Kim Kardashian ontving een haarlok van Marilyn Monroe, maar was het eigenlijk nep?

Inhoudsopgave:

Kim Kardashian ontving een haarlok van Marilyn Monroe, maar was het eigenlijk nep?
Kim Kardashian ontving een haarlok van Marilyn Monroe, maar was het eigenlijk nep?
Anonim

Kim Kardashian's Met Gala-look blijft maar controverse genereren. Haar beslissing om Marilyn Monroe's antieke 'Happy Birthday, Mr President'-avondjurk uit 1962 te dragen voor het spraakmakende evenement, verdeelde de meningen zeker tussen degenen die dachten dat het een historisch moment was in de moderne mode, en degenen die dachten dat het een egoïstische machtsbeweging was die de integriteit van een kwetsbaar stukje modegeschiedenis op het spel zette. De dingen zijn de volgende dagen alleen maar vreemder geworden, toen werd onthuld dat Kim een tweede originele Monroe-jurk droeg en ook een speciaal geschenk ontving van de eigenaren van Marilyn's met juwelen getooide jurk - een lok van het platinablonde haar van de iconische actrice.

Dus is het felbegeerde slot echt of nep? Werd het echt van Marilyn genomen, en was het - zoals Ripley beweerde - eigenlijk genomen op dezelfde avond dat Monroe op het podium verscheen om JFK een serenade te geven? Lees verder om erachter te komen.

8 Waarom heeft Kim Kardashian de haarlok van Marilyn Monroe gekregen?

Kim Kardashian brak bijna het internet tijdens het Met Gala van dit jaar toen ze naar buiten stapte in de vintage Jean Louis-jurk van $ 4,8 miljoen, met nieuwe beau Pete Davidson op haar arm. Kim had de jurk geleend van de privéverzamelaar Ripley's Believe It Or Not!

Het museum besloot Kim een zeer waardevolle haarlok van Marilyn te schenken, terwijl een vertegenwoordiger van het museum de Keeping Up With the Kardashians-ster overhandigde in een beschermend doosje. De verhuizing bleek een stunt te zijn om zowel het museum en de collectie Monroe-memorabilia te promoten als om te herdenken wat al een zeer gedenkwaardige nacht was voor Kim in New York City.

7 Kim Kardashian was dolblij met het geschenk

Opgetogen verklaarde Kim in een video dat het item nu een van haar meest waardevolle bezittingen zou zijn.

'Oh, mijn God, ik ga letterlijk wat gekke voodoo-s doen [om] haar te kanaliseren, ' Kim zei, 'Dit is zo speciaal voor mij - heel erg bedankt, dit is zo cool. Wow, dit slaapt elke nacht met mij.'

6 Ripley's beweerde dat het haar authentiek was

Ripley's verklaarde dat de haarlok van Monroe 'door haar kapper Robert Champion werd geknipt vlak voor haar optreden in Madison Square Garden', waar ze de overleden president een serenade bracht; en dat het haar was 'geauthenticeerd door John Reznikoff', 'een van de meest gerespecteerde en vertrouwde experts op het gebied van haarverzameling'.

5 Maar een antiekexpert was het er niet mee eens

De authenticiteit van het haar werd betwist door expert Scott Fortner, oprichter van TheMarilynMonroeCollection.com, die verklaarde dat Robert Champion niet de kapper was die Monroe's iconische kapsel voorbereidde voor het President's Dinner op 19 mei 1962 in New York Stad. Het was eerder een andere haarstylist Kenneth 'Mr. Kenneth' Battelle. die bij de schoonheidssalon Lilly Dache werkte.

4 De expert zei dat dit niet het haar van Marilyn Monroe kon zijn

Hij zei: “Het was eigenlijk de enige echte ‘Mr. Kenneth' (Kenneth Battelle), die de eer had. Battelle is verantwoordelijk voor Marilyns beroemde kapsel van die avond, zoals blijkt uit een ontvangstbewijs van Lilly Dache Beauty Salon.

Schrijvend op Instagram, zei Fortner dat hoewel 'men kon aannemen dat het haar dat aan [Kim] was gegeven deel uitmaakte van deze partij haar dat was geknipt door Robert Champion 'net voor haar MSG-optreden'… Champion knipte niet en stijl Marilyn's haar voor het JFK-gala, 'want 'het was eigenlijk de enige echte 'Mr. Kenneth' (Kenneth Battelle) die de eer had. Battelle is verantwoordelijk voor Marilyns beroemde kapsel van die avond, zoals blijkt uit een ontvangstbewijs van Lilly Dache Beauty Salon.'

3 En Fortner had de bon om het te bewijzen

Fortner was ook in staat om een originele bon op te graven om zijn theorie te bewijzen, en plaatste een foto samen met de regel:

De bon, gedateerd 25 mei 1962, vermeldt een 'Hair Dress' en verwijst naar 18 en 19 mei 1962. 19 mei was de datum van het Kennedy-gala en op de onderkant van de bon staat 'Kenneth Services thuis vr + zaterdag.'

"Marilyn betaalde $ 150 voor de service."

2 Maar Ripley's hield vol dat het haar origineel was

Ripley's weigerde echter naar dergelijke beweringen te luisteren en beweerde dat het haar 100% legitiem was. Niet alleen dit, maar dat er een "tweede, afzonderlijk" slot was. Hoewel ze volhielden dat het haar van Marilyn was, konden ze desondanks niet bewijzen dat het haar was afgenomen op de avond van de JFK-bash.

1 Dus is het haar echt?

Het is moeilijk om zeker te weten of dit haarmonster de echte deal is - beide van Marilyn, en genomen op de avond van het beruchte JFK-verjaardagsdiner. De kans is groot dat het niet op de avond van het feest is genomen. Maar voor Kim, die meer dan enthousiast is over het popcultuurartefact, lijkt het niet zo veel uit te maken!

Aanbevolen: