De grootste onthullingen van de reüniespecial 'Return To Hogwarts

Inhoudsopgave:

De grootste onthullingen van de reüniespecial 'Return To Hogwarts
De grootste onthullingen van de reüniespecial 'Return To Hogwarts
Anonim

Magische momenten werden opnieuw gemaakt met dank aan de cast van de Harry Potter-filmfranchise. Enkele van de meest geliefde personages in zowel de literatuur als de film kwamen opnieuw samen voor een reüniespecial, die exclusief beschikbaar is op HBO Max. Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint en meer keerden terug naar hun iconische alma mater van Hogwarts (of liever de filmset van Hogwarts) om te gaan zitten voor een reüniespecial: Harry Potter 20th Anniversary: The Return To Hogwarts. Bijna de hele cast en cruciale bemanningsleden, zoals regisseurs, schrijvers en producenten, waren ook aanwezig om de impact van de film op onze cultuur te bespreken. Schrijver J. K. Rowling, die verantwoordelijk is voor de Harry Potter-personages, was niet aanwezig bij de reünie en filmbeelden van haar eerdere opnames van interviews werden tijdens haar afwezigheid uitgezonden. Controverse en uitval van fans hebben Rowling omringd na het ondersteunen en uiten van transfobe opmerkingen op sociale media.

De reüniespecial was een enorm succes tijdens de feestdagen. Achter de schermen werden geheimen onthuld over het castingproces, cast-vriendschappen en geheime verliefdheden. Hier zijn de beste afhaalrestaurants van Harry Potter 20th Anniversary: The Return To Hogwarts.

7 Het duurde maanden om de perfecte Harry Potter-acteur te vinden

Een van de beroemdste personages in de literatuur en film was geen magische vondst. Christopher Columbus, de regisseur van Harry Potter And the Sorcerer's Stone, herinnerde zich de onzekerheid en het maandenlange proces bij het vinden van de jonge acteur om Harry Potter te spelen. De rollen van Hermione Granger en Ron Wemel waren in vergelijking veel gemakkelijker te casten, en de productie wist meteen dat Emma en Rupert voorbestemd waren om hun rol te spelen. JK Rowling had strikte casting-eisen voor de acteur die Harry uitbeeldde, en stond erop dat alle acteurs die in aanmerking komen voor de rol Brits moeten zijn en van nature groene ogen moeten hebben. Maanden in het castingproces werd Daniel Radcliffe ontdekt tijdens de hoofdrol in de televisieminiserie David Copperfield uit 1999. Na auditie te hebben gedaan en gelezen te hebben voor de rol van Harry, wist iedereen dat ze eindelijk hun hoofdrolspeler hadden gevonden. Maar Radcliffe accepteerde de rol niet. In eerste instantie.

6 Daniel Radcliffe wees bijna de rol van Harry Potter af

Radcliffe was net elf jaar oud toen Harry Potter And the Sorcerer's Stone met de productie begon. Iedereen die bij de film betrokken was, hield van hem vanwege de rol als het titulaire personage, maar de ouders van Radcliffe hadden hun twijfels om hun zoon in de schijnwerpers te zetten. (Radcliffe's vader is een talentmanager en bekend met de ups en downs van de filmindustrie.) Het contract voor de rol zou Radcliffe ertoe aanzetten om Harry jarenlang in meerdere films te spelen. De inzet en investering in de franchise was in het begin een gok, waarbij niemand zeker wist welke toekomstige culturele impact de films op wereldwijde schaal zouden hebben. Maar net zoals het lot werd geschreven in de Steen der Wijzen, kwam het lot van Radcliffe om de jongen die leefde te portretteren tot wasdom, en werd Radcliffe Harry Potter voor het geheel van de films.

5 De 'Harry Potter'-franchise werd donkerder na deze film

Fans van de franchise hebben altijd de overdreven, maar spiegelende thema's bewonderd die de films oproepen van hoe het is om ouder te worden en op te groeien. Het realiseren van de vluchtige onschuld van iemands kinderjaren en de moeilijkere obstakels die later in het leven zullen komen. The Prisoner of Azakaban was de eerste film in de franchise die opzettelijk verschoof naar een donkerdere toon en thema's. Het versterkte ook de overgang van de personages van hun kinderjaren naar het begin van de volwassenheid. En wat met deze overgang gepaard gaat, is het besef dat het leven zijn duistere kanten heeft. "Het voelde donkerder aan", zei acteur Rupert Grint tijdens de opnames van de reünie. Regisseur Alfonso Cuaron beschreef het thema van de derde film en de introductie van de dementors als "de onschuld uit Harry zuigen.” De films en boeken vanaf het begin plaagden altijd de aanwezigheid van Heer Voldemort en een grotere kwaadaardige aanwezigheid in de Tovenaarswereld, en de derde film van de franchise was de eerste verschuiving in toon voor zijn personages en plot.

4 tienerdromen, op het scherm en uit

De wonderbaarlijk ongemakkelijke pre-puberale hormonale jaren voor de jonge cast werden heel goed overgebracht en gevoeld door het publiek in de vierde aflevering van de franchise: Harry Potter And The Goblet Of Fire. Van de eerste zoenen, tot schooldansen, tot het maken en vervolgens verliezen van vrienden (RIP Cedric Diggory), The Goblet of Fire, volgens de cast en crew, voelde heel erg alsof de hormonen van de puberteit hoogtij vierden in de gangen van Hogwarts Castle. De cast beschreef hun dansscène tijdens het beruchte Yule Ball als "onhandig en moeilijk", en merkte op dat dit ook in het echte leven de eerste keer was dat een deel van de cast goed danste. Emma Watson beschreef haar personage in de vierde film als het 'eendje wordt een zwaan.”

3 Een Cast Crush blootgesteld

De reüniespecial morste de pompoensapthee op het paar dat had kunnen zijn. Emma Watson geeft toe dat ze al op jonge leeftijd verliefd was op Tom Felton. Beide acteurs kenden elkaar sinds hun vroege auditiedagen voor The Sorcerer's Stone en bleven sindsdien zeer goede vrienden. Tom, die drie jaar ouder is dan Emma, beschreef hun hechte relatie als een "zustervibe", hoewel hij wist dat Emma verliefd op hem was. Beide acteurs zweren dat er nooit iets romantisch is gebeurd tussen de twee, maar wie weet, misschien is er een liefdesspreuk buiten beeld gevallen?

2 Emma Watson stopte bijna halverwege de films

Emma onthulde dat ze bijna halverwege de franchise stopte met de films. Op het hoogtepunt van het sterrendom van elk hoofdcastlid, wilde Emma andere acteerrollen en kansen verkennen buiten de Wizarding World waarin ze opgroeide. Ze beschreef ook dat ze een gevoel van eenzaamheid voelde tijdens het filmen. Ter verdediging legde Tom Felton tijdens de reüniespecial verder uit: mensen vergeten absoluut wat ze op zich heeft genomen en hoe gracieus ze het deed. Dan en Rupert, ze hadden elkaar. Ik had mijn trawanten, terwijl Emma niet alleen jonger was, ze was alleen.”

1 Daniel Radcliffe's liefdesbrief aan Helena Bonham Carter

Tegen de tweede helft van de filmfranchise, toen de plots een donkerdere wending kregen, werden er meer ervaren acteurs in de films geïntroduceerd. Een opmerkelijke actrice in het bijzonder is Helena Bonham Carter die de sluwe Bellatrix Lestrange speelde. Ondanks dat ze op het scherm advies gaven, vormden Daniel en Helena een hechte vriendschap buiten het scherm. Daniel beschreef dat hij zich serieus genomen voelde als acteur in scènes met Helena, en werd behandeld als een gelijke in plaats van als een jongere acteur. De reüniespecial onthulde dat Daniel na het inpakken van de laatste film een soort liefdesbrief aan Helena schreef. “Beste HBC. Het was een genoegen om je co-ster en onderzetter te zijn in die zin dat ik altijd je koffie vasthield. Ik hou echt van je, en ik wou dat ik 10 jaar eerder was geboren dat ik misschien een kans had (gehad). Veel liefs en bedankt dat je cool bent.” Harry Potter-fanaten over de hele wereld zouden vast dol zijn op een alternatieve realiteit, of welke realiteit dan ook, waar deze twee tortelduifjes worden.

Aanbevolen: