Waarom kreeg Kim Kardashian's Marilyn Monroe Look van het Met Gala zo'n gemengde reactie?

Inhoudsopgave:

Waarom kreeg Kim Kardashian's Marilyn Monroe Look van het Met Gala zo'n gemengde reactie?
Waarom kreeg Kim Kardashian's Marilyn Monroe Look van het Met Gala zo'n gemengde reactie?
Anonim

Nog een jaar, weer een parade van prominente aanwezigen die het Met Gala-thema volledig verkeerd interpreteren. Dit jaar was het outfitthema van het blitse evenement 'Gilded Glamour', een verwijzing naar het historische vergulde tijdperk dat plaatsvond tussen 1870 en 1900; denk aan grote drukte, kleine hoeden, korsetten en veel kant. Veel aanwezigen sloegen dit jaar echter opnieuw de plank mis, met verschillende outfits die leken te luisteren naar totaal andere stijltijdperken. Een gast die zeker een eigen interpretatie van dit thema had, was Kim Kardashian De realityster, 41, die het gala bijwoonde met nieuwe beau Pete Davidson, 28, verbluft op de rode loper in Marilyn Monroe's antieke doorschijnende diamanten jurk, die de actrice beroemd droeg toen ze JFK een serenade bracht met "Happy Birthday, Mr President" in 1962. Kim leende de iconische jurk van Ripley's, Believe It Or Not.

Naast het missen van Gilded Age-wise, heeft Kims beslissing om het fragiele antiek te debuteren ook voor consternatie gezorgd onder modefans. Dus waarom is er zo'n gemengde reactie op Kim's gala-look? Lees verder om erachter te komen.

8 Kim moest lijden om de jurk te dragen

Naast de kwestie dat Kim beta alt voor het voorrecht om de jurk te dragen, is er ook de kwestie van wat ze zichzelf moest aandoen om hem te dragen. Kim verklaarde dat toen ze de jurk voor het eerst probeerde, ze de rits niet kon sluiten. In plaats van het idee om het te dragen te laten varen, onderwierp Kim zichzelf aan een meedogenloos dieet van 3 weken en een fitnessroutine om de 16 pond te verliezen die nodig was om in het kleine kledingstuk te passen. Ondanks haar succes maken velen zich zorgen over Kims benadering van crashdiëten en hebben ze het gevoel dat haar beslissing een slecht gezondheidsvoorbeeld is.

7 'Riverdale'-ster Lili Reinhart was niet blij

Afbeelding
Afbeelding

Velen bekritiseerden Kims beslissing om zichzelf opzettelijk te 'uithongeren' alleen voor een jurk, vooral in een tijd van wereldwijde onrust en ontberingen. Actrice Lili Reinhart sloeg hard terug naar Kim en vertelde Instagram: "Om op een rode loper te lopen en een interview te doen waarin je zegt hoe uitgehongerd je bent … omdat je de afgelopen maand geen koolhydraten hebt gegeten … alles om in een verdomde jurk te passen ? Zo fout. Zo fcked op honderden niveaus."

6 Kim Kardashian's outfit paste niet bij het thema…

Nog een reden waarom Kims blik gemengde reacties krijgt? De jurk is ongeveer 60 jaar te laat om in het thema te passen. Hoewel het zeker verguld is, versierd met duizenden kleine diamantjes, past het helemaal niet in de late Victoriaanse tijdsperiode. Velen gaan ervan uit dat Kim het thema helemaal niet verkeerd begreep, ze droeg de jurk alleen omdat ze het een leuk idee vond.

5 …Of past helemaal bij Kim

Nog een probleem met het ensemble? Het is gemaakt voor Marilyn, niet voor Kim. Hoewel beide vrouwen bekend staan om hun iconische rondingen, werd de jurk op maat gemaakt voor Monroe en paste ze niet perfect bij Kim. Evenzo werd de jurk gemaakt voor de huidskleur van Marilyn, om de beroemde 'naakt'-illusie te bereiken. De huidskleur van Kim verschilt, dus de nude-look werkt niet en verslaat het punt van de jurk.

Velen dachten ook dat Kims blonde haar voor het evenement, dat uren duurde om te verven, niet bij haar paste - of het thema - ook niet.

4 Veel mensen vonden de blik van Kim Kardashian respectloos

Afgezien van meningen over de vraag of de look werkte of niet, waren velen van streek door Kims beslissing om de vintage jurk überhaupt te dragen. De jurk van Marilyn is een stukje geschiedenis en persoonlijk voor de ster. Voor Kim om te kunnen huren wat in feite een uniek museumstuk is, voelt als een voorrecht van de hoogste orde, en respectloos jegens de overleden ster omdat Kim in feite haar kleren aan het 'verkleden' was.

3 Het bracht ook de jurk in gevaar

Nog een reden waarom Kim is bekritiseerd voor het lenen van de jurk? Het is een zeer kwetsbaar antiek. Normaal gesproken wordt de jurk opgeborgen in een beveiligde unit met temperatuur- en lichtregeling. Voor Kim om zichzelf in deze kostbare jurk te persen, te dragen en rond te paraderen, loopt het risico op beschadiging. Het is $ 4,8 miljoen waard, maar veel meer in termen van culturele en historische waarde. Hoewel Kim naar verluidt het origineel slechts 20 minuten droeg voordat hij in een replica veranderde, zorgde het dragen van de jurk toch voor wat spanning op de rode loper.

2 Sommige mensen vonden Kim Kardashian's look leuk

Sommige fashionista's waren onder de indruk van Kim's look, maar vonden dat het een iconische zet op zich was om dit iconische stuk Americana opnieuw te dragen en te interpreteren. Velen dachten ook dat Kim de jurk van Marilyn waardig was, en het was in zekere zin het doorgeven van het stokje van het ene icoon naar het andere.

'Dit is meer dan alleen een jurk', schreef Daniel Preda.'Marilyn Monroe was de grootste ster ter wereld. Een seksueel icoon dat uit het niets opstond om een legende te worden. Het is volkomen logisch in 2022 waarom Kim K degene zou zijn die deze jurk zou dragen. Ze IS een moderne Marilyn. Ongelooflijk.'

1 En velen zagen net de grappige kant

Of je nu geschokt of onder de indruk was, de memes die uit Kim's rode loper-moment komen, zijn zeker de moeite waard. Velen maakten grapjes over het feit dat ze Kims dieetplan wilden weten waardoor ze snel gewicht kon verliezen, terwijl anderen zich afvroegen of haar grote bontsjaal werd gedragen om de niet-gesloten ritssluiting aan de achterkant te verbergen.

Aanbevolen: