Dit is wat de cast van 'Harry Potter' heeft gedaan sinds de laatste film

Inhoudsopgave:

Dit is wat de cast van 'Harry Potter' heeft gedaan sinds de laatste film
Dit is wat de cast van 'Harry Potter' heeft gedaan sinds de laatste film
Anonim

Toen de eerste film in de franchise, Harry Potter and the Philosopher's Stone, in 2001 in première ging, was het veilig om te zeggen dat de meeste jonge castleden niet konden voorspellen hoe groot hun carrière zou worden. In 2011 werd de franchise afgesloten met de laatste aflevering Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 - en de acteurs schitterden in andere projecten.

Vandaag bekijken we wat de cast van de Harry Potter-franchise heeft uitgespookt sinds de filmreeks is afgelopen. Van de hoofdrol in blockbusters als The Perks of Being a Wallflower en Beauty and the Beast tot deelname aan de cast van shows zoals How to Get Away with Murder en The Queen's Gambit - blijf scrollen om te zien dat Daniel, Emma, Rupert en Co.zijn geweest!

10 Daniel Radcliffe trad toe tot de cast van de televisieshow 'Miracle Workers'

Daniel Radcliffe in Miracle Workers
Daniel Radcliffe in Miracle Workers

De lijst wordt afgetrapt door Daniel Radcliffe die Harry Potter speelde in de populaire franchise. Nadat de laatste film was afgelopen, speelde Daniel in films als The Woman in Black, Kill Your Darlings en Swiss Army Man. Momenteel is de voormalige Harry Potter-ster waarschijnlijk het best bekend om zijn vertolking van Craig Bog in de komedieshow Miracle Workers.

9 Emma Watson studeerde af aan Brown University en werd VN-ambassadeur

Emma Watson als VN-ambassadeur
Emma Watson als VN-ambassadeur

De volgende op de lijst is Emma Watson die Hermelien Griffel speelde in de Harry Potter-franchise. Toen die laatste film eenmaal was afgelopen, speelde Emma verder in tal van Hollywood-kaskrakers zoals The Bling Ring, The Perks of Being a Wallflower en Beauty and the Beast - maar ze slaagde er ook in om af te studeren aan de Brown University met een bachelordiploma in het Engels literatuur. Daarnaast staat Emma Watson ook bekend om haar humanitaire werk als UN Women Goodwill-ambassadeur.

8 Rupert Grint trad toe tot de cast van de horrorshow 'Servant'

Rupert Grint in Servant
Rupert Grint in Servant

Laten we verder gaan met acteur Rupert Grint die Ronald Wemel speelde in de populaire fantasiefranchise. Terwijl Emma Watson en Daniel Radcliffe behoorlijk succesvolle carrières hadden in Hollywood, besloot Rupert het wat rustiger aan te doen.

Rupert speelde in de loop der jaren in films als Into the White en CBGB, maar hij is momenteel waarschijnlijk het best bekend voor het spelen van Julian Pearce in de psychologische horrorshow Servant.

7 Tom Felton speelde in films als 'Feed' en 'A Babysitter's Guide To Monster Hunting'

Tom Felton in Feed
Tom Felton in Feed

Tom Felton die Draco Malfidus speelde in de Harry Potter-franchise is de volgende op onze lijst. Toen de laatste Harry Potter-film eenmaal was afgelopen, begon Tom films als Message from the King, A United Kingdom, Feed, Stratton en A Babysitter's Guide to Monster Hunting. Naast deze heeft Tom Felton zich ook aangesloten bij de cast van shows zoals The Flash en Origin.

6 Bonnie Wright regisseerde de korte film 'Separate We Come, Separate We Go'

Bonnie Wright regisseert Separate We Come, Separate We Go
Bonnie Wright regisseert Separate We Come, Separate We Go

De volgende op de lijst is Bonnie Wright die Ginny Wesley speelde in de populaire fantasiefranchise. Nadat de films waren afgelopen, ging Bonnie mee met projecten als Before I Sleep, The Sea en After the Dark. In 2012 had de actrice zelfs haar regiedebuut met het coming-of-age-drama Separate We Come, Separate We Go.

5 Matthew Lewis speelde in films als 'Me Before You' en 'Baby Done'

Matthew Lewis in Mij voor jou
Matthew Lewis in Mij voor jou

Laten we verder gaan met Matthew Lewis die Neville Longbottom speelde in de Harry Potter-franchise. Nadat de laatste film was afgerond, speelde Matthew de hoofdrol in nogal wat projecten, maar zijn meest memorabele rollen waren films als The Rise en Me Before You. Naast films verscheen Matthew ook in nogal wat televisieprogramma's zoals Bluestone 42, Death in Paradise en All Creatures Great and Small.

4 Evanna Lynch deed mee aan 'Dancing With The Stars'

Evana Lynch in Dancing With The Stars
Evana Lynch in Dancing With The Stars

Evanna Lynch, die Luna Leeflang speelde in de populaire franchise, is de volgende op onze lijst. Nadat Harry Potter klaar was, ging Evanna verder met projecten zoals de films G. B. F., My Name Is Emily en Disco Pigs.

Daarnaast staat Evanna ook bekend om haar deelname aan het 27e seizoen van Dancing with the Stars, dat in 2018 in première ging - en aan het einde daarvan scoorden zij en haar danspartner de derde plaats!

3 Alfred Enoch speelde in de televisieshow 'How To Get Away With Murder'

Alfred Enoch in Hoe weg te komen met moord
Alfred Enoch in Hoe weg te komen met moord

De volgende op de lijst is Alfred Enoch die Dean Thomas speelde in de Harry Potter-films. Toen de franchise eenmaal was afgerond, had Alfred kleine optredens in shows zoals Mount Pleasant en Sherlock, maar zijn roem schoot omhoog toen hij de hoofdrol kreeg in de populaire thrillershow How to Get Away with Murder die in première ging in 2014. Alfred ging verder met speel Wes Gibbins in alle zes seizoenen van het populaire drama.

2 Harry Melling speelde in de televisieshow 'The Queen's Gambit'

Harry Melling in The Queen's Gambit
Harry Melling in The Queen's Gambit

Laten we verder gaan met acteur Harry Melling die Dudley Dursley speelde in de Harry Potter-franchise. Hoewel Harry te zien was in films als The Lost City of Z en The Devil All the Time, kunnen we gerust zeggen dat zijn optreden in het Netflix-drama The Queen's Gambit uit 2020 zeker zijn meest opvallende werk is sinds de populaire fantasiefranchise.

1 En tot slot speelde Katie Leung in 'The Foreigner'

Katie Leung speelde in 'The Foreigner&39
Katie Leung speelde in 'The Foreigner&39

De lijst wordt afgerond door actrice Katie Leung die Cho Chang speelde in de Harry Potter-filmserie. Sinds de franchise is afgerond, was Katie te zien in films als T2 Trainspotting, The Foreigner en Leading Lady Parts, evenals in shows zoals The Nest en Chimerica.

Aanbevolen: