze slechts in twee films verscheen, bleef Marion aan de macht voor haar interessante relatie met Indy, en dat is zeker te danken aan Allen's opmerkelijke weergave van de beroemde liefdesbelang.

Ford en Spielberg voegden er ook aan toe in hun waardering voor Allen, met de voormalige tegen Hollywood Reporter: "Karen is zo leuk om mee te werken. Ze is geweldig grappig, inventief en getalenteerd. Ze brengt energie in het werk. Ze is op geen enkele manier kieskeurig. Het personage dat ze speelde was een heel dapper personage en ze moest dapper zijn om het te doen." Ondertussen voegde Spielberg eraan toe: "Marion Ravenwood was in alle opzichten de gelijke van Indiana Jones. Dat is de manier waarop we haar schreven en dat is waar Karen een ma altijd van maakte."

Allen en Paul Freeman hebben allebei gewezen op de onberispelijke, maar grillige aanwijzingen van Spielberg. Vooral de laatste herinnert zich de beruchte scène waarin zijn personage en een paar anderen hun hoofd opblazen met de opmerkingen van Spielberg over het kijken naar de geopende Ark in verschillende reacties. Destijds was het ongelooflijk hoe gedetailleerd de speciale effecten waren en Spielberg zorgde er zeker voor dat het er grotesk en toch boeiend uitzag.

Aangezien de vijfde Indiana Jones-film net is begonnen met filmen, zal de tijd leren hoe de serie na 40 jaar zal evolueren.

Aanbevolen: